Artikel top billede

Morgen-briefing: Sitecore-stifter melder sig som investor og har kig på det danske iværksættermiljø / Just Eats forretningsmodel under hårdt pres / Ny rapport: Robotter og udflytning er en kæmpe trussel for USA’s arbejdsmarked

Sitecore-stifter melder sig som investor og har kig på det danske iværksættermiljø. Just Eats forretningsmodel under hårdt pres. Ny rapport: Robotter og udflytning er en kæmpe trussel for USA’s arbejdsmarked.

Godmorgen. Så nåede vi til torsdag, og her er overblikket over de væsentligste it-nyheder.

Sitecore-stifter melder sig som investor og har kig på det danske iværksættermiljø

Michael Seifert, der netop har solgt sit livsværk Sitecore med over 700 millioner kroner på lommen, melder sig nu som investor, og han har kig på det det danske iværksættermiljø, skriver Børsen.

"Jeg skal jeg i gang med at investere. Det er absolut en mulighed, at jeg kommer til at lave noget i startup-miljøet i Danmark, for der foregår rigtig mange spændende ting på iværksætterscenen i disse år," siger Michael Seifert.

En anden dansk it-profi med mange penge på lommen, Unity-medstifterne David Helgason, meldte sig sidste år som business-angel og rådgiver i det danske start-up miljø, og de to udmeldinger er en del af en tendens, som foreningen Danish Business Angels kan se.

"Vores medlemstal er steget med 30 pct. de seneste to år, og vi har fået flere tunge it-iværksætterprofiler ind i netværket. Det er en god ting for hele vækstlaget, og som man ser i USA, kan de trække en lang hale af investeringer med sig," siger formanden for foreningen Jesper Jarlbæk til Børsen.

Just Eats forretningsmodel under hårdt pres

Den danskstartede e-handelssucces Just Eat, som iværksætteren Jesper Buch grundlagde i 2001, er under hårdt pres i England, hvor koncernen nu har hovedkontor.

13 procent af virksomhedens britiske indtjening kommer fra et kreditkortgebyr, som kunderne skal betale, men et nyt forslag fra britiske politikere vil helt fjerne gebyret, skriver Bloomberg ifølge Børsen.

Den nyhed betød, at Just Eat-aktien onsdag dykkede dramatisk med næsten 10 procent. Aktien rettede sig dog senere.

England er et hovedmarked for Just Eat, og det er problematisk for koncernen, hvis forretningsmodellen med at pålægge de tilsluttede restauranter gebyrer kommer under pres, siger en analytiker.

Også i Danmark er Just Eat under pres fra kritik for stigende omkostninger, som de tilsluttede restauranter afkræves, skriver Børsen.

Ny rapport: Robotter og udflytning er en kæmpe trussel for USA’s arbejdsmarked

Robotter og anden automatisering kan fjerne næsten halvdelen af de nuværende amerikanske job, og samtidig er hvert fjerde job i USA i fare for at flytte til udlandet.

Det viser et helt nyt studie fra Ball State University’s center for Business and Economic Research, skriver CNBC ifølge Børsen.

“Nogle steder og mennesker ser store fordele, mens andre primært ser omkostninger ved den igangværende udvikling. Dette har vigtige økonomiske, sociale og politiske konsekvenser,” skriver forskerne.

I foråret rapporterede konsulenthuset McKinsey & Co, at cirka 40 pct. af alle arbejdstimer i Danmark kan automatiseres med den nuværende teknolog.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Sikkerhedsekspert: Derfor har Colonial været nødt til at betale hackere ransomware på 30 millioner kroner - vil sagtens kunne ske i Danmark
Interview: Hvorfor har mægtige Colonial Pipeline valgt at betale ransomware til hackere trods anbefalinger fra myndigheder og sikkerhedsmiljøet? "Det er ikke helt sort og hvidt," siger sikkerheds-ekspert Leif Jensen fra Eset.
Computerworld
Nye informationer om det største iPhone-hack nogensinde ser dagens lys: 128 millioner brugere blev ramt
Hidtil hemmeligholdte detaljer om verdens største iPhone-hack er kommet frem under retssagen mellem Apple og Epic Games. 128 millioner brugere blev ramt, og mere end 4.000 apps blev inficeret. Se detaljerne her.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Overvåg kritiske industrielle systemer og beskyt dem mod angreb
Industrial Control Systems (ICS) udgør hjertet i alle forsynings- og produktionsvirksomheder og kan være overraskende sårbare overfor cyberangreb. Dette whitepaper giver et godt overblik over problematikker og muligheder for at sikre jeres systemer.