Kære politikere: Her er den ultimative visuelle guide til endnu flere tåbelige afgifter

Politikerne vil beskatte telefoner for at støtte kunstnere. Men hvorfor stoppe der? Der er mange flere, det er synd for. Computerworld har den ultimative visuelle guide klar, som viser, hvem der også fortjener nogle millioner fra en afgift.

Et særligt udvalg afleverede forleden dets anbefalinger til en ny blankmedieordning til kulturministeren

Det har udvalget gjort, fordi den nuværende ordning, som stammer fra dengang VHS- og kassettebånd storsolgte nede i Fredgaard, ikke længere sender så mange penge efter musikbranchen.

Branchen får nemlig en lille klat penge, hver gang du kopierer dine Steven Seagal-film mellem dine to VHS-maskiner eller laver et mix-tape med det bedste fra Kliché.

Onde tunger vil påstå, at det er fordi nymodens streamingtjenester har overflødiggjort dens slags lovlig hjemmekopieringen.

Og at kunstnere nu i stedet får kronerne fra Spotify, Netflix, Yousee Music og lignende. Sikkert ikke så mange som de gerne ville, men det handler jo i sidste ende om forhandlingsevner og om, hvem der ejer platformen.

Men den slags stopper ikke ivrige kulturpolitikere, som nu tilsyneladende overvejer at lægge en afgift på alle solgte tablets, telefoner, computere, USB-sticks og hukommelseskort. Fordi de i teorien kan bruges til at lagre de mp3-filer med Enigma, som du rippede tilbage i 1997.

Der er ingen ende på hvem der er synd for!
Men med fare for at inspirere til nye tåbeligheder, så hvorfor stoppe ved musikere?

For kære politikere: Her på Computerworld kan vi sagtens se, at der er flere brancher, som sagtens kunne bruge en hjælpende hånd i form af en afgift.

Ikke mindst mediebranchen, som hvert år kan se Facebook og Google hive milliarder ud af Danmark, mens de betaler det samme i selskabsskat, som et mindre midtjysk autoværksted.

Er det synd for os, selvom vi brugte 00´erne til at bekrige hinanden med gratisaviser i stedet for at finde på digitale forretningsmodeller? Selvfølgelig er det det! 

Det samme gælder hotelbranchen, som godt nok oplever et boom i turismen, men som samtidig må se AirBnB presse priserne nedad.

For slet ikke at tale om alle de firmaer, som må lide den tort at blive hånet for deres ringe service på nettet. Hvem tænker på deres følelser? Skal de ikke have lidt af kagen til at trøste sig på?

Selvfølgelig skal de det!

Derfor har vi på Computerworld lagt hovederne i blød og kommet op med modellen her til inspiration. Og ja, det kan da godt være at salget af it-udstyr falder lidt, og vi bliver en knap så moderne nation - men i det mindste slap vi af med afgiften på nødder, ikke?
Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...
mest debaterede artikler

Computerworld
Interneteksperternes mareridt er gået i opfyldelse: EU godkender omstridt direktiv, der "ødelægger internettet for altid"
EU's lovgivende udvalg har godkendt nye copyright-regler, som indeholder to kontroversielle paragraffer. Eksperter advarer imod, at artikel 11 og 13 kan ødelægge internettet for altid. Reglerne mangler stadig at blive endeligt vedtaget.
CIO
Henrik Jeberg om at arbejde i Silicon Valley: "Er du dygtig nok får du tilbud der får en til at falde ned af stolen."
Henrik Jeberg bor i San Francisco og er direktør i Hampleton Partners, der rådgiver om opkøb med særligt fokus på teknologi. Hør ham fortælle om forskellen på Danmark og Silicon Valley - og om nogle af de vilde forhold der hersker i verdens ubestridte tech-hovedstad.
Job & Karriere
KMD opsagde tryghedsaftaler med medarbejderne få måneder før 300 medarbejdere blev outsourcet til IBM
KMD har i løbet af foråret opsagt to såkaldte tryghedsaftaler med en del af selskabets medarbejdere. Når aftalerne stopper ved udgangen af 2018, er de pågældende medarbejdere ikke længere berettiget til særlig godtgørelse. Det kan få konsekvenser, hvis IBM som forventet skærer i antallet af de 300 KMD-medarbejdere, som selskabet overtager.
White paper
Står din infrastruktur i vejen for virksomhedens udvikling? … her er de 10 vigtigste overvejelser
Oplever du, at din virksomheds it-infrastruktur er en stopklods for udviklingen af forretningen, digitalisering og konkurrencekraft? Måske er svaret hyperkonvergeret infrastruktur, hvor software og hardware smelter sammen i én konkurrencedygtig enhed, som er nem at administrere. Men der er 10 meget vigtige overvejelser at gøre sig, før man vælger en løsning. Læs dette whitepaper fra Lenovo og bliv klædt bedre på til at vælge rigtigt. 10 Key Considerations for Selecting Hyper-Converged Infrastructure - What to Know Before You Choose a Solution, Lenovo, 18 sider på engelsk.