Artikel top billede

Danske Bank ramt af nedbrud i' interne systemer' - problemerne er løst, men MobilePay hoster og hakker stadigvæk

Stort nedbrud hos Danske Bank giver problemer for MobilePay-brugere.

Danske Bank har løst de it-problemer, der lå til grund for at bankens hjemmeside, netbank og den populære app MobilePay har været nede siden onsdag eftermiddag.

Du kan læse om nedbruddet her: Danske Bank ramt af stort it-nedbrud: MobilePay, netbank og hjemmeside sendt til tælling.

Der er dog stadigvæk enkelte systemer, der endnu ikke virker efter hensigten, oplyser Claes Lautrup, presserådgiver i Danske Bank, til Computerworld.

“Generelt er vores systemer oppe og køre igen, men der kan stadigvæk godt være problemer med de enkelte løsninger. Vores interne systemer i Ejby var ramt af et nedbrud," siger presserådgiveren, der samtidig understreger, at der ikke er tale om et hackerangreb. 

Mobilepay hoster og hakker

En af de løsninger, der endnu volder problemer, er MobilePay.

Her bliver mange brugere stadigvæk ramt af en fejlmeddelelse, når de forsøger at overføre penge med appen.

Peter Kjærgaard der er pressechef for MobilePay oplyser i en mail til Computerworld, at MobilePay stadigvæk er ramt af "sporadiske problemer og forlængede svartider".

"Hvornår alt kører glat igen, tør jeg simpelthen ikke sige endnu. Men jeg håber, at det ikke varer længe," skriver han.

Problemerne ramte Danske Bank onsdag eftermiddag, hvor banken lidt efter klokken 16 oplyste på Facebook at flere af bankens services var ramt af it-problemer.

Opdateres
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
iPaaS-webinar: Take advantage of key trends in a billion dollar-market

According to Gartner, by 2023, the iPaaS market is expected to grow well above $6 billion in revenue, thus becoming the largest segment in the integration platform technology market. To illustrate what iPaaS can do for your business, Flügger will outline how to overcome their integration challenges. Do not miss the opportunity to learn how a successful iPaaS implementation can improve your business outcomes.

07. maj 2021 | Læs mere


Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Premium
Test: Derfor vil jeg gerne have Google ind i min næste bil - og det er dårligt nyt for nogle bilproducenter
Googles Android Automotive er et vellykket styresystem til bilen, der vender op og ned på magtbalancen i bilbranchen. Computerworld har prøvekørt softwaren og har dommen klar.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Sådan outsourcer du effektivt – og undgår fælderne
Nogle outsourcer for at minimere omkostningsniveauet, andre for at skaffe ressourcer og spidskompetencer, der er svære at skaffe lokalt – eller af en helt tredje årsag. Der er dog talrige forhold, der er gode at afdække, før man overhovedet begynder at lede en outsourcingudbyder. Man skal klarlægge egne projektbehov samt de spørgsmål og krav, man vil stille samt indsamle viden og erfaringer om, hvordan samarbejdet indledes, drives og styres optimalt. Dertil skal man kende til de hyppigste faldgruber, der kan få et ellers lovende outsourcingsamarbejde til at køre i grøften.