Artikel top billede

150 servere og 3.400 hjemmesider krypteret: Hosting-firma betaler syv millioner kroner til ransomware-hackere

Sikkerhedseksperter verden over fraråder enstemmigt virksomheder at betale løsesum til ransomware-hackere, da det bekræfter de kriminelle i, at det er en god forretning. Alligevel har en sydkoreansk virksomhed valgt at betale en million dollar for at få dekrypteret 300 servere.

Det er de færreste, der offentligt vil stå ved, at de har betalt løsepenge til ransomware-hackere, og derfor er det svært sige noget præcist om, hvor meget hackerne egentlig tjener på det.

Men hosting-virksomheden Nayana har nu den tvivlsomme ære at tegne sig for en af de støste kendte ransomware-betalinger nogensinde.

Den sydkoreanske virksomhed har netop indvilliget i at betale en million dollar (6,67 millioner kroner) efter at være blvet inficeret med ransomware-typen Erebus.

Til sammenligning viser en undersøgelse, at den gennemsnitlige ransomware-løsesum er på 2500 dollar (knap 17.000 kroner).
Ransomwaren inficerede 150 servere hos Nayana og nedlagde 3400 hjemmesider hos virksomhedens kunder.

Det er en svær og frustrerende situation, men jeg vil gøre mit bedste for at sikre, at alle servere bliver normaliserede," skriver Nayana i et blogindlæg.

(for)Gammel Linux-software

Store ransomware-angreb som WannaCry har sat fokus på farerne ved at bruge forældet software.

Computeworld kunne for nylig fortælle, at det danske forsvar bruger server-software, der holdt op med at modtage løbende sikkerhedsopdateringer helt tilbage i 2010.

Læs også: Forældet it hos Forsvaret er ikke blevet sikkerhedsopdateret siden 2010: "Det er jo decideret lokkemad for hackere," siger it-ekspert

Det samme problem har ifølge sikkerhedsfirmaet Trend Micro gjort sig gældende hos det sydkoreanske hosting-firma.

"Nayanas hjemmeside ser for eksempel ud til at køre Linux Kernel 2.6.24.2, som stammer fra 2008," hedder det i et blogindlæg om sagen fra Trend Micro.

Selskabet skriver også, at Nayanas Apache-servere kører software tilbage fra 2006.

Nayana har angiveligt forhandlet prisen ned fra et væsentligt større beløb, og løsesummen på en million dollar bliver betalt som afdragsordning.

Læs også: Alvorlig afsløring: Halvdelen af alle ransomware-ofre ender med at betale løsepenge
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere