Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Tidligere Google-ansat dansker står bag nyt system til produktinformation / Taletid bliver stadig mindre vigtigt for danskernes valg af mobilabonnement / S bakker op om at give forsvarets hackerenhed større beføjelser

Tidligere Google-ansat dansker står bag nyt system til produktinformation. Taletid bliver stadig mindre vigtigt for danskernes valg af mobilabonnement. S bakker op om at give forsvarets hackerenhed større beføjelser.

Godmorgen. Så nåede vi fredag, og her er det hurtige nyhedsoverblik fra Computerworld.

Tidligere Google-ansat dansker står bag nyt system til produktinformation

Morten Hellesøe Poulsen har tidligere været ansat hos Google, og det skinner igennem den PIM-løsning, hans start-up-firma Plytix sendte på gaden ved årsskiftet, skriver Børsen.

Han har stiftet firmaet sammen med spanieren Alex Lopez, som han arbejdede sammen med hos Google.

PIM betyder Product Information Management, og det cloudbaserede system fra Plytix giver virksomheder mulighed for at placere alle deres produktinformationer med tilhørende videoer, billeder og så videre ét sted, som virksomhederne så kan dele med kunder, partnere og hvem der ellers har brug for det.

Fidusen ved det cloudbaserede system er, at det kan tilgås fra en browser, og at opdateringen af produktoplysningerne kan synkroniseres med alle øvrige forretningssystemer. På den måde behøver man kun opdatere oplysningerne ét sted, som så afspejles i lagersystemet, økonomisystem, annonceplatform og hos forhandlerne, skriver Børsen.

Løsningens Google-inspiration kan ses mulighederne for at analysere brugen af data fra systemet. For eksempel hvor mange gange et produkt er vist på tværs af alle de webshops, der trækker på data fra systemet

Virksomheden har lige nu ti ansatte, som alle er medejere. Produktet er især et hit hos designtunge virksomheder som Eva Solo og Rosendahl, skriver Børsen.

Taletid bliver stadig mindre vigtigt for danskernes valg af mobilabonnement

Danskerne bruger i stadig mindre grad deres mobiltelefon til at tale i. I hvert fald er taletid nu kun det fjerde vigtigste punkt, når vi skal vælge et mobilabonnement, viser en undersøgelse, som Søndagavisen har fået foretaget af YouGov.

61 procent af danskerne peger på god netværksdækning, som det absolut vigtigste, mens 30 procent peger på fri sms og mms. På tredjepladsen med 28 procent kommer mængden af data.

Kun 13 procent peger på mængden af taletid, og ekstra services som login til diverse streamingtjenester peger kun 12 procent på som vigtigt.

Undersøgelsen omfatter svar fra 1.016 respondenter, som kunne give op til to svar.

S bakker op om at give forsvarets hackerenhed større beføjelser

I går kom det frem i Berlingske, at regeringen pønser på at ændre lovgivningen, så den giver Center for Cybersikkerhed udvidede beføjelser i kampen mod cyberspionage og cyberkriminalitet.

Sikkerhedseksperten Peter Kruse fra CSIS sagde til Berlingske, at det kan ende med noget, der ligner totalitær overvågning. Center for Cybersikkerhed vil i følge forslaget blandt andet få adgang til danskernes private data, heriblandt sundhedsdata, og enheden vil få mulighed for selv at hente dem.

Men regeringen har tilsyneladende flertal for at give hackerenheden flere beføjelser.

Socialdemokratiets forsvarsordfører Henrik Dam Kristensen siger til DR Nyheder, at det kan blive nødvendigt at give myndighederne flere beføjelser til at overvåge på trods af, at det betyder mere overvågning af privatpersoner.

“Hvis vores energiforsyning eller sundhedsområdet bliver angrebet, vil det give store problemer for samfundet og for den enkelte,” siger Henrik Dam Kristensen.

Socialdemokratiet er også parat til at afsætte flere midler til Forsvarets Efterretningstjeneste og Center for Cybersikkerhed i det kommende forsvarsforlig.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere