Artikel top billede

Huawei Mate 10 Pro lanceret: Satser benhårdt på ambitiøs AI

Huawei har i dag lanceret sin seneste Huawei Mate 10 Pro-smartphone med vildt dobbeltkamera og indbygget “kunstig intelligens.”

Huawei har ved en større event i München lanceret sine to nye smartphones: Huawei Mate 10 og Mate 10 Pro.

Det er kun den dyreste af de to, Huawei Mate 10 Pro, der kommer til Danmark, som er en direkte efterfølger til sidste års Mate 9 Pro.

En telefon som vi roste til skyerne i vores test: Test: Huaweis nyeste smartphone er en af årets bedste Android-telefoner

Den nye Mate 10 Pro kommer med Huaweis seneste HiSilicon Kirin 970-processor (octo-core), der ud over at byde på mere ydeevne end sidste års 960 også har sin egen indbyggede “NPU.”

NPU står for “Neural Processing Unit”, og er en dedikeret processor til opgaver rettet mod “kunstig intelligens.” Det gælder blandt andet billedegenkendelse i fotos eller tilsvarende. Ifølge Huawei selv skulle den indbyggede “NPU” bruge 50 procent mindre strøm på AI-relaterede funktioner end på andre smartphones.

Dertil får telefonen 6 GB RAM, 128 GB lagerplads og 4.000 mAh batteri - det er næsten dobbelt så stort som i den kommende iPhone X. Den er desuden vand- og støvafvisende med en IP67-certificering.

Skærm (næsten) over det hele

Huawei Mate 10 Pro har ligesom Samsung S8 og den kommende iPhone X en skærm, der dækker næsten hele fronten af telefonen.

Skærmen er en 18:9 OLED-skærm på 6” tommer med en opløsning på 2.160 x 1.080 pixels, som understøtter HDR10 for flotte og skarpe farver, og skærmen går også ud over kanterne ligesom på Samsungs S8-telefon.

Dog har Huawei tænkt sig bedre om end Samsung og har placeret fingerskanneren på bagsiden, hvor man kan nå den, når telefonen skal låses op. Det er et stort problem på de nye Samsung S8-telefoner. Mate 10 Pros fingerskanner er desuden lynhurtig og tager kun 0.33 sekunder om at genkende dit fingeraftryk.

Bedre kamera

På bagsiden finder du også det nye kamera. Det er igen et dobbeltløbet kamera med både et sort/hvid kamera (20 megapixel) og et almindeligt farvekamera (12 megapixel).

Der indbygget optisk billedestabilisering, en blænde på f/1.6 og “AI-optimeret” Zoom og sløring til portrætter. Det er også igen udviklet i samarbejde med Leica.

Prisen på den nye smartphone kommer til at ligge på 5.999 kroner og udkommer til december. 

Læs også: Test af Honor 9: Glimrende smartphone - til en stærk pris
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Sikkerhedsekspert: Derfor har Colonial været nødt til at betale hackere ransomware på 30 millioner kroner - vil sagtens kunne ske i Danmark
Interview: Hvorfor har mægtige Colonial Pipeline valgt at betale ransomware til hackere trods anbefalinger fra myndigheder og sikkerhedsmiljøet? "Det er ikke helt sort og hvidt," siger sikkerheds-ekspert Leif Jensen fra Eset.
Computerworld
Nye informationer om det største iPhone-hack nogensinde ser dagens lys: 128 millioner brugere blev ramt
Hidtil hemmeligholdte detaljer om verdens største iPhone-hack er kommet frem under retssagen mellem Apple og Epic Games. 128 millioner brugere blev ramt, og mere end 4.000 apps blev inficeret. Se detaljerne her.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi
Evnen til at tilpasse sig en verden i konstant forandring bliver afgørende for virksomhedens mulighed for at vækste i fremtiden. Ét af de finansielle håndtag du kan skrue på, er en hel eller delvis outsourcing af it-driften. I e-bogen ”Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi” får du viden om, hvordan din virksomhed kan bruge tilpasningsøkonomi til at håndtere fremtidens krav til it. Vi spørger blandt andet: - Kan din virksomhed skalere og tilpasse sin digitale kapacitet og økonomi? - Har dine kunder tillid til, at du har de skarpeste it-løsninger? - Ville I kunne styrke forretningen ved at give jeres it mere fokus? - Kan I få øget funktionalitet til samme pris? Vi fokuserer på risiko, økonomi, fokus og valg af it-partner, som er fire opmærksomhedspunkter du skal have styr på for at lykkes med at tilpasse virksomheden til at modstå forandringerne i verden.