Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Fejl i batteribank bag kæmpenedbrud hos NNIT og DSB

Det var en konfigurationsfejl i en batteribank, der for godt en uge siden fik NNIT's servere til at gå ned.

Det vakte opsigt, da NNIT's servere i for godt en uge siden gik helt i sort.

Serverne crashede pludselig, og strømudfaldet fik blandt andet DSB's billetssystemer til at gå i sort.

Nu fortæller Hans-Henrik Langsted, corportate vice president i NNIT, til ITWatch, at nedbruddet skyldtes fejl under en test af nødberedskabet.

NNIT anvender tre strømstyringsenheder - UPS'er - og kan hente energi fra entet elnettet, fra de såkaldte batteribanker eller fra nødgeneratorer.

Standardtesten skulle simulere en strømafbrydelse, hvor en UPS omgående skulle slå over på batteridrift, mens en anden skulle genstarte en død nødgenerator.

Det gik imidlertid ikke som planlagt.

"Vi har lige fået implementeret nye og mere moderne UPS'er, og det viser sig, at den ene batteribank ikke er korrekt installeret. Det var den ene fejl. Den anden fejl er, at en batteribank normalt lader op til 100 procent., når bystrømmen er tilgængelig, men på grund en konfigurationsfejl er de under demonstrationen kun blevet opladet med 25 procent.," fortæller Hans-Henrik Langsted til ITWatch.

Det betyder, at batteriet ikke har strøm nok til at genstarte generatoren, mens den anden bliver overbelastet.

Læs også:

Se billedet: Her ramte entreprenør et fiberkabel fra TDC - skabte store it-problemerne hos bankerne og Nets

Danske netbanker og Nets ramt af massive it-problemer: Her er årsagen
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Skab en bedre bundlinje ved at gentænke rammerne i kampen om fremtidens talenter

Mennesker er forskellige og medarbejdere arbejder forskelligt. Nøglen til succes for fremtidens virksomheder er at tage udgangspunkt i de ansattes forskellige og individuelle behov. Kort sagt behandler du dine medarbejdere ens ved at behandle dem forskelligt

07. februar 2023 | Læs mere


Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere