Artikel top billede

150 servere og 3.400 hjemmesider krypteret: Hosting-firma betaler syv millioner kroner til ransomware-hackere

Sikkerhedseksperter verden over fraråder enstemmigt virksomheder at betale løsesum til ransomware-hackere, da det bekræfter de kriminelle i, at det er en god forretning. Alligevel har en sydkoreansk virksomhed valgt at betale en million dollar for at få dekrypteret 300 servere.

Det er de færreste, der offentligt vil stå ved, at de har betalt løsepenge til ransomware-hackere, og derfor er det svært sige noget præcist om, hvor meget hackerne egentlig tjener på det.

Men hosting-virksomheden Nayana har nu den tvivlsomme ære at tegne sig for en af de støste kendte ransomware-betalinger nogensinde.

Den sydkoreanske virksomhed har netop indvilliget i at betale en million dollar (6,67 millioner kroner) efter at være blvet inficeret med ransomware-typen Erebus.

Til sammenligning viser en undersøgelse, at den gennemsnitlige ransomware-løsesum er på 2500 dollar (knap 17.000 kroner).
Ransomwaren inficerede 150 servere hos Nayana og nedlagde 3400 hjemmesider hos virksomhedens kunder.

Det er en svær og frustrerende situation, men jeg vil gøre mit bedste for at sikre, at alle servere bliver normaliserede," skriver Nayana i et blogindlæg.

(for)Gammel Linux-software

Store ransomware-angreb som WannaCry har sat fokus på farerne ved at bruge forældet software.

Computeworld kunne for nylig fortælle, at det danske forsvar bruger server-software, der holdt op med at modtage løbende sikkerhedsopdateringer helt tilbage i 2010.

Læs også: Forældet it hos Forsvaret er ikke blevet sikkerhedsopdateret siden 2010: "Det er jo decideret lokkemad for hackere," siger it-ekspert

Det samme problem har ifølge sikkerhedsfirmaet Trend Micro gjort sig gældende hos det sydkoreanske hosting-firma.

"Nayanas hjemmeside ser for eksempel ud til at køre Linux Kernel 2.6.24.2, som stammer fra 2008," hedder det i et blogindlæg om sagen fra Trend Micro.

Selskabet skriver også, at Nayanas Apache-servere kører software tilbage fra 2006.

Nayana har angiveligt forhandlet prisen ned fra et væsentligt større beløb, og løsesummen på en million dollar bliver betalt som afdragsordning.

Læs også: Alvorlig afsløring: Halvdelen af alle ransomware-ofre ender med at betale løsepenge




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere