Jubii tilbage hos FDIM efter to år i kulden

Efter to år i selvvalgt isolation genindtræder Danmarks største portal, Jubii, på FDIM's liste over de mest besøgte internetsites herhjemme. Jubii forlod listen i protest over, at Microsofts MSN kan tælle fejlindtastninger af internetadresser med i statistikken. Det kan MSN stadig, men det er ikke vigtigt længere, mener Jubii, som hellere vil vise sammenhold mellem internetselskaberne.

Danmarks største portalselskab, Jubii, bider i det sure æble og genindtræder til oktober på den liste over Danmarks mest besøgte websites, som Foreningen af Danske Internetmedier (FDIM) administrerer.

I slutningen af 2002 smækkede Jubii ellers med døren og boykottede under stort bulder og brag den såkaldte FDIM Topliste over de mest besøgte sites, som selskabet dengang klart førte.

Det skete i protest over, at FDIM havde givet grønt lys for, at ratingen på Microsofts MSN-portal blev hævet, hver gang en bruger af Internet Explorer-webbrowseren tastede en forkert URL ind i adressefeltet i Microsofts browser, Internet Explorer.

To år ude i kulden

Efter næsten to år ude i kulden entrer Jubii nu listen igen til oktober.

- Det gør vi, fordi vi mener, at vi hører hjemme på FDIM's liste. Vi synes, at det er rimeligt, at omverdenen kan se, hvem Jubii er, og hvordan tallene bag selskabet ser ud. Vi ønsker at være en åbenlys del af internetverdenen igen, siger Henrik Ørum, jurist i Jubii og bestyrelsesmedlem i FDIM.

FDIM's liste over trafikken på de forskellige internetsites anvendes i stor stil af de såkaldte mediabureauer, der placerer forskellige annoncørers annoncekroner.

Men selv om Jubii med sin fratræden fra listen forrige år dermed trådte et skridt baglæns, afviser Henrik Ørum, at selskabet har kunnet mærke fraværet på omsætningen.

MSN strøg ind på førstepladsen i samme øjeblik portalen kom med på listen over trafikmålinger i december 2002 med godt 796.000 unikke brugere i den første uge.

Siden da har portalen været Danmarks mest besøgte - ikke mindst i kraft af den målemetode, som fik Jubii til at trække sig fra FDIM-listen.

Droppede førstepladsen

Jubii lå dengang på mere end 900.000 ugentlige unikke besøgende, mens Sol.dk lå på godt 600.000. Det glæder FDIM, at Jubii har valgt at genindtræde på listen.

- Jubii's genindtræden betyder, at billedet nu er komplet. Jubii er jo en stor spiller på internettet herhjemme, og fra oktober vil listen afspejle 90 procent af de betydende internetsites herhjemme, siger Jon Lund, direktør i FDIM.

Selv om Jubii smækkede med døren i vrede, afviser Henrik Ørum fra Jubii nu, at selskabet bærer nag til MSN, som ligger stabilt på listens førsteplads med 1,16 millioner unikke brugere i sidste uge, mens Krak er nummer to med 774.000 unikke brugere.

Jubii forventer ikke at kunne slå MSN, som med de nuværende målemetoder synes urørlige på listen.

- Vi regner med, at vi kommer ind på en andenplads, når vi kommer med til oktober. Vi kan ikke slå MSN, men det betyder ikke noget. Vi mener, at internetmedierne bliver nødt til at samarbejde om at gøre markedet større og på at overbevise investorerne om, at internettet er det rigtige sted at annoncere, siger Henrik Ørum.

Den holdning deler FDIM.

- Hvis der har været en konflikt, er den borte nu, og alle er venner. FDIM har hele tiden været i dialog med Jubii, siger direktør Jon Lund.

Med standardindstillingerne slået til fører en fejlindtastning til, at brugeren lander på MSN's søgeside, og de resultater tæller i visse tilfælde med i FDIM-statistikken.

MSN understreger dog, at det kun gælder fejltastninger, der er "rent volapyk" og som ikke ligner internetadresser - altså uden www eller http. Brugere bag disse fejl bliver ledt til en søgemaskine, som MSN kalder "de blå sider" og som har MSN "look & feel", som det hedder. Disse sider bliver talt med i statistikken.

MSN leder derimod adresser, som er skrevet lidt forkert, til de såkaldte "hvide sider", og de tæller ikke med i FDIM-statistikken.




IT-JOB

Netcompany A/S

Software Developer

Businessmann A/S

DevOps Consultant

Politiets Efterretningstjeneste

Netværks- og/eller firewallspecialister i PET

Formpipe Software A/S

Market Manager
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere