(Tekst & foto: Lars Jacobsen)

Mennesker i IT

publiceret: 17. oktober 2017 kl. 11.54
Min første computer, da jeg studerede, var en IBM Systems/360, som var på størrelse med et hus. Men det var SÅ spændende, og da jeg var færdig, kunne jeg kalde mig 'rocket scientist'.

Der en dårlig film på vej i USA om, hvorvidt vi faktisk landede på månen eller ej. Det er noget vrøvl. Jeg var der - jeg arbejdede også på Apollo-missionen. 

Jeg kom til Californien, før der var et Silicon Valley, og lige da den personlige computer og internettet blev født. Jeg startede min karriere på Standford Research Institute, og der havde vi store visioner.

Faktisk var vi node nummer 2 på det, som dengang hed Arpanet. Det, som nu er internettet.

Så man kan sige, at jeg har været online siden 1972. Dengang var vi en lille gruppe - og i dag er der måske 300 af os, som stadig er i live.

Allerede dengang havde vi et laboratorium for kunstig intelligens, et til robotter og et for menneske-maskine-interaktion. Der, hvor computermusen blev opfundet.

Og ja, jeg er måske den ældste person i Silicon Valley.

Peter Schwartz
Futurist og Senior Vice President, Strategic Planning, hos Salesforce 

Flere mennesker i ITFlere dybdegående Computerworld artikler

Morgen-briefing: Apples Tim Cook bønfalder kineserne: Hold jeres økonomi åben / Toke Kruse sælger selskab bag amerikansk udgave af Billy / Landsholdsspilleren Nicolai Jørgensen investerer i gamer-firma / Fængslet Huawei-chef var vild med Apple-produkter

Tim Cook bønfalder kineserne: Hold jeres økonomi åben. Toke Kruse sælger selskab bag amerikansk udgave af Billy. Landsholdsspilleren Nicolai Jørgensen investerer i gamer-firma. Tidligere Superliga-profil har succes med at sælge trådløse hovedtelefoner. Fængslet Huawei-chef var vild med Apple-produkter og så har HP udnævnt Edgemo til årets danske partner.

Ugen i tech: Stort læk - så kraftige bliver Intels grafikkort i efteråret / Ny dansk operatør er klar med eSIM / Apple på vej med smart trådløs funktion
1 Spiltest: The Division 2 lever op til de høje forventninger
Er dit nye job inden for it-support? Find dit nye job her blandt 10 udvalgte annoncer fra it-jobbank
Svindel med din telefon: Her er de kriminelles nyeste metoder, som du skal holde øje med
Morgen-briefing: Mellem 200 og 600 millioner Facebook-passwords opbevaret uden kryptering / Vestager ikke kandidat til en kommende EU-toppost / Porsches el-bil på hemmeligt besøg i Købenavn fanget på foto
1 Vestager bekræfter: Er i spil til EU-topposter
2 Morgen-briefing: Englænderne skal finde porno-passet frem / Regeringen, KL og Danske Regioner etablerer digitaliseringspagt / Er din printer gammel og dyr? / Volvos nye nøgle sænker teenageknægtens fart