Artikel top billede

It-chefens job handler i dag om mere og andet end blot at holde øje med serverrummet. Genrebillede. (Foto: BENIS / WWW.SHOCK.CO.BA)

3.160 it-chefer i stor undersøgelse: Jobbet er under voldsomt forandring - her er den nye rolle

Stor undersøgelse blandt it-chefer giver et bud på fremtidens it-chef-rolle. Stort set alle it-chefer er enige om, at der er udsigt til store forandringer.

Jobbet som it-chef er under voldsom forandring i takt med, at digitaliseringen og den teknologiske innovation fylder mere og mere.

Samtidig er netop netop it-cheferne tvunget til at reagere på de helt fundamentale forandringer i industrien, hvis de vil bevare deres rolle og betydning.

Det konkluderer rådgivningsfirmaet Gartner på baggrund af en stor undersøgelse blandt 3.180 it-chefer og CIO’er i 98 lande.

Her er hovedbudskabet, at rollen som it-chef skifter fra at handle om at kontrollere omkostninger, styre udviklingen og levere løsninger til at drive omsætningen og udforske mulighederne med data.

“Undersøgelsens resultater viser, at 95 procent af CIO’erne forventer, at deres job vil forandre sig eller blive sammensat på nye måder på grund af digitaliseringen,” skriver Gartner.

“Mens it delivery management i verdensklasse stadig er afgørende, så vil det optage mindre og mindre af CIO’ens tid.“

“Respondenterne vurderer, at de to største transformationer i CIO-rollen vil være, at man skal blive en forandringsleder og have et øget og bredere ansvar,” lyder det videre fra Gartner.

Læs også: Danske it-chefer holder ikke ret længe i jobbet - er færdige langt hurtigere end it-chefer i andre lande

Herefter lyder budskabet fra rådgivningsfirmaet:

“Det er uundgåeligt, at CIO-jobbet vil blive udvidet til mere end den traditionelle leverings-rolle til andre områder i forretningen, eksempelvis innovation management og udvikling af talenter.”

"CIO-rollen skal vokse og udvikles i takt med, at digital business spreder sig, og disruptive teknologier, herunder intelligente maskiner og avancerede analyser, når ud til masserne.”

De vigtigste teknologi-trends

I Gartners undersøgelse er it-cheferne også blevet spurgt til, hvilke teknologi-trends, der er vigtigst i øjeblikket.

Her er det kunstig intelligens, it-sikkerhed og internet of things, der topper listen i den rækkefølge.

Respondenterne kan samtidig berette, at den største udfordring i forhold de vigtige teknologi-trends, herunder ikke mindst kunstig intelligens, er, at man har behov for medarbejdere med nogle særlige kompetencer, og at de ikke er lette at finde.

It-cheferne fortæller også, at den vigtigste prioritet for 2018 er vækst gennem digitale produkter og services - det peger 26 procent på.

Læs også:

It-chefen er under pres - formår du at kæmpe dig til fremtidens CIO-stilling?

Danske it-chefer holder ikke ret længe i jobbet - er færdige langt hurtigere end it-chefer i andre lande

Dansk CIO toptuner it-organisationen: Hyrer dygtige it-folk i udlandet - det gør det hele mere skalerbart

It-sikkerhedsbekymringer får it-chefer til at bremse for brug af nye løsninger
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
GDPR: De bedste værktøjer til forankring og automatisering

GDPR er forlængst blevet en del af hverdagen i alle organisationer, og vi kan ikke komme uden om, at det koster dyrt at negligere vigtigheden af det. Det kan være en stor mundfuld at skulle holde styr på regler, håndtering og vedligeholdelse. Derfor sætter vi fokus på forankring og automatisering på denne konference.

02. december 2021 | Læs mere


Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere