Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

Nets-aktionærer kan blive forgyldt: Her er tilbuddet på Nets fra amerikansk kapitalfond

Amerikanske konsortium vil betale 165 kroner per aktie for Nets. Selskabets ledelse, bestyrelse og storaktionærer anbefaler alle aktionærer at sige ja.

Den amerikanske kapitalfond Hellman & Friedman er klar til at købe alle Nets’ aktier for 165 kroner per aktie.

165 kroner. Så meget tilbyder den amerikanske kapitalfond Helllman & Friedman Nets aktionærer for hver aktie i et tilbud, der efter en del spekulationer nu omsider ligger klar.

Kapitalfonden afleverede via det nyetablerede investeringsselskab Evergood 5 AS mandag morgen dens købstilbud til aktionærerne.

Nets’ bestyrelse anbefaler alle aktionærer at acceptere tilbuddet, som kan udløse en gevinst på 27 procent i forhold til den kurs, som aktien lå på 30. juni, der var dagen før, at Nets bekræftede, at selskabet havde modtaget henvendelser fra mulig køber.

De 165 kroner per aktie er samtidig 35 procent højere end Nets’ gennemsnitskurs over de seneste seks måneder.

Samlet værdifastsætter tilbuddet Nets til 33 milliarder kroner.

“Efter vores mening giver tilbuddet værdi for Nets’ ationærer. Hellman & Friedman henvendte sig til os i juni, og vi har siden modtaget en række henvendelser og haft drøftelser med udvalgte partner,” meddeler Nets’ bestyrelsesformand Inge Hansen i en meddelelse på Nasdaq-børsen.

Den kan du læse her: Nets A/S: Nets receives takeover offer.

Her peger Nets på, at selskabet har overvejet alle muligheder - inklusive muligheden for at fortsætte som børsnoteret selskab.

“Men vi er tilfredse med det kontante tilbud på 165 kroner per aktie til alle aktionærer, som udgør det mest attraktive alternativ,” hedder det.

Hellman & Friedman er en ‘ansvarlig, vækstorienteret ejer, som vil være i stand til at tage en langsigtet, strategisk tilgang til udviklingen af Nets til fordel for vores aktionærer,” skriver Nets.

Ejerne af 46 procent af aktiekapitalen har allerede accepteret tilbuddet, nemlig Nets’ ledelse samt de to kapitalfonde Advent International og Bain Capital.

De overtog sammen med ATP Nets i 2014. Dengang betalte de 17 milliarder kroner for selskabet, som de børsnoterede selskabet i 2016 med en værdiansættelse på 30 milliarder kroner.

Det hører med, at Advent samt Bain som led i handelen vil fortsætte som minoritetsaktionærer i Nets.

Med på købersiden er også Nordea-storaktionær Sampo, Stepstone Group, Fischer Lynch Kapital samt investeringsfonden GIC.

Læs også:

Den store mobilbetalings-krig i gang i Danmark: Det skal der til for at vinde krigen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere