Artikel top billede

150 servere og 3.400 hjemmesider krypteret: Hosting-firma betaler syv millioner kroner til ransomware-hackere

Sikkerhedseksperter verden over fraråder enstemmigt virksomheder at betale løsesum til ransomware-hackere, da det bekræfter de kriminelle i, at det er en god forretning. Alligevel har en sydkoreansk virksomhed valgt at betale en million dollar for at få dekrypteret 300 servere.

Det er de færreste, der offentligt vil stå ved, at de har betalt løsepenge til ransomware-hackere, og derfor er det svært sige noget præcist om, hvor meget hackerne egentlig tjener på det.

Men hosting-virksomheden Nayana har nu den tvivlsomme ære at tegne sig for en af de støste kendte ransomware-betalinger nogensinde.

Den sydkoreanske virksomhed har netop indvilliget i at betale en million dollar (6,67 millioner kroner) efter at være blvet inficeret med ransomware-typen Erebus.

Til sammenligning viser en undersøgelse, at den gennemsnitlige ransomware-løsesum er på 2500 dollar (knap 17.000 kroner).
Ransomwaren inficerede 150 servere hos Nayana og nedlagde 3400 hjemmesider hos virksomhedens kunder.

Det er en svær og frustrerende situation, men jeg vil gøre mit bedste for at sikre, at alle servere bliver normaliserede," skriver Nayana i et blogindlæg.

(for)Gammel Linux-software

Store ransomware-angreb som WannaCry har sat fokus på farerne ved at bruge forældet software.

Computeworld kunne for nylig fortælle, at det danske forsvar bruger server-software, der holdt op med at modtage løbende sikkerhedsopdateringer helt tilbage i 2010.

Læs også: Forældet it hos Forsvaret er ikke blevet sikkerhedsopdateret siden 2010: "Det er jo decideret lokkemad for hackere," siger it-ekspert

Det samme problem har ifølge sikkerhedsfirmaet Trend Micro gjort sig gældende hos det sydkoreanske hosting-firma.

"Nayanas hjemmeside ser for eksempel ud til at køre Linux Kernel 2.6.24.2, som stammer fra 2008," hedder det i et blogindlæg om sagen fra Trend Micro.

Selskabet skriver også, at Nayanas Apache-servere kører software tilbage fra 2006.

Nayana har angiveligt forhandlet prisen ned fra et væsentligt større beløb, og løsesummen på en million dollar bliver betalt som afdragsordning.

Læs også: Alvorlig afsløring: Halvdelen af alle ransomware-ofre ender med at betale løsepenge
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Microsofts løfte om at holde data i EU sætter AWS og Google under pres - også selv om Microsoft nok ikke kan holde det
Kommentar: Med løftet om at passe bedre på europæiske data sætter Microsoft konkurrenterne under pres. Det spændende er nu, hvor meget bund, der er i løftet - og hvad Googles og AWS' svar bliver.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Sådan sikrer du hovednøglen til jeres data
80% af alle ransomwareangreb skyldes misbrug af privilegerede brugeradgange. Ved at begrænse og overvåge adfærden på de privilegerede konti samt kontrollere mængden af tildelte rettigheder kan du mindske skaden ved hackerangreb mod din virksomhed og i visse tilfælde helt blokere dem. Internt kan du bruge kontrollen med brugeradgange til at dokumentere, hvem der bevæger sig i hvilke systemer, og hvad der foregår derinde. Privilegeret brugerstyring har de seneste to år stået øverst på Gartners Top10-liste over it-sikkerhedsprojekter, der bør få højeste prioritet. Alligevel er teknologien kun så småt ved at finde fodfæste i Danmark. Det kan viden om åbenlyse gevinster, relativ kort implementeringstid og yderst rimeligt budget være med til at ændre på. I dette whitepaper folder vi temaet privilegeret brugerstyring ud og placerer teknologien i det væld af prioriteringer, som CISO’en hver dag skal foretage.