Artikel top billede

Google stopper med omstridte annoncer i Gmail baseret på indholdet i dine mails

Google giver efter for presset og dropper annoncer baseret på indholdet i din gratis Gmail. Men presset kommer fra en uventet kant.

Brugere af den gratis version af Googles mail-tjeneste støder af og til på annoncer øverst i indbakken, som er baseret på en analyse af brugerens mails og øvrige færden på nettet.

Den snagen i indbakken har givet Google mange knubs, megen kritik og sagsanlæg, men også mange indtægter, så hidtil har Google fastholdt sin praksis.

Men nu er det slut, skriver Bloomberg.

Ikke på grund af protester fra brugerne af den gratis tjeneste, men fordi nogle af Googles kunder til den professionelle pakke af officeværktøjer - den såkaldte G Suite - synes det er forvirrende og ser mulige privacy-problemer i fremgangsmåden.

Også selvom Google ikke belemrer disse betalende kunder med annoncer baseret på indholdet af indbakken.

Google vil dog stadig placere annoncer øverst i indbakken i den gratis version af Gmail, men fremover vil de blive baseret på andre kilder som søgehistorik og forbrug af YouTube.

Ifølge Bloomberg bliver Googles skridt set som et tegn på, at G Suite-kunderne betyder stadig mere for Google. G Suite konkurrerer direkte mod Microsoft Office 365.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere