Artikel top billede

Apple accepterer: Vil tilbagebetale 96 milliarder skattekroner til Irland - men appellerer stadig afgørelsen

Trods Apples planer om at appellere afgørelsen, vil Apple i begyndelsen af 2018 tilbagebetale milliarder til Irland i skatteindtægter

Apple går nu med til at betale de i alt 13 millarder pund - eller 96 milliarder kroner - til Irland i manglende skatteindtægter.

Det skriver Wall Street Journal.

Apple havde ellers fulgt op på Irlands beslutning om ikke at ville modtage pengene fra Apple, men Irland ændrede beslutning for knap en uge siden, at EU-kommisionen truede med at trække Irland i den europæiske Unions domstol.

Læs også: Nu må Irland til det: Skal (ufrivilligt) opkræve 96 milliarder kroner fra Apple

Den irske regering har meldt ud, at man forventer at modtage pengene i løbet af de første måneder i 2018.

Irland nægtede ellers at modtage de 96 milliarder kroner i manglende skatteindtægter fra Apple. Landet har haft en lukrativ skattepolitik for at lokke store multinationale virksomheder til landet, hvilket må siges at have virket. Ud over Apple har blandt andet Facebook, Microsoft, Amazon og Google også hovedkvarter i Dublin, Irland.

I perioden 2003 til 2014 betalte Apple blandt andet mellem 1 og 0,005 procent af sin omsætning i hele Europa, før pengene blev kanaliseret ud til skattely, takket være brugen af skuffeselskaber og lignende.

Både Apple og Irland har dog planer om at appellere afgørelsen og forventer, at en anden af EU’s domstole vil annullere dommen fra EU-kommisionen med Margrethe Vestager i spidsen.

De 13 milliarder pund - 96 milliarder kroner - svarer cirka til, hvad Irland bruger på sin sundhedssektor hvert år.

Læs også: 

Apple, Google og Microsoft i skattely: Vi står i et moralsk dilemma

Irland slår sig i tøjret: Vil ikke være med til at opkræve skatte-milliarder fra Apple
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere