Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Kæmpe-brøler med fejlkonfigureret database: Populær app har lækket personlige data om 31 millioner brugere

App-brugerne troede egentlig bare, at de hentede en simpel app til tilpasning af det virtuelle tastatur og for at få flere emojis. Nu er databasen med deres personlige data lækket online.

Data og detaljer om 31.293.959 brugere.

Det er, hvad sikkerhedsforskere fra Kromtech Security Center har fundet online i forbindelse med et stort datalæk fra en app-producent.

De lækkede data inkluderer blandt andet telefonnummer, navn på telefonens ejer, telefonmodel, mobilnetværk, skærmopløsning, sprog, IMSI- og IMEI-nummer, informationer om brugerens land - og links og informationer associeret med brugernes profiler på sociale medier.

De lækkede data stammer fra en virksomhed med base i Tel Aviv, Ai.Type, der designer og udvikler personaliserede, virtuelle tastaturer til mobiltelefoner og tablets - både til iOS og Android. 

Der er også lækket data om kontakter hos seks millioner brugere af appen - og det betyder så, at data om 373 millioner navne og telefonnumre er røget online.

Det skriver Bob Diachenko fra Kromtech Security Center, der er en del af sikkerhedsfirmaet Mackeeper, i et blogindlæg.

Her kan han fortælle, at man har opdaget de massive mængder brugerdata, der er offentligt tilgængeligt online.

Dataene er tilsyneladende blevet lækket på grund af en forkert konfigureret MongoDB database, som Ai.Type har anvendt til sine kundedata.

Læs også: App-udvikling er blevet langt lettere – men adgangen til back-end volder problemer

Ifølge Kromtech Security Center er virksomhedens vigtigste produkt til Android downloadet 40 millioner gange fra Google Play - et tal, der stiger kraftigt.

Problemet med de lækkede data er, at brugerne har accepteret at afgive en masse personlige data til Ai.Type for at anvende det virtuelle tastatur og de mange emojis.

Skal give fuld adgang for at benytte appen

Da forskerne installedere Ai.Type blev de chokerede over at opdage, at brugerne skal give 'fuld adgang' til blandt andet data fra telefonen og deres tastatur-data.

“Det rejser spørgsmålet om, hvorfor en tastatur- og emoji-applikation er nødt til at indsamle al data på brugerens telefon eller tablet,” skriver Bob Diachenko fra Kromtech Security Center.

“Baseret på den lækkede database, ser de ud til at indsamle alt fra kontakter til tastatur-bevægelser. Det er en chokerende mængde information om deres brugere, der antager, at de henter en simpel tastatur-applikation.”

Pas på med standard-indstillinger

Den database, som Ai.Type ved en fejl er kommet til at blotte, er på 577 GB, og den indeholder altså data og detaljer om 31.293.959 brugere.

“MongoDB er en helt almindelig platform, der anvendes af mange velkendte virksomheder og organisationer til at opbevare data, men en simpel fejlkonfiguration kan let betyde, at databasen bliver udstillet online."

"En af fejlene er, at standard-indstillingen på MongoDB databaser kan give alle med en internet-forbindelse mulighed for at browse rundt i databaserne, downloade dem eller endnu værre sågar at slette de data, der opbevares på dem.”

Læs også:

Nu kommer post-app-æraen: Du skal tænke mobile løsninger på en helt ny måde

App-udvikling er blevet langt lettere – men adgangen til back-end volder problemer