Artikel top billede

Så er det slut: Donald Trump forbyder al brug af Kaspersky Lab-software på statslige computere

USA’s præsident Donald Trump cementerer det nu en gang for alle: Det er strengt forbudt for amerikanske myndigheder at anvende software fra sikkerhedsselskabet Kaspersky.

Det russiske it-sikkerhedsselskab Kaspersky Labs er historie som leverandør af it-sikkerhedsløsninger til de statslige myndigheder i USA.

Den amerikanske præsident, Donald Trump, underskrev nemlig tirsdag den amerikanske forsvarslov for 2018, ‘2018 National Defence Authorization Act.’

Her fremgår det, at alle antivirus-løsninger fra Kaspersky Lab forbydes i alle statslige myndigheder i USA.

Forbuddet kommer i kølvandet på et administrativ forbud mod anvendelse af løsninger fra Kaspersky Labs, som Trump-regeringen udsendte tidligere på året.

Det kan du læse mere om her: Mistænkes for spionage: Kaspersky færdig som godkendt it-sikkerhedsleverandør i USA

Russiske Kaspersky er i et stykke tid blevet beskyldt for at spionere til fordel for hjemlandet Rusland. Det skulle være sket ved at høste data og lignende fra selskabets sikkerhedssoftware, der har adgang til fortrolige oplysninger på de computere, hvor den kører.

Det er i øvrigt noget, som andre sikkerhedsfirmaer lukrerer på.

Det kan du læse mere om her: It-sikkerhedsmarkedet ramt af alvorlige politiske spændinger: "Situationen er ikke dårlig," mener rumænske Bitdefender

Kaspersky Labs lukkede sit Washington-kontor i sidste uge, da ‘det ikke længere giver mening’ at have, som det løde fra selskabet.

Også i Storbritannien mistænkes selskabet for spionage. Det britiske sikkerheds-agentur UK National Cyber Security Centre pegede fornylig på, at man ikke bør bruge løsninger fra Kaspersky i britiske systemer, hvis de indeholder data, som er af en art, så det kan få konsekvenser for den nationale sikkerhed, hvis den kommer på russiske hænder.

Forbuddet mod Kaspersky Labs møder bred opbakning i USA.

“I betragtning af den alvorlige risiko, som Kaspersky Labs udgøør mod vores nationale sikkerhed, er det nødvendigt med et forbud for at fjerne Kaspersky Lab software fra statslige computere. Sagen mod Kaspersky er vel-underbygget og stærkt bekymrende,” lyder det således fra demokraten Jeanne Shaheen, skriver Cnet.

Kaspersky Lab har ikke overraskende kategorisk afvist enhver beskyldning om, at selskabet skulle samarbejde med russiske myndigheder.

Selskabet har peget på, at det er blevet en form for syndebuk i den anspændte politiske situation mellem USA og Rusland og har fornylig også frifundet sig selv efter en grundig gennemgang, ligesom det har tilbudt myndigheder fuldt indblik i dets kildekode.

Det kan du læse mere om her: Kaspersky vil aflevere kildekode til gennemsyn efter spionage-anklager: ”Vi har intet at skjule”

Herhjemme har Kaspersky Lab også blankt afvist beskyldningerne - og har også fået opbakning fra konkurrenter, som ikke mener, at der ser ud til at være kød på beskyldningerne.

Læs også:

Sikkerhedssoftware er den ultimative bagdør for hackere og spioner – kan du stole på din leverandør?

Kaspersky indrømmer: Downloadede hemmeligheder fra NSA - men fejlen lå hos ekstremt uforsigtig NSA-medarbejder

Dansk sikkerhedsekspert bakker fuldt op om Kaspersky: “Anklagerne ser grundløse ud”

Tysk cyber-politi stoler 100 procent på Kaspersky: Ingen beviser for spionage-anklager
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere