Artikel top billede

Kæmpe undersøgelse af bredbåndshastigheder: Sådan står det til med danskernes bredbånd

Der er hård kamp om at kunne levere de bedste og hurtigste bredbåndsforbindelser i verden, viser ny rapport. Se Danmarks placering her - og hvordan Danmark klarer sig i forhold til Norge og Sverige.

Danmark er nummer ni i verden, når det kommer til den gennemsnitlige bredbåndshastighed, internetbrugerne i landet får leveret. 

Det fremgår af en ny, global bredbåndsrapport fra Akamai (PDF).

Her kan man se, at den gennemsnitlige hastighed i Danmark ifølge Akamais dataindsamling fra årets første kvartal ligger på 20,1 Mbps.

Det er en stigning på 17 procent i forhold til samme kvartal sidste år, og det rækker altså til en global niendeplads.

Læs også: 4G/5G-bredbånd versus fiber og turbo-kabler: Nu får vi et seriøst slagsmål om de danske bredbåndskunder

Danmark ligger dermed foran USA på 10. pladsen, hvor den gennemsnitlige internethastighed lyder på 18,7 Mbps.

Til gengæld kan vi ikke følge med vores nordiske nabolande, da Norge kommer ind på andenpladsen med 23,5 Mbps, Sverige på tredjepladsen med 22,5 Mbps og Finland på sjettepladsen med 20,5 Mbps i gennemsnit.

Førstepladsen i Akamais undersøgelse går til Sydkorea, der kan levere en gennemsnitlig internethastighed på 28,6 Mbps.

Det globale gennemsnit lyder på blot 7,2 Mbps, hvilket dog er en stigning på 2,3 procent i forhold til første kvartal sidste år.

De høje hastigheder i Danmark

Kigger man isoleret på de bredbåndsabonnementer, der ligger på 25 Mbps og over, kommer Danmark ind på en global sjetteplads i Akamais opgørelse.

Det skyldes, at 25 procent af internetbrugerne i Danmark ifølge Akamai ligger på en hastighed på 25 Mbps eller mere.

Læs også: Alle danskere skal have adgang til gigabit-bredbånd - og vi skal også sikre, at de bruger det

Også her ligger Norge og Sverige bedre placeret end Danmark på plads nummer to og tre med henholdsvis 34 procent og 30 procent. Finland ligger på niendepladsen med 24 procent.

Nummer fem i Europa

Hvis vi kun sammenligner os med de andre lande i Europa, kommer Danmark ind på femtepladsen, når Akamai måler på de gennemsnitlige internethastigheder, der leveres.

Se figuren til højre. 

Dataene i rapporten stammer fra Akamais Intelligent Platform, der indsamler data fra både faste og mobile bredbåndsforbindelser over hele verden.

Læs også:

Super-teknologien 5G vil (sikkert) forandre alt - vi mangler de geniale idéer og gyldne business cases

TDC er i fuld gang med at teste 5G i Danmark: Det kan du vente dig af 5G

4G/5G-bredbånd versus fiber og turbo-kabler: Nu får vi et seriøst slagsmål om de danske bredbåndskunderPremium
Test: Derfor vil jeg gerne have Google ind i min næste bil - og det er dårligt nyt for nogle bilproducenter
Googles Android Automotive er et vellykket styresystem til bilen, der vender op og ned på magtbalancen i bilbranchen. Computerworld har prøvekørt softwaren og har dommen klar.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi
Evnen til at tilpasse sig en verden i konstant forandring bliver afgørende for virksomhedens mulighed for at vækste i fremtiden. Ét af de finansielle håndtag du kan skrue på, er en hel eller delvis outsourcing af it-driften. I e-bogen ”Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi” får du viden om, hvordan din virksomhed kan bruge tilpasningsøkonomi til at håndtere fremtidens krav til it. Vi spørger blandt andet: - Kan din virksomhed skalere og tilpasse sin digitale kapacitet og økonomi? - Har dine kunder tillid til, at du har de skarpeste it-løsninger? - Ville I kunne styrke forretningen ved at give jeres it mere fokus? - Kan I få øget funktionalitet til samme pris? Vi fokuserer på risiko, økonomi, fokus og valg af it-partner, som er fire opmærksomhedspunkter du skal have styr på for at lykkes med at tilpasse virksomheden til at modstå forandringerne i verden.