Artikel top billede

Dansker repræsenterer Google og Apple i EU: "Bruxelles er ren House of Cards. Det sker ofte, at ting bliver lækket til os"

Den danske sikkerhedsmand Rasmus Theede varetager verdens største teknologiselskabers interesser i EU. Han bevæger sig i en verden fyldt med lækkede dokumenter og træge kommissioner.

”Man kan godt sige, at vi slås med EU-kommissionen. Men jeg vil hellere sige, at vi samarbejder.”

Efter mere end et årti som sikkerhedsansvarlig hos virksomheder som Mærsk, KMD og CSC, er Rasmus Theede i dag teknologidirektør i brancheorganisationen Digital Europe.

Organisationens medlemmer tæller giganter som Apple, Google, Microsoft og IBM.

Rasmus Theedes job er på jævnt dansk at varetage virksomhedernes interesser, når EU regulerer teknologi via lovgivning.

”Politikerne regulerer, når de bliver opmærksomme på et problem. Vores job er at sørge for, at den regulering ikke betyder, at vi ikke kan arbejde,” sagde Rasmus Theede, da han torsdag delte ud af sine erfaringer fra Bruxelles på konferencen Kompetera Solutions Day.

Rasmus Theede samarbejder blandt andet med politikere og embedsfolk om GDPR.

Han fortalte om en hverdag med lækkede dokumenter fra ukendte kilder – som taget ud af en tv-serie eller Hollywood-film.

”Bruxelles er ren House of Cards. Det sker ofte, at ting bliver lækket til os, og så kan man måske lige se fingeren på den, der har været inde i kopirummet og fotografere dokumenter med telefonen. Det har overrasket mig meget. Men det betyder, at vi får lidt bedre tid til at forberede os på det, der kommer.”

EU mener sikkerhed seriøst

Selvom den danske sikkerhedsmand ret beset arbejder i en lobbyorganisation, er han grundlæggende positiv over for EU-apparatets arbejde med teknologi-politik.

Han er specielt begejstret for den strategi for cybersikkerhed, som unionen er på vej med.

Den betyder blandt andet, at ENISA – EU-pendanten til Center for Cybersikkerhed – skal styrkes markant, ligesom der også er lagt op til en mærkningsordning på produkters it-sikkerhed.

Og efter mange år som sikkerhedsansvarlig er han glad for, at it-sikkerhed nu bevæger sig hastigt opad på den politiske dagsorden.

”Når man hører Donald Trump snakke om cybersikkerhed, så er det jo sådan noget med, at hans søn er god til computere. Men i EU kan man virkelig mærke, at det bliver taget seriøst, og at man er klar til at poste penge i det.”
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere