Artikel top billede

Office 365-bekymring: Løsningen er nu så komplet at Microsoft-partnere får alvorlige problemer

Microsofts Office 365 er efterhånden så komplet en løsning, at mange it-virksomheder, der tidligere har baseret deres forretning på netop Office 365, kan få store problemer.

En række it-virksomheder, der har baseret deres forretning på Microsofts Office 365, får alvorlige udfordringer, hvis Microsoft bliver ved med at eliminere de mangler, der er og tidligere har været i Office 365.

Sådan lyder budskabet fra Tony Pepper, der er administrerende direktør og medstifter i virksomheden Egress, i det britiske medie Computing.

“Man skal passe på, for ellers udvikler Microsoft tre eller fire gange det, man allerede har - og det behøver ikke at være en hel masse mere - og pludselig forsvinder mulighederne for en masse startups."

"Microsoft har virkelig gjort en stor indsats over de seneste fem år,” siger Tony Pepper til Computing.

Cloud-satsningen har længe bekymret partnere

Frygten for hvad Office 365 og Microsofts mange andre cloud-satsninger ville komme til at betyde for partnerne, eksisterede allerede i 2011, da it-giganten for alvor tog hul på en ny epoke i virksomhedens historie og meddelte, at man ville gå 'all in' med cloud computing.

Det viste sig dog, at der stadig var masser af muligheder for at drive en forretning med fokus på at levere løsninger til og implementering af blandt andet Office 365.

Skal man tro opråbet i Computing, nærmer vi os dog nu et stadie i udviklingen af Office 365, hvor en del mindre it-virksomheder og startups risikerer at få alvorlige udfordringer.

Det skyldes ganske enkelt, at Microsoft selv er blevet så dygtig til at løse de problemer og mangler, der tidligere eksisterede i Office 365, hvor en tredjepartsleverandør så kunne komme på banen med eksempelvis et smart værktøj, der kunne hjælpe brugeren med det konkrete problem.

“Men Microsoft har virkelig sat fokus på det nu og gør en masse ting. Traditionelt ville du så følge op med at sige: Ja, men Microsoft gør det ikke ret godt. Men det er ikke længere tilfældet. I dag gør de en masse ting, og de gør det godt,” udtaler Tony Pepper fra Egress om Microsofts egne udviklere inden for Office 365.

Han siger samtidig, at det ikke bare handler om applikationer, for Microsoft er også begyndt at satse langt mere på lokale datacentre i eksempelvis Storbritannien, hvilket så giver udfordringer for de lokale hosting-virksomheder.

Læs også:

Microsoft åbner nye datacentre i England til Azure og Office 365 - det skal de bruges til

Fem vilde år med Office 365: Derfor er Microsofts fremmarch slet ikke toppet endnu

Microsoft løfter sløret for 'Microsoft 365': "Vi står over for hidtil usete muligheder"
IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere


Forbered dig effektivt på cyber katastrofen

Da det ikke længere er et spørgsmål om, om man bliver ramt men et spørgsmål om hvornår, er det essentielt at analysere angrebsflader og designe en effektiv sikkerhedsinfrastruktur, som afvejer sikring af centrale data og systemer mod hensynet til brugervenlighed og medarbejdernes produktivitet.

30. maj 2024 | Læs mere