Skriv dig op og få tallene først:Så meget tjener din chef og dine kollegaer - og det bliver lønstigningen i år (nok)

Artikel top billede

Så er det slut: Donald Trump forbyder al brug af Kaspersky Lab-software på statslige computere

USA’s præsident Donald Trump cementerer det nu en gang for alle: Det er strengt forbudt for amerikanske myndigheder at anvende software fra sikkerhedsselskabet Kaspersky.

Det russiske it-sikkerhedsselskab Kaspersky Labs er historie som leverandør af it-sikkerhedsløsninger til de statslige myndigheder i USA.

Den amerikanske præsident, Donald Trump, underskrev nemlig tirsdag den amerikanske forsvarslov for 2018, ‘2018 National Defence Authorization Act.’

Her fremgår det, at alle antivirus-løsninger fra Kaspersky Lab forbydes i alle statslige myndigheder i USA.

Forbuddet kommer i kølvandet på et administrativ forbud mod anvendelse af løsninger fra Kaspersky Labs, som Trump-regeringen udsendte tidligere på året.

Det kan du læse mere om her: Mistænkes for spionage: Kaspersky færdig som godkendt it-sikkerhedsleverandør i USA

Russiske Kaspersky er i et stykke tid blevet beskyldt for at spionere til fordel for hjemlandet Rusland. Det skulle være sket ved at høste data og lignende fra selskabets sikkerhedssoftware, der har adgang til fortrolige oplysninger på de computere, hvor den kører.

Det er i øvrigt noget, som andre sikkerhedsfirmaer lukrerer på.

Det kan du læse mere om her: It-sikkerhedsmarkedet ramt af alvorlige politiske spændinger: "Situationen er ikke dårlig," mener rumænske Bitdefender

Kaspersky Labs lukkede sit Washington-kontor i sidste uge, da ‘det ikke længere giver mening’ at have, som det løde fra selskabet.

Også i Storbritannien mistænkes selskabet for spionage. Det britiske sikkerheds-agentur UK National Cyber Security Centre pegede fornylig på, at man ikke bør bruge løsninger fra Kaspersky i britiske systemer, hvis de indeholder data, som er af en art, så det kan få konsekvenser for den nationale sikkerhed, hvis den kommer på russiske hænder.

Forbuddet mod Kaspersky Labs møder bred opbakning i USA.

“I betragtning af den alvorlige risiko, som Kaspersky Labs udgøør mod vores nationale sikkerhed, er det nødvendigt med et forbud for at fjerne Kaspersky Lab software fra statslige computere. Sagen mod Kaspersky er vel-underbygget og stærkt bekymrende,” lyder det således fra demokraten Jeanne Shaheen, skriver Cnet.

Kaspersky Lab har ikke overraskende kategorisk afvist enhver beskyldning om, at selskabet skulle samarbejde med russiske myndigheder.

Selskabet har peget på, at det er blevet en form for syndebuk i den anspændte politiske situation mellem USA og Rusland og har fornylig også frifundet sig selv efter en grundig gennemgang, ligesom det har tilbudt myndigheder fuldt indblik i dets kildekode.

Det kan du læse mere om her: Kaspersky vil aflevere kildekode til gennemsyn efter spionage-anklager: ”Vi har intet at skjule”

Herhjemme har Kaspersky Lab også blankt afvist beskyldningerne - og har også fået opbakning fra konkurrenter, som ikke mener, at der ser ud til at være kød på beskyldningerne.

Læs også:

Sikkerhedssoftware er den ultimative bagdør for hackere og spioner – kan du stole på din leverandør?

Kaspersky indrømmer: Downloadede hemmeligheder fra NSA - men fejlen lå hos ekstremt uforsigtig NSA-medarbejder

Dansk sikkerhedsekspert bakker fuldt op om Kaspersky: “Anklagerne ser grundløse ud”

Tysk cyber-politi stoler 100 procent på Kaspersky: Ingen beviser for spionage-anklager
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere