Artikel top billede

Office 365-bekymring: Løsningen er nu så komplet at Microsoft-partnere får alvorlige problemer

Microsofts Office 365 er efterhånden så komplet en løsning, at mange it-virksomheder, der tidligere har baseret deres forretning på netop Office 365, kan få store problemer.

En række it-virksomheder, der har baseret deres forretning på Microsofts Office 365, får alvorlige udfordringer, hvis Microsoft bliver ved med at eliminere de mangler, der er og tidligere har været i Office 365.

Sådan lyder budskabet fra Tony Pepper, der er administrerende direktør og medstifter i virksomheden Egress, i det britiske medie Computing.

“Man skal passe på, for ellers udvikler Microsoft tre eller fire gange det, man allerede har - og det behøver ikke at være en hel masse mere - og pludselig forsvinder mulighederne for en masse startups."

"Microsoft har virkelig gjort en stor indsats over de seneste fem år,” siger Tony Pepper til Computing.

Cloud-satsningen har længe bekymret partnere

Frygten for hvad Office 365 og Microsofts mange andre cloud-satsninger ville komme til at betyde for partnerne, eksisterede allerede i 2011, da it-giganten for alvor tog hul på en ny epoke i virksomhedens historie og meddelte, at man ville gå 'all in' med cloud computing.

Det viste sig dog, at der stadig var masser af muligheder for at drive en forretning med fokus på at levere løsninger til og implementering af blandt andet Office 365.

Skal man tro opråbet i Computing, nærmer vi os dog nu et stadie i udviklingen af Office 365, hvor en del mindre it-virksomheder og startups risikerer at få alvorlige udfordringer.

Det skyldes ganske enkelt, at Microsoft selv er blevet så dygtig til at løse de problemer og mangler, der tidligere eksisterede i Office 365, hvor en tredjepartsleverandør så kunne komme på banen med eksempelvis et smart værktøj, der kunne hjælpe brugeren med det konkrete problem.

“Men Microsoft har virkelig sat fokus på det nu og gør en masse ting. Traditionelt ville du så følge op med at sige: Ja, men Microsoft gør det ikke ret godt. Men det er ikke længere tilfældet. I dag gør de en masse ting, og de gør det godt,” udtaler Tony Pepper fra Egress om Microsofts egne udviklere inden for Office 365.

Han siger samtidig, at det ikke bare handler om applikationer, for Microsoft er også begyndt at satse langt mere på lokale datacentre i eksempelvis Storbritannien, hvilket så giver udfordringer for de lokale hosting-virksomheder.

Læs også:

Microsoft åbner nye datacentre i England til Azure og Office 365 - det skal de bruges til

Fem vilde år med Office 365: Derfor er Microsofts fremmarch slet ikke toppet endnu

Microsoft løfter sløret for 'Microsoft 365': "Vi står over for hidtil usete muligheder"




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital vækst 2024

På Digital Vækst 2024 bringer vi danske virksomheders organisation, forretning og data i spil samt spejler dem i det, som teknologipartnerne bringer til fadet. Konferencen bliver tætpakket med dygtige digitale ledere og frontkæmpere fra ind- og udland. De har én opgave på dagsordenen: At inspirere dig til at træffe de rigtige forretningsmæssige, teknologiske og strategiske valg i 2024, som kan sikre vækst for dig.

19. marts 2024 | Læs mere


Cyber Threats 2024: Sådan arbejder de IT-kriminelle – og sådan beskytter du dig

De cyberkriminelle har udviklet sig betydeligt, arbejder professionelt, fleksibelt og udnytter hinandens specifikke kompetencer – omtrent som en velsmurt koncern med klar ansvarsfordeling – og har ofte en klar politisk eller kommerciel motivation. Det stiller også nye krav til din tilgang til cybersikkerhed, og på Cyber Threats 2024 får du viden, som gør dig i stand til bedre at prioritere, planlægge og eksekvere en tidssvarende cybersikkerhedsstrategi.

20. marts 2024 | Læs mere


AI Impact Day: Har du styr på risiko og governance – og er du klar til AI Act?

AI og Machine Learning har for længst gjort sit indtog i centrale, kritiske forretningssystemer, og både udviklere, platformleverandører og koncerner er begyndt at udforske mulighederne. På dette eksklusive event dykker vi ned i AI's indflydelse på fremtidens forretnings- og IT-drift. Men vi ser også på, hvordan du mest effektivt arbejder med governance og risikostyring på dine AI-projekter.

21. marts 2024 | Læs mere