Artikel top billede

Ærgerlig FBI må opgive at bryde ind i tusindvis af telefoner: "Kryptering er blevet et stort problem"

Kryptering af smartphones er blevet et stort problem, som står i vejen for politiets efterforskning, lyder det fra FBI, der har måttet opgive at åbne tusindvis af telefoner.

Det amerikanske forbundspoliti FBI har i de seneste 11 måneder været tvunget til at opgive forsøg på at trænge ind i 6.900 telefoner, som FBI ellers formodede indeholdte vigtig efterforskningsmateriale.

Ifølge FBI har telefonerne været låst med kryptering, som det har været umuligt at trænge igennem for politiets eksperter - også selv om de har haft hjemmel til at forsøge med alle midler.

De 6.900 låste telefoner svarer til mere end halvdelen af det samlede antal smartphones, som FBI har forsøgt at åbne i det pågældende arbejde.

Omfanget er så stort, at kryptering efterhånden er blevet ‘et stort problem’ for efterforskningsarbejdet, lød det fornylig fra FBI-direktør Christopher Wray på en stor politikonference i USA.

“Vi skal finde en balance mellem kryptering og vigtigheden af at kunne opretholde den offentlige sikkerhed,” sagde han.

Tidligere sager

Smartphones spiller ofte en rolle i politi-sagerne, fordi de ofte indeholder vitale data, foto, notater, datoer og meget andet, som kan være gavnligt.

Men også sikkerheden er i top.

For et år siden kom politiets arbejde med at bryde krypteringerne for alvor i søgelyset i forbindelse med et skud-attentat i San Bernadino i USA.

Her kunne FBI ikke få adgang til indholdet på den dræbte drabsmand iPhone, og Apple nægtede at hjælpe. Sagen udviklede sig, da FBI forlangte, at Apple indbyggede en særlig bagdør i telefonerne, så politiet kunne komme ind efter behov.

Også dette nægtede Apple. FBI knækkede dog til sidst iPhonen med assistance fra en hacker.

Det kan du læse mere om her: Betalte hackere: Sådan fik FBI adgang til krypteret og beskyttet iPhone imod Apples vilje

Siden har en række lande været fortalere for opblødning på krypteringsområdet - også når det gælder messenger-tjenester.

Det gælder blandt andre store lande som Tyskland, Rusland, Frankrig og Storbritannien, som har opfordret EU til at lovgive om, at der indbygges bagdøre til eksempelvis WhatsApp og andre tjenester.

Det kan du læse mere om her: Kæmpe krypterings-slagsmål lurer i kulissen: Er det en menneskeret at kunne være anonym?

Sidste efterår kunne Computerworld fortælle, at et flertal af Folketingets partier gik ind for øget kryptering herhjemme - men at der samtidig var brug for at give politiet bagdøre.

Det kan du læse mere om her: Danske politikere siger ja til øget kryptering - men politiet bør have en bagdør ind til dine data

Læs også:

Hollandsk politi hacker krypteret smartphone: Sådan har det kunnet lade sig gøre

Forsker bryder pinkode til iPhone med udstyr for blot 700 kroner




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere