It-chefens job handler i dag om mere og andet end blot at holde øje med serverrummet. Genrebillede.

3.160 it-chefer i stor undersøgelse: Jobbet er under voldsomt forandring - her er den nye rolle

Stor undersøgelse blandt it-chefer giver et bud på fremtidens it-chef-rolle. Stort set alle it-chefer er enige om, at der er udsigt til store forandringer.

Jobbet som it-chef er under voldsom forandring i takt med, at digitaliseringen og den teknologiske innovation fylder mere og mere.

Samtidig er netop netop it-cheferne tvunget til at reagere på de helt fundamentale forandringer i industrien, hvis de vil bevare deres rolle og betydning.

Det konkluderer rådgivningsfirmaet Gartner på baggrund af en stor undersøgelse blandt 3.180 it-chefer og CIO’er i 98 lande.

Her er hovedbudskabet, at rollen som it-chef skifter fra at handle om at kontrollere omkostninger, styre udviklingen og levere løsninger til at drive omsætningen og udforske mulighederne med data.

“Undersøgelsens resultater viser, at 95 procent af CIO’erne forventer, at deres job vil forandre sig eller blive sammensat på nye måder på grund af digitaliseringen,” skriver Gartner.

“Mens it delivery management i verdensklasse stadig er afgørende, så vil det optage mindre og mindre af CIO’ens tid.“

“Respondenterne vurderer, at de to største transformationer i CIO-rollen vil være, at man skal blive en forandringsleder og have et øget og bredere ansvar,” lyder det videre fra Gartner.

Læs også: Danske it-chefer holder ikke ret længe i jobbet - er færdige langt hurtigere end it-chefer i andre lande

Herefter lyder budskabet fra rådgivningsfirmaet:

“Det er uundgåeligt, at CIO-jobbet vil blive udvidet til mere end den traditionelle leverings-rolle til andre områder i forretningen, eksempelvis innovation management og udvikling af talenter.”

"CIO-rollen skal vokse og udvikles i takt med, at digital business spreder sig, og disruptive teknologier, herunder intelligente maskiner og avancerede analyser, når ud til masserne.”

De vigtigste teknologi-trends
I Gartners undersøgelse er it-cheferne også blevet spurgt til, hvilke teknologi-trends, der er vigtigst i øjeblikket.

Her er det kunstig intelligens, it-sikkerhed og internet of things, der topper listen i den rækkefølge.

Respondenterne kan samtidig berette, at den største udfordring i forhold de vigtige teknologi-trends, herunder ikke mindst kunstig intelligens, er, at man har behov for medarbejdere med nogle særlige kompetencer, og at de ikke er lette at finde.

It-cheferne fortæller også, at den vigtigste prioritet for 2018 er vækst gennem digitale produkter og services - det peger 26 procent på.

Læs også:

It-chefen er under pres - formår du at kæmpe dig til fremtidens CIO-stilling?

Danske it-chefer holder ikke ret længe i jobbet - er færdige langt hurtigere end it-chefer i andre lande

Dansk CIO toptuner it-organisationen: Hyrer dygtige it-folk i udlandet - det gør det hele mere skalerbart

It-sikkerhedsbekymringer får it-chefer til at bremse for brug af nye løsninger

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital How To: Data og AI er fremtiden – men kan man overhovedet lykkes i det nye data-univers uden den rette dataplatform?

Det er svært at spå om fremtiden, men vi kan være sikre på, at den indeholder meget mere data og en langt større anvendelse af kunstig intelligens. På dette webinar sætter vi derfor fokus på, hvordan du som organisation får styr på alle data, og bliver klar til fremtiden.

30. oktober 2020 | Læs mere


Dell Talk: Cybersikkerhed skal gentænkes for at kunne imødegå fremtidige avancerede cybertrusler

Danske virksomheder er nødt til at gentænke cybersikkerheden for at kunne imødegå fremtidige cybertrusler, som vi hele tiden gøres opmærksomme på. I denne talk får du et indspark i, hvordan du som virksomhed kan gentænke cybersikkerheden ud fra både et operationelt og sikkerhedsmæssigt perspektiv.

30. oktober 2020 | Læs mere


IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere


Premium
Derfor er SAP ramt af kæmpe nedtur trods stor stigning i indtjeningen
ComputerViews: Mægtige SAP’s markedsværdi er på et øjeblik styrtdykket i den største enkeltstående nedtur for selskabet siden 1999. Selskabet er krise. Se her hvorfor.
Computerworld
Salling Group lukker stor online-satsning efter kun et år
Millionsatsningen Fillop lukker ved årets udgang. I stedet er supermarkeds-giganten Salling Group nu på vej med en række helt nye online-satsninger, der er affødt af coronakrisen.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Sådan grundlægger du en datacenterstrategi
Covid-19 understregede behovet for at kunne administrere datacentret på afstand – og for at lade virksomhedens øvrige medarbejdere løse endnu flere opgaver hjemmefra. Det har givet en lang række erfaringer, som kan komme din organisation til gavn på jeres videre digitale rejse. Herunder om, hvordan man optimerer forbindelsen mellem applikationer og data – og om, hvordan man målrettet placerer specifikke workloads, hvor det giver den største forretningsmæssige værdi. Det kan du læse meget mere om i denne hvidbog.