Artikel top billede

Ny type angreb: Usikre Android-telefoner brugt til stort DDOS-angreb

Smartphones fra 100 forskellige lande er blevet brugt til at udføre denial of service-angreb mod hjemmesider

Som noget nyt er et Denial of Service, DDOS-angreb, registreret, hvor afsenderne af den ondsindede trafik er smartphones.

Helt præcist dårligt beskyttede Android-telefoner og tablets, som via 300 forskellige apps fra den officielle app-butik, Google Play Store, er blevet inficeret og som er blevet brugt til at udsende trafik mod specifikke sites.

Det skriver Ars Technica.

Når en af de 300 apps er blevet installeret på en given telefon er skjult for ejeren blevet en del af et netværk, der samlet er blevet brugt til at udføre ondsindede angreb mod allerede advarede sites, som kunne slippe for angrebet mod betaling.

Angrebet blev kaldt WireX-botnet og styrede over 120.000 IP-adresser fordelt i 100 lande. Ved at sprede trafikken ud over så mange forskellige enheder, er det svært både at spore angrebets oprindelse, ligesom det er svært at beskytte sig mod angrebet.

Botnettet udsendte op imod 20.000 HTTP-anmodninger per sekund i et forsøg på at tage servere ud af drift.

Stoppet af blandt andet Google

Angrebene startede omkring d. 2 august, hvorefter en gruppe af sikkerhedseksperter fra syv virksomheder, heriblandt Google, Akamai, RiskIQ og Flashpoint sammen satte sig for at finde angriberen.

Hurtigt fandt de frem til, at angrebet stammede fra ondsindet kode på Android-enheder, hvorefter Google kunne blokere for de 300 ellers godkendte apps i Google Play Store.

De 300 apps var medie-afspillere, lagerhåndterings-apps eller ringetoner i app-form.

Det er ikke første gang, at et angreb fra forbundne enheder rammer hårdt. Sidste år fremviste en 23-årig hacker, at det var muligt at udføre et angreb, hvor afsenderne var forbundne printere, routere og andre enheder uden den store sikkerhed.

Læs også: 23-årig mand hacker 150.000 printere over hele verden med botnet-advarsel
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Internationale dataoverførsler: Bananrepublikker og spionage

Det er nu lovpligtigt at dokumentere beskyttelsesniveauet af persondata, når de overføres til tredjelande. Vi sætter derfor fokus på, hvordan virksomhederne styrer deres internationale dataoverførsler fri af tredjelandes overvågning. Vi dykker samtidig ned i hele det spegede kompleks omkring Schrems II, FISA 702 og EO 12.333, og hvordan det spiller sammen med dansk fortolkning og praksis.

25. maj 2021 | Læs mere


Premium
Vigtig opdatering på vej til Windows: Får omsider din HDR-skærm til at funkle
Microsofts Windows 10-styresystem vil i fremtiden kunne arbejde bedre med de flotte farver og den høje kontrast, som HDR-skærme tilbyder.
Computerworld
Nye informationer om det største iPhone-hack nogensinde ser dagens lys: 128 millioner brugere blev ramt
Hidtil hemmeligholdte detaljer om verdens største iPhone-hack er kommet frem under retssagen mellem Apple og Epic Games. 128 millioner brugere blev ramt, og mere end 4.000 apps blev inficeret. Se detaljerne her.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
17 punkter med plads til forbedring: Sådan øger du din lønsomhed
Mange projektorienterede virksomheder hæmmes af ikke-optimale løsninger og besværlige, manuelle processer, som forringer effektivitet, overblik og lønsomhed. Her præsenterer vi 17 typiske udfordringer – og bud på, hvordan du kan afhjælpe situationen.