Artikel top billede

Morgen-briefing: Tidligere Google-ansat dansker står bag nyt system til produktinformation / Taletid bliver stadig mindre vigtigt for danskernes valg af mobilabonnement / S bakker op om at give forsvarets hackerenhed større beføjelser

Tidligere Google-ansat dansker står bag nyt system til produktinformation. Taletid bliver stadig mindre vigtigt for danskernes valg af mobilabonnement. S bakker op om at give forsvarets hackerenhed større beføjelser.

Godmorgen. Så nåede vi fredag, og her er det hurtige nyhedsoverblik fra Computerworld.

Tidligere Google-ansat dansker står bag nyt system til produktinformation

Morten Hellesøe Poulsen har tidligere været ansat hos Google, og det skinner igennem den PIM-løsning, hans start-up-firma Plytix sendte på gaden ved årsskiftet, skriver Børsen.

Han har stiftet firmaet sammen med spanieren Alex Lopez, som han arbejdede sammen med hos Google.

PIM betyder Product Information Management, og det cloudbaserede system fra Plytix giver virksomheder mulighed for at placere alle deres produktinformationer med tilhørende videoer, billeder og så videre ét sted, som virksomhederne så kan dele med kunder, partnere og hvem der ellers har brug for det.

Fidusen ved det cloudbaserede system er, at det kan tilgås fra en browser, og at opdateringen af produktoplysningerne kan synkroniseres med alle øvrige forretningssystemer. På den måde behøver man kun opdatere oplysningerne ét sted, som så afspejles i lagersystemet, økonomisystem, annonceplatform og hos forhandlerne, skriver Børsen.

Løsningens Google-inspiration kan ses mulighederne for at analysere brugen af data fra systemet. For eksempel hvor mange gange et produkt er vist på tværs af alle de webshops, der trækker på data fra systemet

Virksomheden har lige nu ti ansatte, som alle er medejere. Produktet er især et hit hos designtunge virksomheder som Eva Solo og Rosendahl, skriver Børsen.

Taletid bliver stadig mindre vigtigt for danskernes valg af mobilabonnement

Danskerne bruger i stadig mindre grad deres mobiltelefon til at tale i. I hvert fald er taletid nu kun det fjerde vigtigste punkt, når vi skal vælge et mobilabonnement, viser en undersøgelse, som Søndagavisen har fået foretaget af YouGov.

61 procent af danskerne peger på god netværksdækning, som det absolut vigtigste, mens 30 procent peger på fri sms og mms. På tredjepladsen med 28 procent kommer mængden af data.

Kun 13 procent peger på mængden af taletid, og ekstra services som login til diverse streamingtjenester peger kun 12 procent på som vigtigt.

Undersøgelsen omfatter svar fra 1.016 respondenter, som kunne give op til to svar.

S bakker op om at give forsvarets hackerenhed større beføjelser

I går kom det frem i Berlingske, at regeringen pønser på at ændre lovgivningen, så den giver Center for Cybersikkerhed udvidede beføjelser i kampen mod cyberspionage og cyberkriminalitet.

Sikkerhedseksperten Peter Kruse fra CSIS sagde til Berlingske, at det kan ende med noget, der ligner totalitær overvågning. Center for Cybersikkerhed vil i følge forslaget blandt andet få adgang til danskernes private data, heriblandt sundhedsdata, og enheden vil få mulighed for selv at hente dem.

Men regeringen har tilsyneladende flertal for at give hackerenheden flere beføjelser.

Socialdemokratiets forsvarsordfører Henrik Dam Kristensen siger til DR Nyheder, at det kan blive nødvendigt at give myndighederne flere beføjelser til at overvåge på trods af, at det betyder mere overvågning af privatpersoner.

“Hvis vores energiforsyning eller sundhedsområdet bliver angrebet, vil det give store problemer for samfundet og for den enkelte,” siger Henrik Dam Kristensen.

Socialdemokratiet er også parat til at afsætte flere midler til Forsvarets Efterretningstjeneste og Center for Cybersikkerhed i det kommende forsvarsforlig.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere