Her er hele listen:Sådan klarer 50 danske it-virksomheder sig i Computerworlds store image-undersøgelse

Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Sitecore-stifter melder sig som investor og har kig på det danske iværksættermiljø / Just Eats forretningsmodel under hårdt pres / Ny rapport: Robotter og udflytning er en kæmpe trussel for USA’s arbejdsmarked

Sitecore-stifter melder sig som investor og har kig på det danske iværksættermiljø. Just Eats forretningsmodel under hårdt pres. Ny rapport: Robotter og udflytning er en kæmpe trussel for USA’s arbejdsmarked.

Godmorgen. Så nåede vi til torsdag, og her er overblikket over de væsentligste it-nyheder.

Sitecore-stifter melder sig som investor og har kig på det danske iværksættermiljø

Michael Seifert, der netop har solgt sit livsværk Sitecore med over 700 millioner kroner på lommen, melder sig nu som investor, og han har kig på det det danske iværksættermiljø, skriver Børsen.

"Jeg skal jeg i gang med at investere. Det er absolut en mulighed, at jeg kommer til at lave noget i startup-miljøet i Danmark, for der foregår rigtig mange spændende ting på iværksætterscenen i disse år," siger Michael Seifert.

En anden dansk it-profi med mange penge på lommen, Unity-medstifterne David Helgason, meldte sig sidste år som business-angel og rådgiver i det danske start-up miljø, og de to udmeldinger er en del af en tendens, som foreningen Danish Business Angels kan se.

"Vores medlemstal er steget med 30 pct. de seneste to år, og vi har fået flere tunge it-iværksætterprofiler ind i netværket. Det er en god ting for hele vækstlaget, og som man ser i USA, kan de trække en lang hale af investeringer med sig," siger formanden for foreningen Jesper Jarlbæk til Børsen.

Just Eats forretningsmodel under hårdt pres

Den danskstartede e-handelssucces Just Eat, som iværksætteren Jesper Buch grundlagde i 2001, er under hårdt pres i England, hvor koncernen nu har hovedkontor.

13 procent af virksomhedens britiske indtjening kommer fra et kreditkortgebyr, som kunderne skal betale, men et nyt forslag fra britiske politikere vil helt fjerne gebyret, skriver Bloomberg ifølge Børsen.

Den nyhed betød, at Just Eat-aktien onsdag dykkede dramatisk med næsten 10 procent. Aktien rettede sig dog senere.

England er et hovedmarked for Just Eat, og det er problematisk for koncernen, hvis forretningsmodellen med at pålægge de tilsluttede restauranter gebyrer kommer under pres, siger en analytiker.

Også i Danmark er Just Eat under pres fra kritik for stigende omkostninger, som de tilsluttede restauranter afkræves, skriver Børsen.

Ny rapport: Robotter og udflytning er en kæmpe trussel for USA’s arbejdsmarked

Robotter og anden automatisering kan fjerne næsten halvdelen af de nuværende amerikanske job, og samtidig er hvert fjerde job i USA i fare for at flytte til udlandet.

Det viser et helt nyt studie fra Ball State University’s center for Business and Economic Research, skriver CNBC ifølge Børsen.

“Nogle steder og mennesker ser store fordele, mens andre primært ser omkostninger ved den igangværende udvikling. Dette har vigtige økonomiske, sociale og politiske konsekvenser,” skriver forskerne.

I foråret rapporterede konsulenthuset McKinsey & Co, at cirka 40 pct. af alle arbejdstimer i Danmark kan automatiseres med den nuværende teknolog.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere