Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Apple accepterer: Vil tilbagebetale 96 milliarder skattekroner til Irland - men appellerer stadig afgørelsen

Trods Apples planer om at appellere afgørelsen, vil Apple i begyndelsen af 2018 tilbagebetale milliarder til Irland i skatteindtægter

Apple går nu med til at betale de i alt 13 millarder pund - eller 96 milliarder kroner - til Irland i manglende skatteindtægter.

Det skriver Wall Street Journal.

Apple havde ellers fulgt op på Irlands beslutning om ikke at ville modtage pengene fra Apple, men Irland ændrede beslutning for knap en uge siden, at EU-kommisionen truede med at trække Irland i den europæiske Unions domstol.

Læs også: Nu må Irland til det: Skal (ufrivilligt) opkræve 96 milliarder kroner fra Apple

Den irske regering har meldt ud, at man forventer at modtage pengene i løbet af de første måneder i 2018.

Irland nægtede ellers at modtage de 96 milliarder kroner i manglende skatteindtægter fra Apple. Landet har haft en lukrativ skattepolitik for at lokke store multinationale virksomheder til landet, hvilket må siges at have virket. Ud over Apple har blandt andet Facebook, Microsoft, Amazon og Google også hovedkvarter i Dublin, Irland.

I perioden 2003 til 2014 betalte Apple blandt andet mellem 1 og 0,005 procent af sin omsætning i hele Europa, før pengene blev kanaliseret ud til skattely, takket være brugen af skuffeselskaber og lignende.

Både Apple og Irland har dog planer om at appellere afgørelsen og forventer, at en anden af EU’s domstole vil annullere dommen fra EU-kommisionen med Margrethe Vestager i spidsen.

De 13 milliarder pund - 96 milliarder kroner - svarer cirka til, hvad Irland bruger på sin sundhedssektor hvert år.

Læs også: 

Apple, Google og Microsoft i skattely: Vi står i et moralsk dilemma

Irland slår sig i tøjret: Vil ikke være med til at opkræve skatte-milliarder fra Apple
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere