Artikel top billede

Fortalt til: Lars Jacobsen | Foto: Lars Jacobsen | Niels Hartvig (th)

Mennesker i IT
Udgivet 15. september 2017 kl. 13.28

Det er værd at huske, at forandring sker nedefra. Fra dem, som ikke har noget at miste.

Men man har en tendens til at spørge eksperterne. Altså dem. som har noget at miste. Og de siger oftest, at man skal gøre det samme. Bare lidt smartere.

Der er en fantastisk historie om dengang, jernbanerne begyndte at buldre frem. Dengang var England på grund af sit kanalnetværk meget langt fremme med dampskibe.

Så da man hørte, at der var noget med de hersens jernbaner, så gik man til eksperterne i England for at høre. hvad man skulle gøre.

Men eksperterne sagde, at jernbaner bare var en fase. og at man ikke skulle gøre noget, for dampskibe var meget bedre.

Men så begyndte jernbanerne at være frygteligt fantastiske ude i verden. Så englænderne gik igen til eksperterne og spurgte. om der alligevel ikke var noget ved de her jernbaner? Og om det ikke var noget, som man burde gøre noget ved?

Det var så her, at eksperterne foreslog, at man lagde skinner langs med kanalerne. Og så kunne dampskibene sejle i kanalen og samtidig trække vognene oppe på skinnerne.

Heldigvis er der sket meget siden. Og i dag er start-ups ofte de nye helte. Og mange etablerede virksomheder forsøger sig med samarbejde med start-ups for at få andre perspektiver. Det kunne man bare godt ønske sig mere af.

Niels Hartvig, stifter og 'chief unicorn' hos Umbraco A/S til IT-Branchens Lederdøgn


Flere mennesker i IT Om mennesker i itPremium
Test: Derfor vil jeg gerne have Google ind i min næste bil - og det er dårligt nyt for nogle bilproducenter
Googles Android Automotive er et vellykket styresystem til bilen, der vender op og ned på magtbalancen i bilbranchen. Computerworld har prøvekørt softwaren og har dommen klar.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Har du både dine applikationer og dit hoved i skyen?
Kan du nikke ja til en eller flere af disse situationer? • I bruger mange cloud-applikationer • I logger ind fra flere lokationer • I logger ind fra flere forskellige typer af devices Så kan du få stort udbytte af at læse dette whitepaper … Hver dag tilgår, navigerer og arbejder jeres medarbejdere i de applikationer, I har liggende i ”skyen”. Antallet af cloud-baserede applikationer stiger eksplosivt, så hvordan sikrer I ADGANGEN til dem og til de data, som applikationerne indeholder? Vel at mærke uden at gå på kompromis med BRUGERVENLIGHEDEN? Løsningen er Access Management, som er hovedtemaet for dette whitepaper.