Kære politikere: Her er den ultimative visuelle guide til endnu flere tåbelige afgifter

Politikerne vil beskatte telefoner for at støtte kunstnere. Men hvorfor stoppe der? Der er mange flere, det er synd for. Computerworld har den ultimative visuelle guide klar, som viser, hvem der også fortjener nogle millioner fra en afgift.

Et særligt udvalg afleverede forleden dets anbefalinger til en ny blankmedieordning til kulturministeren

Det har udvalget gjort, fordi den nuværende ordning, som stammer fra dengang VHS- og kassettebånd storsolgte nede i Fredgaard, ikke længere sender så mange penge efter musikbranchen.

Branchen får nemlig en lille klat penge, hver gang du kopierer dine Steven Seagal-film mellem dine to VHS-maskiner eller laver et mix-tape med det bedste fra Kliché.

Onde tunger vil påstå, at det er fordi nymodens streamingtjenester har overflødiggjort dens slags lovlig hjemmekopieringen.

Og at kunstnere nu i stedet får kronerne fra Spotify, Netflix, Yousee Music og lignende. Sikkert ikke så mange som de gerne ville, men det handler jo i sidste ende om forhandlingsevner og om, hvem der ejer platformen.

Men den slags stopper ikke ivrige kulturpolitikere, som nu tilsyneladende overvejer at lægge en afgift på alle solgte tablets, telefoner, computere, USB-sticks og hukommelseskort. Fordi de i teorien kan bruges til at lagre de mp3-filer med Enigma, som du rippede tilbage i 1997.

Der er ingen ende på hvem der er synd for!
Men med fare for at inspirere til nye tåbeligheder, så hvorfor stoppe ved musikere?

For kære politikere: Her på Computerworld kan vi sagtens se, at der er flere brancher, som sagtens kunne bruge en hjælpende hånd i form af en afgift.

Ikke mindst mediebranchen, som hvert år kan se Facebook og Google hive milliarder ud af Danmark, mens de betaler det samme i selskabsskat, som et mindre midtjysk autoværksted.

Er det synd for os, selvom vi brugte 00´erne til at bekrige hinanden med gratisaviser i stedet for at finde på digitale forretningsmodeller? Selvfølgelig er det det! 

Det samme gælder hotelbranchen, som godt nok oplever et boom i turismen, men som samtidig må se AirBnB presse priserne nedad.

For slet ikke at tale om alle de firmaer, som må lide den tort at blive hånet for deres ringe service på nettet. Hvem tænker på deres følelser? Skal de ikke have lidt af kagen til at trøste sig på?

Selvfølgelig skal de det!

Derfor har vi på Computerworld lagt hovederne i blød og kommet op med modellen her til inspiration. Og ja, det kan da godt være at salget af it-udstyr falder lidt, og vi bliver en knap så moderne nation - men i det mindste slap vi af med afgiften på nødder, ikke?
Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...
mest debaterede artikler

CIO
Dansk it-afdeling med 140 ansatte vil væk fra 'brændende platform'
Landbrugsstyrelsens it-afdeling, der nærmer sig 140 medarbejdere, har en klar mission: “Jeg håber, at vi hurtigst muligt er ude af den brændende platform, hvor it er den begrænsende faktor,” lyder det fra underdirektør.
Comon
Ugens tip: Find ud af hvem der ringer til dig med Facebook og MobilePay
Hvis du bliver ringet op af et nummer, du ikke kender, kan du lynhurtigt bruge en af to smarte tricks til at finde ud af, hvem de er - også selv om nummeret er beskyttet
Job & Karriere
Dansk it-virksomhed indførte fire-dages arbejdsuge: I dag er sygefraværet rekord-lavt og direktøren har tabt sig 13 kilo
Interview: Great Place To Work kategori-vinderen IIH Nordic har indført en fire-dages arbejdsuge og taget et opgør med forstyrrende storrums-kontorer og en frustrerende mailkultur. I dag er medarbejderne gladere end nogensinde før.
White paper
Sådan anvender du Microsofts Assessment og Planning Toolkit i dit it-miljø
Dette whitepaper gennemgår hvordan du anvender du Microsofts Assessment og Planning Toolkit i dit it-miljø og kommer med specifikke råd og konkret vejledning til anvendelsen.