Artikel top billede

Her er Apple nye Siri-højttaler: HomePod skal tage kampen op med Amazon og Google

Apple har løftet sløret for HomePod. En ny stemmestyret højttaler, der skal tage kampen op mod Google og Amazon

"HomePod."

Det er navnet på den helt nye stemmestyrede højttaler, som Apple løftede sløret for mandag aften.

Apple lancerede den nye højttaler under overskriften "Apple genopfinder musikken i hjemmet".

Men i realiteten kaster Apple sig dog ind i et etableret marked, hvor Apple kommer til at kæmpe direkte mod Amazons Echo-højttaler, der gennem de seneste år især er gået sin sejrsgang på det amerikanske marked.

I dag sidder Amazon tungt på markedet for stemmestyrede højttalere, og analysefirmaet eMarketer vurderede i sidste måned, at Amazons Echo-enheder sidder på 70,6 procent af det amerikanske markedet for stemmestyrede højttalere, mens Googles Home-højttaler sidder på 23,8 procent af markedet.

Ved præsentationen forsøgte Apple at differentiere sig fra konkurrenterne ved at lægge vægt på musikafspilning. Derfor gjorde Apple meget ud af at understrege HomePods evne "til at rocke dit hus," som det lød på scenen.

Udover at være en kraftfuld højttaler er HomePod udstyret med en af Apples egne A8-processor, og samtidig er den i stand til aflæse omgivelserne i hjemmet og tilpasse lyden til indretningen af dit hjem.

Indbygget Siri

Højttaleren har naturligvis Siri indbygget, og den er udstyret med seks mikrofoner, der kan registrere din stemme på lang afstand. 

Ligesom med Amazons Echo og Google Home kan Apples HomePod informere dig om nyheder, vejret, dine kalenderaftaler, styre dit lys og meget andet. 

Mange anser de intelligente og stemmestyrede højttalere som den næste store produktkategori, og analysehuset eMarketer vurderede tidlige på året , at der ved udgangen af 2017 vil være 35,6 millioner aktive stemmestyrede højttalere i USA, hvilket vil være en fordoblingen sammenlignet med sidste år.

HomePod kommer i hvid og sort og kommer til at koste 349 dollar (2300 kroner, red). Den bliver således betydeligt dyrere end Amazon Echo og Google Home, der har en listepris på henholdsvis 179 dollar dollar og 129 dollar. 

Amerikanerne vil kunne købe HomePod til december, mens den først i 2018 vil blive udbredt til andre dele af verden.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere