Artikel top billede

Dansker repræsenterer Google og Apple i EU: "Bruxelles er ren House of Cards. Det sker ofte, at ting bliver lækket til os"

Den danske sikkerhedsmand Rasmus Theede varetager verdens største teknologiselskabers interesser i EU. Han bevæger sig i en verden fyldt med lækkede dokumenter og træge kommissioner.

”Man kan godt sige, at vi slås med EU-kommissionen. Men jeg vil hellere sige, at vi samarbejder.”

Efter mere end et årti som sikkerhedsansvarlig hos virksomheder som Mærsk, KMD og CSC, er Rasmus Theede i dag teknologidirektør i brancheorganisationen Digital Europe.

Organisationens medlemmer tæller giganter som Apple, Google, Microsoft og IBM.

Rasmus Theedes job er på jævnt dansk at varetage virksomhedernes interesser, når EU regulerer teknologi via lovgivning.

”Politikerne regulerer, når de bliver opmærksomme på et problem. Vores job er at sørge for, at den regulering ikke betyder, at vi ikke kan arbejde,” sagde Rasmus Theede, da han torsdag delte ud af sine erfaringer fra Bruxelles på konferencen Kompetera Solutions Day.

Rasmus Theede samarbejder blandt andet med politikere og embedsfolk om GDPR.

Han fortalte om en hverdag med lækkede dokumenter fra ukendte kilder – som taget ud af en tv-serie eller Hollywood-film.

”Bruxelles er ren House of Cards. Det sker ofte, at ting bliver lækket til os, og så kan man måske lige se fingeren på den, der har været inde i kopirummet og fotografere dokumenter med telefonen. Det har overrasket mig meget. Men det betyder, at vi får lidt bedre tid til at forberede os på det, der kommer.”

EU mener sikkerhed seriøst

Selvom den danske sikkerhedsmand ret beset arbejder i en lobbyorganisation, er han grundlæggende positiv over for EU-apparatets arbejde med teknologi-politik.

Han er specielt begejstret for den strategi for cybersikkerhed, som unionen er på vej med.

Den betyder blandt andet, at ENISA – EU-pendanten til Center for Cybersikkerhed – skal styrkes markant, ligesom der også er lagt op til en mærkningsordning på produkters it-sikkerhed.

Og efter mange år som sikkerhedsansvarlig er han glad for, at it-sikkerhed nu bevæger sig hastigt opad på den politiske dagsorden.

”Når man hører Donald Trump snakke om cybersikkerhed, så er det jo sådan noget med, at hans søn er god til computere. Men i EU kan man virkelig mærke, at det bliver taget seriøst, og at man er klar til at poste penge i det.”
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere


Produktion 2.0: Drift og sikkerhed når der går IT i OT

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

23. februar 2023 | Læs mere


MS Power Platform

Bliv inspireret til, hvordan du kan gribe mulighederne via Microsofts Power Platform og Power Apps gennem oplæg om og demonstrationer af, hvordan danske virksomheder anvender mulighederne. Eksempelvis ved at visualisere og dele data med Power BI, tilpasse, digitalisere workflows med Power Apps samt automatisere workflows mellem services med Power Automate.

28. februar 2023 | Læs mere