Artikel top billede

Huawei Mate 10 Pro lanceret: Satser benhårdt på ambitiøs AI

Huawei har i dag lanceret sin seneste Huawei Mate 10 Pro-smartphone med vildt dobbeltkamera og indbygget “kunstig intelligens.”

Huawei har ved en større event i München lanceret sine to nye smartphones: Huawei Mate 10 og Mate 10 Pro.

Det er kun den dyreste af de to, Huawei Mate 10 Pro, der kommer til Danmark, som er en direkte efterfølger til sidste års Mate 9 Pro.

En telefon som vi roste til skyerne i vores test: Test: Huaweis nyeste smartphone er en af årets bedste Android-telefoner

Den nye Mate 10 Pro kommer med Huaweis seneste HiSilicon Kirin 970-processor (octo-core), der ud over at byde på mere ydeevne end sidste års 960 også har sin egen indbyggede “NPU.”

NPU står for “Neural Processing Unit”, og er en dedikeret processor til opgaver rettet mod “kunstig intelligens.” Det gælder blandt andet billedegenkendelse i fotos eller tilsvarende. Ifølge Huawei selv skulle den indbyggede “NPU” bruge 50 procent mindre strøm på AI-relaterede funktioner end på andre smartphones.

Dertil får telefonen 6 GB RAM, 128 GB lagerplads og 4.000 mAh batteri - det er næsten dobbelt så stort som i den kommende iPhone X. Den er desuden vand- og støvafvisende med en IP67-certificering.

Skærm (næsten) over det hele

Huawei Mate 10 Pro har ligesom Samsung S8 og den kommende iPhone X en skærm, der dækker næsten hele fronten af telefonen.

Skærmen er en 18:9 OLED-skærm på 6” tommer med en opløsning på 2.160 x 1.080 pixels, som understøtter HDR10 for flotte og skarpe farver, og skærmen går også ud over kanterne ligesom på Samsungs S8-telefon.

Dog har Huawei tænkt sig bedre om end Samsung og har placeret fingerskanneren på bagsiden, hvor man kan nå den, når telefonen skal låses op. Det er et stort problem på de nye Samsung S8-telefoner. Mate 10 Pros fingerskanner er desuden lynhurtig og tager kun 0.33 sekunder om at genkende dit fingeraftryk.

Bedre kamera

På bagsiden finder du også det nye kamera. Det er igen et dobbeltløbet kamera med både et sort/hvid kamera (20 megapixel) og et almindeligt farvekamera (12 megapixel).

Der indbygget optisk billedestabilisering, en blænde på f/1.6 og “AI-optimeret” Zoom og sløring til portrætter. Det er også igen udviklet i samarbejde med Leica.

Prisen på den nye smartphone kommer til at ligge på 5.999 kroner og udkommer til december. 

Læs også: Test af Honor 9: Glimrende smartphone - til en stærk pris
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere