Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: EU-dom kan ramme Uber hårdt i Europa / Dansk IT: Regeringen bliver nødt til at følge anbefalingerne fra Digital Vækstpanel / Datatilsynet kritiserer Novo Nordisk for at have offentliggjort 95.000 navne

Dansk IT: Regeringen bliver nødt til at følge anbefalingerne fra Digital Vækstpanel. Datatilsynet kritiserer Novo Nordisk for at have offentliggjort 95.000 navne. Apple køber finske Beddit - kan tracke din søvn. Danfoss øger investeringer i digitalisering markant. EU-dom kan ramme Uber hårdt i Europa.

Computerworld ønsker godmorgen. Her kommer torsdagens overblik over it-nyhederne.

EU-dom kan ramme Uber hårdt i Europa

En ophedet strid mellem Uber og de spanske taxa-chauffører kan ende med at ramme Uber i hele Europa. 

Den spanske domstol, hvor sagen pågår, anmodede i november EU-domstolen om at definere, om Uber er en transportvirksomhed eller en digital tjeneste.

Budskabet fra EU-domstolen kan få afgørende betydning for Uber i hele Europa, og derfor afventes den foreløbige melding fra domstolens såkaldte generaladvokat med spænding. Det ventes, at denne melding kommer i eftermiddag.

Den kommer til at lægge til grund for domstolens formelle dom, der ventes senere på året.

Uber trak sig ud ad Danmark tidligere i år.

Læs også: 
"Jeg tror, at vi i fremtiden kommer til at se tilbage på Ubers forretningsmodel på samme måde, som vi for 100 år siden så på introduktionen af samlebåndet"

Dansk IT: Regeringen bliver nødt til at følge anbefalingerne fra Digital Vækstpanel

En række af de anbefalinger, som det Digitale Vækstpanel forleden præsenterede, har vi set før, og de er aldrig blevet til noget.

Men denne gang vil der ske noget, mener Dansk IT.

"Der er et stort pres ikke bare fra erhvervslivet, men også fra fagforeningerne mod politikerne om at handle. Blandt andet derfor har man i højere grad end tidligere på Christiansborg erkendt, at der er behov for handling, hvis Danmark skal kunne følge med udviklingen, lyder det fra Rikke Hvilshøj, direktør i Dansk IT.

Hun mener, at det i en tid med disruption og stor debat om fremtidens (robot-drevne) arbejdspladser er blevet væsentligt for politikere at vise borgerne, at der er job til dem også i fremtiden.

"Man frygter ganske enkelt, at borgerne stemmer på partier,hvis bud på fremtiden er, at vi lukker os om os selv og forkaster visse teknologier. Vi risikerer for alvor at miste arbejdspladser og konkurrenceevne, hvis vi ikke griber de muligheder, som digitaliseringen byder på," siger hun.

Du kan de 33 nye forslag til regeringen her: Her er opskriften på Danmarks digitale fremtid: 33 it-anbefalinger til regeringen.

Datatilsynet kritiserer Novo Nordisk for at have offentliggjort 95.000 navne

Datatilsynet finder det 'meget beklageligt,' at Novo Nordisk har lækket oplysninger om ikke mindre end 95.000 personer på en testside.

'Behandlingen af personoplysninger har efter Datatilsynets opfattelse ikke levet op til kravet om fornødne sikkerhedsforanstaltninger i persondataloven,' lyder det fra Datatilsynet.

Dog noterer Datatilsynet sig, at testsiden 'i praksis' kun kunne tilgås via søgemaskiner og 'avancerede internet crawlers' og at Novo Nordisk lukkede testsiden straks selskabet blev opmærksom på problemet.

Apple køber finske Beddit - kan tracke din søvn

Apple køber det finske tracking-firma Beddit, der står bag en såkaldt ‘sleep tracker.'

"Beddit er blevet købt af Apple. Dine personlige data vil blive indsamlet, anvendt og offentliggjort i overensstemmelse med Apples privacy-politikker," fremgår det nu af Beddits opdaterede bruger-betingelser.

Den lille Beddit-tracker er en 1,5 mm rem behæftet med sensorer, som lægges på madrassen og forbindes med en app. Sensorerne tracker blandt andet din søvn-længde, søvn-kvalitet, puls, vejtrækning, snorken og andre ting, ligesom den kan vække dig, når du sover lettest og derved vågner hurtigst.

Danfoss øger investeringer i digitalisering markant

Sønderjyske Danfoss øger investeringerne i digitalisering markant. Ifølge Børsen oplyser afgående direktør Niels B. Christiansen, at Danfoss i det seneste år har brugt 400 millioner på ekstra investeringer i digitalisering.

"Det beløb øges nu med 50-100 procent," siger han.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere