Artikel top billede

Danske Bank ramt af nedbrud i' interne systemer' - problemerne er løst, men MobilePay hoster og hakker stadigvæk

Stort nedbrud hos Danske Bank giver problemer for MobilePay-brugere.

Danske Bank har løst de it-problemer, der lå til grund for at bankens hjemmeside, netbank og den populære app MobilePay har været nede siden onsdag eftermiddag.

Du kan læse om nedbruddet her: Danske Bank ramt af stort it-nedbrud: MobilePay, netbank og hjemmeside sendt til tælling.

Der er dog stadigvæk enkelte systemer, der endnu ikke virker efter hensigten, oplyser Claes Lautrup, presserådgiver i Danske Bank, til Computerworld.

“Generelt er vores systemer oppe og køre igen, men der kan stadigvæk godt være problemer med de enkelte løsninger. Vores interne systemer i Ejby var ramt af et nedbrud," siger presserådgiveren, der samtidig understreger, at der ikke er tale om et hackerangreb. 

Mobilepay hoster og hakker

En af de løsninger, der endnu volder problemer, er MobilePay.

Her bliver mange brugere stadigvæk ramt af en fejlmeddelelse, når de forsøger at overføre penge med appen.

Peter Kjærgaard der er pressechef for MobilePay oplyser i en mail til Computerworld, at MobilePay stadigvæk er ramt af "sporadiske problemer og forlængede svartider".

"Hvornår alt kører glat igen, tør jeg simpelthen ikke sige endnu. Men jeg håber, at det ikke varer længe," skriver han.

Problemerne ramte Danske Bank onsdag eftermiddag, hvor banken lidt efter klokken 16 oplyste på Facebook at flere af bankens services var ramt af it-problemer.

Opdateres
IT-JOB

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Azure DevOps engineer

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Data Architect
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere