Breaking:Nets med ny strategi: Vil sælge NemID og MitID

Artikel top billede

Dansk Industri til regeringen i kølvandet på WannaCry: Vi mangler flere it-specialister

Vi mangler flere it-sikkerhedsspecialister, når vi rammes af et angreb som WannaCry, mener DI, der ønsker opbakning fra regeringen

Da ransomware-angrebet WannaCry ramte hundredetusindvis af computere verden over, slap Danmark billigt, og kun relativt få computere blev ramt.

Men sådan bliver det måske ikke næste gang et angreb rammer. Sådan lyder det hos Dansk Industri, der opfordrer regeringen til straks at udfærdige en handleplan for at styrke it-sikkerheden.

Det fortæller Ritzaus Bureau blandt andet via ITwatch.

"Der er ikke én løsning. Vi har brug for bedre redskaber over for cyberkriminalitet og muligheder for at vide, hvornår det kommer samt rådgivning til virksomheder," fortæller Adam Lebech, der er branchedirektør for DI Digital, til Ritzau.

Han henviser til en analyse fra erhvervsstyrelsen, der anslår, at Danmark om 17 år vil mangle op imod 19.000 it-specialister, der blandt andet skal sikre borgere, ansatte og forbrugere.

"Virksomhederne skal også selv gøre noget, men det kræver, at der er tilstrækkeligt med specialister, så der skal uddannes flere," siger Adam Lebech.

Låser op for 300 dollars

Det vides endnu ikke, hvorfra WannaCry-angrebet oprandt, men der gættes blandt andet på hackergruppen Lazarus, der har tilknytninger til diktaturstaten Nordkorea.

WannaCry ramte computere verden over - hovedsageligt Windows 7-computere - ved først at penetrere et netværk via klassisk phishingmails hvorefter at infiltrere og kryptere andre computere på samme netværk. Filerne kan først tilgås ved at betale 300 dollars i bitcoins.


Det er dog muligt måske at dekryptere sine filer ved hjælp af et nyt værktøj: Få dine filer tilbage: Nyt værktøj kan dekryptere WannaCry

Adam Lebech er ikke den eneste, der ønsker politikere tage stilling efter WannaCry-angrebet.

Leif Jensen, Nordisk direktør for sikkerhedsfirmaet Kaspersky Lab, mener, at de offentlige it-systemer er så nedslidte, at det kun er et spørgsmål om tid før, at også et dansk offentligt system rammes af et ransomware-angreb.

Du kan læse Leif Jensens klumme her: Efter WannaCry må politikerne da fatte det: Nedslidte og ubeskyttede offentlige it-systemer er en alvorlig trussel mod vores alle sammens sikkerhed
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
MS Power Platform

På dette seminar kan du høre mere om mulighederne i Power Apps, og hvordan du kommer igang med at skabe værdi med Microsofts low code/no code-platform. Du kan også få inspiration fra organisationer, der i dag allerede er godt i gang og som har gjort sig deres erfaringer med platformen. Hvad virker? Og hvad virker ikke?

28. september 2022 | Læs mere


Strategisk brug af cloud: Få styr på compliance, infrastruktur og industry clouds

På denne konference klæder vi dig på at træffe de strategiske de valg, som der ligger bag hybrid cloud. Og vi går i dybden med de compliance- og sikkerhedsmæssige udfordringer og beslutninger der følger med cloud-løsninger

29. september 2022 | Læs mere


Årets CISO 2022 - Sådan arbejder du med sikkerhed, systemer og ledelse

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2022 på denne konference.

05. oktober 2022 | Læs mere


CIO
Stort CIO-interview: Lemvigh-Müllers milliard-omsætning er blevet digital