Artikel top billede

Foto: Apple.

Almindelig iPad eller iPad Pro? Sådan vælger du mellem Apples tablets

Der er knap 2.600 kroners forskel på en iPad (2017) og den nye iPad Pro 10,5". Se her, hvordan du vælger mellem dem, så du ikke spilder dine penge.

For nyligt lancerede Apple sin nyeste iPad.

Navnet blev iPad Pro 10,5", og det er uden diskusion den bedste iPad - og en af de absolut bedste tablets - nogensinde med en super flot skærm med høj opdateringsfrekvens og en absurd hurtig processor.

Med al den lækre hardware følger også en knap så lækker pris.

Priserne på den nye iPad Pro 10,5" begynder ved 5.600 kroner - og de fleste bør nok købe modellen til 6.599 kroner med mere lagerplads.

Det synes vi er mange penge for en tablet.

Til de iPad-interesserede har Apple heldigvis også et alternativ: iPad (2017).

Det er en tablet med en mindre kraftfuld processor end Pro'en og med en knap så flot skærm, men samtidig også en startpris på 2.999 kroner - langt under Pro'ens.

Så du står altså over for et valg, hvis du er på markedet efter en ny iPad, og du kan spare mange tusinde kroner, hvis du kan "nøjes" med en iPad (2017). 

Der findes også mange andre tablets og tablet-computere på markedet, og eksempelvis en Surface Pro eller Acers Switch-serie kan også være et glimrende valg af en tablet, som både kan være tablet og PC. Denne artikel er til dem, som overvejer en af Apples nye iPads. 

Du kan desuden læse vores to anmeldelser af iPad (2017) og iPad Pro 10,5" her: 

Test af den helt nye iPad Pro: Kan iPad'en denne gang erstatte din computer?

Test: Apples nye iPad er kedelig - men det er måske lige netop den iPad, du står og mangler

Du skal vælge en iPad (2017) hvis:

Du bare skal bruge den til hygge-Netflix, Google og apps

iPad (2017) har en hurtigere processor end den nu udgåede iPad Air 2, og kan derfor sagtens klare 95 procent af alle apps i Apples App Store uden nogle former for problemer.

Det er kun nogle af de helt store produktions-apps (eksempelvis apps til billede- og videoredigering), hvor du for alvor vil mangle den ekstra juice i iPad Pro 10,5". 

Ikke skal arbejde (seriøst) på den

Du kan sagtens svare på mails eller bruge dedikerede virksomheds-apps eller lave rapporteringer fra iPad (2017), men iPad (2017) er hovedsageligt en forbrugsmaskine og ikke en produktionsmaskine.

Hvis dit mål er at bruge iPad'en hver eneste dag som en arbejdsmaskine i stedet for en bærbar, så vælg en Pro i stedet.

Dine børn mangler en iPad

Der er der ingen grund til at ofre knap 5.600 kroner for en iPad Pro, hvis brugerne bliver dine børn.

Den kan fint køre spil som Minecraft, bruges til Netflix eller Viaplay og til at søge på nettet.

Til møder (og storkøb)

Hvis du skal bruge en iPad som en komplement til mødet, hvor du har aktive dokumenter åbne eller til hurtige noter, vil den lille iPad klare opgaven lige så godt som den dyrere iPad Pro 10,5".

Det samme gælder til storkøb. Du kan købe knap to iPad (2017) for en iPad Pro 10,5", og iPad (2017) er stadig mere kraftfuld end den allerede hurtige iPad Air 2.

Ikke skal tegne eller skrive på den

Den lille iPad (2017) understøtter hverken Apples eget tastatur eller sin Apple Pencil.

Vil du tilslutte et tastatur til iPad (2017), skal det ske via bluetooth. Logitech har eksempelvis et par gode løsninger.

Test: Tyndt Bluetooth-tastatur fra Logitech lige til at tage med på rejsen

Test af Logitech K780: Ét tastatur til at styre alle dine enheder

Hvis du ikke har brug for den allerflotteste skærm

Skærmen på en iPad (2017) er ikke lamineret til glasset og ligger derfor en millimeter "inde" i iPad'en.

Det ser ikke nær så godt ud som på en iPad Pro, og iPad Pro 10,5"'s skærm har også en højere opdateringsfrekvens, der får animationer og billeder til at flyde bedre.

Du skal vælge en iPad Pro 10,5" hvis:

Du har tænkt dig at arbejde på den

Hvis du har planer om at benytte iPad'en som et af dine primære arbejdsværktøjer (eksempelvis som omrejsende sælger), er iPad Pro'en det bedste valg.

Muligheden for at tilkøbe et tastatur fra Apple gør iPad'en til en mini-bærbar, og iOS 11, som vil give iPad'en bedre multitasking-funktioner udnyttes bedst på en iPad Pros hurtigere hardware.

Du er seriøs mediejunkie

Hvis du bruger alle dine vågne frie timer på Games of Thrones, House of Cards eller Paradise Hotel, bør du vælge en iPad Pro.

Den mere lysstærke skærm og den dynamiske opdateringsfrekvens giver en bedre videooplevelse, og de indbyggede fire højttalere lyder markant bedre end højttalerne i iPad (2017).

Vil have de flotteste spil

iPad Pro 10,5 har en A10X Fusion-processor og byder på masser af rå regnekraft.

Det betyder flottere spil og kortere loadtider mellem apps, og skærmen burde betyde flottere og mere flydende spil.

Den skal være din eneste "computer"

Hvis du har planer om at erstatte din computer med en iPad, er iPad Pro det bedste valg.

Dens mere kraftige hardware gør den mere fremtidssikker end den almindelige iPad (2017), og du har som tidligere nævnt også mulighed for at tilslutte et af Apples egne batterifrie tastaturer.

Til tegne og skrive på den med Pencil

Hvis du har planer om at tegne og skrive på iPad'en, som var det en notesblok, er du nød til at investere i en iPad Pro. Pencil virker ikke med den billigere iPad. 

Husk dog på, at iPad Pro 10,5 og andre iPads ikke er særlig gode at skrive på i skødet, og hvis det er noget, du ofte kommer ud for, så overvej en almindelig computer i stedet.

Der findes også to andre iPads, som du kan overveje.

iPad Pro findes også i en større 12,5 tommer, som nok mest er interessant for dem, der har tænkt sig at tegne og skrive meget med Apple Pencil. 

Der findes også en mindre iPad Mini 4 til dem, der hovedsageligt vil bruge den til at læse eller have med på farten. 

Læs også: En iPad Pro kommer til at koste dig 10.000 kroner: Er den pengene værd?


mest debatterede artikler

Premium
Fremadstormende belgisk Dynamics-selskab på indtog i Danmark: Overtager Bredana Solutions i andet stor-opkøb på blot tre måneder
Blot tre måneder efter købet af danske Optimate over det belgiske Dynamics-selskab 9altitudes nu også Bredana Solutions.
Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Ryk SAP-workloads i skyen – og tag alle de kendte fordele med
SAP-kunder verden over har gennem de seneste 15 år draget fordel af løsninger baseret på NetApps ONTAP-data management-platform. Herunder en mere sikker og stabil drift samt forenklet administration, hvilket er afgørende for at gennemføre projekter effektivt og for at reducere deres risikoprofil. Gennem de seneste år er det i høj grad også blevet muligt at rykke SAP-workloads i skyen, og det ønsker mange virksomheder rimeligvis at drage fordel af – men uden at sige farvel til mulighederne med NetApp ONTAP. I dette whitepaper stiller vi skarpt på mulighederne for at indarbejde NetApp Cloud Volumes ONTAP and Azure NetApp Files som del af en SAP-strategi baseret på Microsoft Azure.