Artikel top billede

Ny type angreb: Usikre Android-telefoner brugt til stort DDOS-angreb

Smartphones fra 100 forskellige lande er blevet brugt til at udføre denial of service-angreb mod hjemmesider

Som noget nyt er et Denial of Service, DDOS-angreb, registreret, hvor afsenderne af den ondsindede trafik er smartphones.

Helt præcist dårligt beskyttede Android-telefoner og tablets, som via 300 forskellige apps fra den officielle app-butik, Google Play Store, er blevet inficeret og som er blevet brugt til at udsende trafik mod specifikke sites.

Det skriver Ars Technica.

Når en af de 300 apps er blevet installeret på en given telefon er skjult for ejeren blevet en del af et netværk, der samlet er blevet brugt til at udføre ondsindede angreb mod allerede advarede sites, som kunne slippe for angrebet mod betaling.

Angrebet blev kaldt WireX-botnet og styrede over 120.000 IP-adresser fordelt i 100 lande. Ved at sprede trafikken ud over så mange forskellige enheder, er det svært både at spore angrebets oprindelse, ligesom det er svært at beskytte sig mod angrebet.

Botnettet udsendte op imod 20.000 HTTP-anmodninger per sekund i et forsøg på at tage servere ud af drift.

Stoppet af blandt andet Google

Angrebene startede omkring d. 2 august, hvorefter en gruppe af sikkerhedseksperter fra syv virksomheder, heriblandt Google, Akamai, RiskIQ og Flashpoint sammen satte sig for at finde angriberen.

Hurtigt fandt de frem til, at angrebet stammede fra ondsindet kode på Android-enheder, hvorefter Google kunne blokere for de 300 ellers godkendte apps i Google Play Store.

De 300 apps var medie-afspillere, lagerhåndterings-apps eller ringetoner i app-form.

Det er ikke første gang, at et angreb fra forbundne enheder rammer hårdt. Sidste år fremviste en 23-årig hacker, at det var muligt at udføre et angreb, hvor afsenderne var forbundne printere, routere og andre enheder uden den store sikkerhed.

Læs også: 23-årig mand hacker 150.000 printere over hele verden med botnet-advarsel




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere