Artikel top billede

Amazons vilde vækst-tog buldrer videre: Derfor storsatser Amazon på Alexa og Echo

It-giganten Amazon har travlt med at vokse sig endnu større, og resultaterne i det nye regnskab er beviset på, at selskabets mange tiltag giver pote. Ikke mindst med Alexa og Echo.

Man skal spænde sikkerhedsselen, hvis man vil forsøge at følge med udviklingen i et af verdens største it-selskaber, Amazon, i øjeblikket.

Amazon, der efterhånden har 23 år på bagen, har udviklet sig til et regulært vækst-tog, der buldrer videre uden ophold.

Det er ikke bare de 341.000 ansatte og en omsætning i det seneste årsregnskab på 870 milliarder kroner, der gør Amazon ganske frygtindgydende. Det er i lige så høj grad det faktum, at it-gigantens innovationsmotor bliver ved med at spytte nye produkter og services ud på markedet i ét væk.

Alexa og Echo

Det giver pote, hvilket også ses tydeligt i regnskabet for årets tredje kvartal, der netop er offentliggjort.

Her fremhæver Jeff Bezos, stifter af Amazon og direktør i selskabet, især stemme-assistenten Alexa:

“Alene i den seneste måned, lancerede vi fem nye Alexa-enablede enheder, introducerede Alexa i Indien, annoncerede integration med BMW, nåede op på over 25.000 skills, integrerede Alexa med Sonos-højtalere, lærte Alexa at skelne mellem to stemmer og andre ting,” forklarer Jeff Bezos i kvartalsregnskabet.

Amazon-stifteren glæder sig over, at Echo-produkterne, der er Amazons egne højtalere med Alexa indbygget, rates meget højt af kunderne.

“Fordi Alexas hjerne er i AWS-skyen, er hendes nye funktioner tilgængelige for alle Echo-kunder, ikke kun dem, der køber en ny enhed.”

Læs mere her: Test: Amazon Alexa er en nem genvej til det smarte hjem, du drømmer om

“Med tusindvis af udviklere og hardwareproducenter, der bygger nye Alexa-funktioner og -enheder, vil Alexa-oplevelsen fortsætte med at blive endnu bedre,“ lover Jeff Bezos.

I kvartalsregnskabet kan Amazon blandt andet berette, at omsætingen er steget med 34 procent i forhold til samme kvartal sidste år til nu 43,7 milliarder dollars, omkring 277 milliarder danske kroner.

Selve cloud-forretningen, Amazon Web Services, er gået frem med omkring 34 procent i omsætningen.

Flere analytikere i de internationale medier hæfter sig, at Amazon nu er i stand til både at have et højt investeringsniveau og samtidig levere de resultater, som aktionærerne efterspørger.

Læs også:

Margrethe Vestager uddeler kæmpe skattesmæk til Amazon - skal betale milliardbeløb tilbage

5.000 Amazon-ansatte arbejder udelukkende på Amazons ambitiøse tale-projekt

Her er Amazon-stifterens mest enkle (men bedste) råd til dig




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere