Rabatkrig mellem Oracle og Peoplesoft

222 rabataftaler fra Oracle blev forleden brugt som belastende bevismateriale i retssagen mellem selskabet og den amerikanske regering. Rabatterne er på mere end 70 procent og retter sig mod PeopleSofts kunder. Regeringen frygter, at rabatterne ryger og priserne stiger, hvis de to selskaber smelter sammen.

Oracle tilbød rabatter på mere end 70 procent til PeopleSofts kunder for at vinde ordrer fra selskabet.

Det fortalte en økonomiprofessor under den retssag, der i øjeblikket følger, efter at den amerikanske regering sidste år afviste verdens tredjestørste softwareproducent Oracles forsøg på at overtage verdens nummer to i klassen, PeopleSoft.

Oracle forsøger nu ved rettens vej, at modsætte sig regeringens beslutning om, at den ikke må overtage PeopleSoft.

Men økonomen understøtter med sin vidneerklæring regeringens frygt for, at priserne på software stiger, hvis de to selskaber smelter sammen.
Dokumenter, der blev lagt frem ved retsmøderne viser, at Oracle i et tilfælde tilbød at skære 2,5 millioner dollar eller 83 procent af sin listepris på personalestyringssoftware til virksomheden
Teradyne Inc.

I et andet tilfælde vandt Oracle supermarkedskæden Albertsons Inc. med en rabat på 88 procent af den vejledende pris.

- Disse rabatter forsvinder, hvis det lykkes Oracle at overtage sin rival, sagde professor ved Virginiauniversitetet Kenneth Elzinga til retten ifølge The Seattle Times.

Han fungerer som vidne for den amerikanske regering i retssagen, der skal afgøre, om Oracle i et fjendtligt opkøb kan overtage PeopleSoft for 7,7 milliarder dollar.

Justitsministeriet har indsamlet 222 rabataftaler fra Oracle, der dokumenterer, at selskabets salgspersonale har forsøgt at skære priserne for at vinde kunder.

- Næsten halvdelen af aftalerne er rabatter, der bevidst er henvendt til PeopleSoft-kunder, oplyste Kenneth Elzinga.

Oracle kæmpede for at undgå at aftalerne blev offentliggjort under retssagen men forgæves.
Af de 222 tilbud lød de 19 på rabatter på 55 procent. 39 tilbud lød på rabatter på mellem 55 og 70 procent, og de resterende 164 tilbud lød på rabatter på over 70 procent.

Den amerikanske dommer Vaughn Walker, der afgør sagen, spurgte forundret, om softwarebranchen virkelig kan leve af at holde brandudsalg.

Kenneth Elzinga opgjorde de to softwareselskabers amerikanske markedsandele til 47,4 procent inden for økonomisystemer og 69,7 procent inden for personalehåndtering.

Oracle argumenterer for, at selkabet har mange konkurrenter, inklusive Microsoft og SAP, og at selskabet er nødt til at opkøbe for at øge sin forretning.

Omvendt sagde Kenneth Elzinga, at Microsoft ikke er en direkte konkurrent på de dyre integrerede økonomi- og personalesystemer til de største virksomheder, der er omdrejningspunktet for retssagen.

- Microsoft leverer software til mellem-markedet, sagde han.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere


Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere