Artikel top billede

150 servere og 3.400 hjemmesider krypteret: Hosting-firma betaler syv millioner kroner til ransomware-hackere

Sikkerhedseksperter verden over fraråder enstemmigt virksomheder at betale løsesum til ransomware-hackere, da det bekræfter de kriminelle i, at det er en god forretning. Alligevel har en sydkoreansk virksomhed valgt at betale en million dollar for at få dekrypteret 300 servere.

Det er de færreste, der offentligt vil stå ved, at de har betalt løsepenge til ransomware-hackere, og derfor er det svært sige noget præcist om, hvor meget hackerne egentlig tjener på det.

Men hosting-virksomheden Nayana har nu den tvivlsomme ære at tegne sig for en af de støste kendte ransomware-betalinger nogensinde.

Den sydkoreanske virksomhed har netop indvilliget i at betale en million dollar (6,67 millioner kroner) efter at være blvet inficeret med ransomware-typen Erebus.

Til sammenligning viser en undersøgelse, at den gennemsnitlige ransomware-løsesum er på 2500 dollar (knap 17.000 kroner).
Ransomwaren inficerede 150 servere hos Nayana og nedlagde 3400 hjemmesider hos virksomhedens kunder.

Det er en svær og frustrerende situation, men jeg vil gøre mit bedste for at sikre, at alle servere bliver normaliserede," skriver Nayana i et blogindlæg.

(for)Gammel Linux-software

Store ransomware-angreb som WannaCry har sat fokus på farerne ved at bruge forældet software.

Computeworld kunne for nylig fortælle, at det danske forsvar bruger server-software, der holdt op med at modtage løbende sikkerhedsopdateringer helt tilbage i 2010.

Læs også: Forældet it hos Forsvaret er ikke blevet sikkerhedsopdateret siden 2010: "Det er jo decideret lokkemad for hackere," siger it-ekspert

Det samme problem har ifølge sikkerhedsfirmaet Trend Micro gjort sig gældende hos det sydkoreanske hosting-firma.

"Nayanas hjemmeside ser for eksempel ud til at køre Linux Kernel 2.6.24.2, som stammer fra 2008," hedder det i et blogindlæg om sagen fra Trend Micro.

Selskabet skriver også, at Nayanas Apache-servere kører software tilbage fra 2006.

Nayana har angiveligt forhandlet prisen ned fra et væsentligt større beløb, og løsesummen på en million dollar bliver betalt som afdragsordning.

Læs også: Alvorlig afsløring: Halvdelen af alle ransomware-ofre ender med at betale løsepenge
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Produktion 2.0: Drift og sikkerhed når der går IT i OT

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

23. februar 2023 | Læs mere


MS Power Platform

Bliv inspireret til, hvordan du kan gribe mulighederne via Microsofts Power Platform og Power Apps gennem oplæg om og demonstrationer af, hvordan danske virksomheder anvender mulighederne. Eksempelvis ved at visualisere og dele data med Power BI, tilpasse, digitalisere workflows med Power Apps samt automatisere workflows mellem services med Power Automate.

28. februar 2023 | Læs mere


Customer Experience - sådan får du glade og loyale kunder

En dyb og relevant indsigt i dine kunders behov, ageren og navigeren er med til at skabe den bedste kundeoplevelse. Det kræver mange data, og det er afgørende at virksomhederne har det rette setup og viden om dataindsamling og dataanalyse. Deltag på dette semirnår og bliv klogere på de store aktuelle muligheder som data, software og ny innovation skaber inden for customer experience.

01. marts 2023 | Læs mere