Opråb til virksomhederne: Jeres it-sikkerhed er baseret på den forkerte præmis

Gartner Symposium, Barcelona: Alt for mange virksomheder arbejder med it-sikkerhed ud fra en præmis, der ikke længere har hold i virkeligheden.

Gartner Symposium, Barcelona: It-sikkerhed er ikke, hvad det har været, og mange virksomheder har det forkerte verdensbillede som udgangspunkt, når de investerer i og arbejder med it-sikkerhed.

Det budskab er blevet leveret mere end én gang i denne uge på Gartners Symposium i Barcelona.

Problemerne med at have den forkerte tilgang til it-sikkerhed bliver stadig mere tydelige i takt med, at digitaliseringen bliver mere gennemgribende.

”Vi har alt for længe bygget mure rundt om virksomheden ud fra antagelsen, at vi kan holde ’the bad guys’ ude. Men det virker ikke,” lød det fra Wam Voster, research director i Gartner med fokus på it-sikkerhed, da han var på scenen i Barcelona.

”Uanset hvor mange penge du bruger på at holde dem ude, er det ikke et spørgsmål, om de kommer ind, men hvornår de kommer ind. Du kan ligeså godt forbedrede dig på det,” sagde han.

Mere fra Gartner Symposium: Her er syv konkrete teknologier der kan disrupte din virksomhed

En mere pragmatisk tilgang til sikkerhed
Det er dog ikke kun den erkendelse, det kniber med i mange virksomheder. En anden udfordring er, at mange af de nye digitale tendenser, som så mange har kig på – eksempelvis internet of things, kunstig intelligens og big data – forudsætter, at man netop ikke gemmer sig bag sikkerheds-mure.

Om få år vil der være 20 milliarder enheder koblet op til internet of things – og dermed også betydelige forretningsmuligheder på det område. 

”At være en digital virksomhed forudsætter, at du kan koble dig til andre virksomheder, partnere og enheder. Det skaber fantastiske muligheder for dig, men der er også andre ting, der følger med,” forklarede Wam Voster om de sikkerhedsudfordringer, man skal håndtere som virksomhed i fremtiden.

”Det digitale vil være allestedsnærværende. Det vil være over alt: På dit og mit kontor, i hjemmet, i din krop. Alle steder.”

”Måden, vi arbejder med sikkerhed på i dag, vil ikke kunne skaleres op til at håndtere til 20 milliarder enheder i internet of things.”

Mere fra Gartner Symposium: Massivt ryk af brugere til Microsofts Office 365 og Googles G Suite: Æder stort set hele markedet – de andre må indordne sig

Sådan kan du gribe det an
Wam Voster fra Gartner fremlagde i sin præsentation flere bud på, hvordan man kan arbejde med it-sikkerhed i en moderne virksomhed.

Han anbefalede blandt andet, at man arbejder ud fra denne grundlæggende vision:

”Vision: At etablere og vedligeholde organisationen, dens digitale platforme, mennesker, partnere, services og ting som deltagere i den digitale økonomi, man kan have tillid til.”

Hold øje med bruger-godkendelsen
En anden Gartner-rådgiver, Rob Smith, var i sin præsentation inde på, at den traditionelle perimetersikkerhed også spiller fallit, når medarbejderne og de tjenester og enheder, de anvender, i dag er en meget en mere komplekst og global størrelse.

”I dag er nøglen adgang. Vi skal have adgang til indhold på det rigtige tidspunkt fra den rigtige enhed,” lød det fra Rob Schmidt, der blandt andet forklarede, at i 2022 vil 70 procent af alle softwareinteraktioner i virksomhederne ske på mobile enheder.

”Alle mine data er på mobile enheder. Det betyder, at jeg er nødt til at erkende, at den traditionelle perimeter er død,” sagde han.

”Man går fra at skulle sikre in-house brugerproduktivtet til at skulle enable forretningsaktiviteter. Og man går fra at skulle sikre virksomhedens netværk frem for alt til at skulle forstå, at mange netværk er i spil – og at man grundlæggende ikke kan stole på nogen af dem. Derfor handler det hele nu om bruger-autentificering.”

Mere fra Gartner Symposium:

Her er syv konkrete teknologier der kan disrupte din virksomhed

Massivt ryk af brugere til Microsofts Office 365 og Googles G Suite: Æder stort set hele markedet – de andre må indordne sig

Google-topchefs budskab til it-folket: Ikke kun Microsoft og Amazon har store cloud-muskler - nu kommer Google for fuld kraft

Skyhøje forventninger til it-chefen og it-organisationen: Her har I ansvaret for at sikre virksomhedens succes

Du skal træffe et afgørende valg: Vil du underlægge dig de store it-giganter eller bekrige dem?mest debatterede artikler

Premium
Nets risikerer at skulle betale bod efter stor forsinkelse af MitID Erhverv: Forhandler med Digitaliseringsstyrelsen
Kontrakten mellem Digitaliseringsstyrelsen og Nets rummer mulighed for, at Nets kan blive ramt af en bod på grund af forsinkelsen af MitID Erhverv.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Sådan sælger du nemt IT-sikkerhed og backup som en service – og styrker din indtjening
Den klassiske forhandlermodel med salg af produkter er under pres. Som IT-forhandler er du enormt konkurrenceudsat og de kunder der køber, er ikke altid loyale. Den hårde konkurrence giver samtidig stærkt begrænsede margener. For kunden er det er mere besværligt købe produkter end det er at købe services og du risikerer derfor, at kunden smutter over til en nemmere og mere fleksibel løsning - det vil sige til nogen, der sælger services. Nøglen til vækst er ofte at påtage sig rollen som managed service provider. Her tilbyder du en pakke af services, der komplementerer primærproduktet og løser en udfordring for kunden – og styrker dit salg og din indtjening. Du opnår en løbende indtægt, en tættere relation til dine kunder og en fleksibilitet og skalerbarhed, som kun skyen kan tilbyde. Et oplagt eksempel er en kombination af salg af services som cyberbeskyttelse og backup. I denne hvidbog får du konkrete råd til, hvordan du kommer i gang med at optimere din forretningsmodel.