Artikel top billede

Morgen-briefing: EU-dom kan ramme Uber hårdt i Europa / Dansk IT: Regeringen bliver nødt til at følge anbefalingerne fra Digital Vækstpanel / Datatilsynet kritiserer Novo Nordisk for at have offentliggjort 95.000 navne

Dansk IT: Regeringen bliver nødt til at følge anbefalingerne fra Digital Vækstpanel. Datatilsynet kritiserer Novo Nordisk for at have offentliggjort 95.000 navne. Apple køber finske Beddit - kan tracke din søvn. Danfoss øger investeringer i digitalisering markant. EU-dom kan ramme Uber hårdt i Europa.

Computerworld ønsker godmorgen. Her kommer torsdagens overblik over it-nyhederne.

EU-dom kan ramme Uber hårdt i Europa

En ophedet strid mellem Uber og de spanske taxa-chauffører kan ende med at ramme Uber i hele Europa. 

Den spanske domstol, hvor sagen pågår, anmodede i november EU-domstolen om at definere, om Uber er en transportvirksomhed eller en digital tjeneste.

Budskabet fra EU-domstolen kan få afgørende betydning for Uber i hele Europa, og derfor afventes den foreløbige melding fra domstolens såkaldte generaladvokat med spænding. Det ventes, at denne melding kommer i eftermiddag.

Den kommer til at lægge til grund for domstolens formelle dom, der ventes senere på året.

Uber trak sig ud ad Danmark tidligere i år.

Læs også: 
"Jeg tror, at vi i fremtiden kommer til at se tilbage på Ubers forretningsmodel på samme måde, som vi for 100 år siden så på introduktionen af samlebåndet"

Dansk IT: Regeringen bliver nødt til at følge anbefalingerne fra Digital Vækstpanel

En række af de anbefalinger, som det Digitale Vækstpanel forleden præsenterede, har vi set før, og de er aldrig blevet til noget.

Men denne gang vil der ske noget, mener Dansk IT.

"Der er et stort pres ikke bare fra erhvervslivet, men også fra fagforeningerne mod politikerne om at handle. Blandt andet derfor har man i højere grad end tidligere på Christiansborg erkendt, at der er behov for handling, hvis Danmark skal kunne følge med udviklingen, lyder det fra Rikke Hvilshøj, direktør i Dansk IT.

Hun mener, at det i en tid med disruption og stor debat om fremtidens (robot-drevne) arbejdspladser er blevet væsentligt for politikere at vise borgerne, at der er job til dem også i fremtiden.

"Man frygter ganske enkelt, at borgerne stemmer på partier,hvis bud på fremtiden er, at vi lukker os om os selv og forkaster visse teknologier. Vi risikerer for alvor at miste arbejdspladser og konkurrenceevne, hvis vi ikke griber de muligheder, som digitaliseringen byder på," siger hun.

Du kan de 33 nye forslag til regeringen her: Her er opskriften på Danmarks digitale fremtid: 33 it-anbefalinger til regeringen.

Datatilsynet kritiserer Novo Nordisk for at have offentliggjort 95.000 navne

Datatilsynet finder det 'meget beklageligt,' at Novo Nordisk har lækket oplysninger om ikke mindre end 95.000 personer på en testside.

'Behandlingen af personoplysninger har efter Datatilsynets opfattelse ikke levet op til kravet om fornødne sikkerhedsforanstaltninger i persondataloven,' lyder det fra Datatilsynet.

Dog noterer Datatilsynet sig, at testsiden 'i praksis' kun kunne tilgås via søgemaskiner og 'avancerede internet crawlers' og at Novo Nordisk lukkede testsiden straks selskabet blev opmærksom på problemet.

Apple køber finske Beddit - kan tracke din søvn

Apple køber det finske tracking-firma Beddit, der står bag en såkaldt ‘sleep tracker.'

"Beddit er blevet købt af Apple. Dine personlige data vil blive indsamlet, anvendt og offentliggjort i overensstemmelse med Apples privacy-politikker," fremgår det nu af Beddits opdaterede bruger-betingelser.

Den lille Beddit-tracker er en 1,5 mm rem behæftet med sensorer, som lægges på madrassen og forbindes med en app. Sensorerne tracker blandt andet din søvn-længde, søvn-kvalitet, puls, vejtrækning, snorken og andre ting, ligesom den kan vække dig, når du sover lettest og derved vågner hurtigst.

Danfoss øger investeringer i digitalisering markant

Sønderjyske Danfoss øger investeringerne i digitalisering markant. Ifølge Børsen oplyser afgående direktør Niels B. Christiansen, at Danfoss i det seneste år har brugt 400 millioner på ekstra investeringer i digitalisering.

"Det beløb øges nu med 50-100 procent," siger han.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere