Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Apple accepterer: Vil tilbagebetale 96 milliarder skattekroner til Irland - men appellerer stadig afgørelsen

Trods Apples planer om at appellere afgørelsen, vil Apple i begyndelsen af 2018 tilbagebetale milliarder til Irland i skatteindtægter

Apple går nu med til at betale de i alt 13 millarder pund - eller 96 milliarder kroner - til Irland i manglende skatteindtægter.

Det skriver Wall Street Journal.

Apple havde ellers fulgt op på Irlands beslutning om ikke at ville modtage pengene fra Apple, men Irland ændrede beslutning for knap en uge siden, at EU-kommisionen truede med at trække Irland i den europæiske Unions domstol.

Læs også: Nu må Irland til det: Skal (ufrivilligt) opkræve 96 milliarder kroner fra Apple

Den irske regering har meldt ud, at man forventer at modtage pengene i løbet af de første måneder i 2018.

Irland nægtede ellers at modtage de 96 milliarder kroner i manglende skatteindtægter fra Apple. Landet har haft en lukrativ skattepolitik for at lokke store multinationale virksomheder til landet, hvilket må siges at have virket. Ud over Apple har blandt andet Facebook, Microsoft, Amazon og Google også hovedkvarter i Dublin, Irland.

I perioden 2003 til 2014 betalte Apple blandt andet mellem 1 og 0,005 procent af sin omsætning i hele Europa, før pengene blev kanaliseret ud til skattely, takket være brugen af skuffeselskaber og lignende.

Både Apple og Irland har dog planer om at appellere afgørelsen og forventer, at en anden af EU’s domstole vil annullere dommen fra EU-kommisionen med Margrethe Vestager i spidsen.

De 13 milliarder pund - 96 milliarder kroner - svarer cirka til, hvad Irland bruger på sin sundhedssektor hvert år.

Læs også: 

Apple, Google og Microsoft i skattely: Vi står i et moralsk dilemma

Irland slår sig i tøjret: Vil ikke være med til at opkræve skatte-milliarder fra Apple
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere