Artikel top billede

(Foto: Martin Mydtskov Rønne / Martin Mydtskov)

Klaus Holse: Det lille danske marked giver virksomheder en global fordel

Danmarks ringe størrelse kan fungere som en katalysator mod at blive global. Virksomhederne tvinges simpelthen til at blive globale, mener Klaus Holse, der er administrerende direktør for SimCorp.

Med et hjemmemarked med en kundebase på omkring 5,7 millioner indbyggere tvinges de danske virksomheder til at kigge ud over landets grænser i jagten på vækst og succes.

Det kan gavne virksomhederne og give dem i forspring i det globale kapløb, mener Klaus Holse, der er administrerende direktør for SimCorp, der leverer it-løsninger til den finansielle sektor.

“Jeg tror, at hvis du er født i et land med fem millioner indbyggere, så bliver dit hjemmemarked hurtigt så småt, at du relativt tidligt i dit virksomhedsforløb er nødt til at finde et andet marked," siger han og udlægger derefter den danske vej til international succes. 

"Så begynder man at kigge på det svenske og det norske marked, og når der er styr på det, begynder man at kigge mod Tyskland. Så går det derfra ned igennem Europa og på et tidspunkt over dammen til USA og så Asien. Det er den rejse mange danske virksomheder har været på gennem tiden og har haft succes med.”

Ikke nødvendigvis en fordel

Netop den rejse er ikke mulig for hvem som helst. I mange af de store europæiske lande presses virksomhederne ikke ligeså hurtigt til at orientere sig mod nabolande eller andre generelt andre markeder.

“Virksomheder med et stort hjemmemarked er tit fokuseret på netop deres eget hjemmemarked. Hvis du er en tysk virksomhed, kan du lave en ret stor virksomhed, hvis du bare fokuserer på de 80 millioner tyskere, der er," forklarer Klaus Holse.

Det drejer sig ikke kun om de europæiske virksomheder. Man kan i følge Klaus Holse se samme tendens hos nogle amerikanske virksomheder. Konkret har Klaus Holse kunnet se, hvordan danske SimCorp de seneste år har været på en tempofyldt rejse, som deres konkurrent italienske APL Italiana ikke har været på. 

Det endte i slutningen af sidste måned med et opkøb fra Simcorps side.

"Hvis du er i Italien, har du et hjemmemarked, der er så meget større, at du kan blive på hjemmemarked meget længere, og det er ikke nødvendigvis en fordel. Det ser du også med amerikanske virksomheder, der aldrig rigtigt kommer øst for Boston. De har et kæmpestort hjemmemarked, og så er det svært at komme over og sælge til små lande som Danmark, der er besværlige og har en anden lovgivning.“ forklarer Simcorp-chefen.

Har virket for Danmark

Netop den fordel, at virksomhederne bliver stresset ud i en global tilværelse er i følge Klaus Holse ingen garanti for, at virksomhederne får succes. Men der er mange der har klaret den konstaterer han. 

"Jeg tror bare, at hvis du starter i et lille men internationalt orienteret land som Danmark, så er du tvunget til at blive global relativt hurtigt. For nogen lykkes det. For andre lykkes det ikke, men der er alligevel  mange danske virksomheder, der er kommet ud og er blevet globale. “ siger Klaus Holse.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CFO'ens hverdag med Dynamics 365 FO: Nye muligheder - mere værdi

Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er meget mere end debet/kredit. Indbyggede værktøjer til at automatisere processer og bruge kunstig intelligens skaber nye muligheder og mere værdi.

29. november 2022 | Læs mere


AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere