Artikel top billede

Morgen-briefing: Dansk skøjtehal skifter navn til ‘Bitcoin Arena’ / Datatilsynet kritiserer Skat / DR: Netbutikker sladrer om internet-køb / Skatteminister Karsten Lauritzen (V) vil se på bitcoin

Dansk skøjtehal skifter navn til ‘Bitcoin Arena’. Datatilsynet kritiserer Skat. DR: Netbutikker sladrer om internet-køb. NNIT åbner nyt kontor i Shanghai. Skatteminister Karsten Lauritzen (V) vil se på bitcoin. Europæiske nyhedsbureauer vil have penge af Facebook, Twitter og Google. Jyske Bank klar med mobilt visa.

Godmorgen fra Computerworld. Her kommer overblikket over it-nyhederne fredag morgen v/ morgen-briefing-bestyrer Dan Jensen.

Dansk skøjtehal skifter navn til ‘Bitcoin Arena’

Den dankse bitcoin-milliardær Niklas Nikolajsen indtræder som ny hovedsponsor i den nordsjællandske ishockey-klub Rungsted Seier Capital.

Niklas Nikolajsen står bag bitcoin-firmaet Bitcoin Suisse og er blevet meget velhavende på sine tidlige opkøb af kryptovalutaen, som han begyndte at købe op i i 2011, da en bitcoin kostede få kroner. Og med hans indtræden som hovedsponsor skifter Rungsted-klubbens stadion navn fra Saxo Bank Arena til ‘Bitcoin Arena.’

Samtidig skal visse præmier og gevinster og lignende udbetales i bitcoin.

Sponsoraftalen løber frem til 2021.

Datatilsynet kritiserer Skat

Datatilsynet kritiserer i en udtalelse Skat, efter personlige data om 103 danskere i foråret blev tilgængelige på internettet efter en systemopdatering.

"Efter en gennemgang af sagen finder Datatilsynet det kritisabelt, at oplysninger om bl.a. personnumre, økonomiske forhold, familieforhold og eventuel religiøs overbevisning om 103 borgere har været tilgængelige for uvedkommende på SKATs hjemmeside via en åben adgang til disse borgeres skattemappe for personer, som havde autoriseret sig via f.eks. NemID," lyder det fra Datatilsynet.

Du kan læse hele Datatilsynets gennemgang af sagen her.

DR: Netbutikker sladrer om internet-køb

Trustpilot gemmer data om danskernes internetkøb i sin egen database, lyder det fra DR.

Data om køb på anvendes til at hjælpe netbutikkerne med at sende mail ud til køberne med opfordring til at skrive en anmeldelse. 

“Trustpilot gemmer så dit navn, din mailadresse, tidspunktet og det firma, der sender mailen, i deres database. Og oplysningerne bliver gemt for eftertiden - også selvom du aldrig klikker på linket i mailen eller ikke har en bruger hos Trustpilot,” skriver DR.

Direktør i Forbrugerrådet, Lars Pram, siger til sitet, at ‘de færreste af os’ regner med, at oplysninger om et webkøb videregives til ‘nogle helt andre.’

NNIT åbner nyt kontor i Shanghai

NNIT satser på kinesiske kunder med selskabets nye kontor i Shanghai, skriver Børsen.

Det kinesiske selskab hedder NNIT China og blev etableret i 2006.

“De sidste tre år er vi bare buldret afsted og vokset 50 procent. Godt nok er vi stadig små, men med 6000 medicinalvirksomheder i Kina er potentialet kæmpestort. Halvdelen af omsætningen kommer p.t. fra internationale aktører, men vi vil givetvis se mange flere kinesiske på banen de kommende år. Så derfor mener vi, det er rigtig timing at udvide vores Kina-forretning med et kontor i Shanghai," siger Søren Østergaard, der er administrerende direktør for NNIT China, til avisen.

Skatteminister Karsten Lauritzen (V) vil se på bitcoin

Skatteminister Karsten Lauritzen (V) er klar til at se på bitcoin i 2018 efter Skatterådet har vurderet kryptovalutaen. Det kan blive nødvendigt at se på ny lovgivning på området, siger han til Business.

Til Business siger han, at der er ‘både muligheder og udfordringer’ i kryptovalutaerne.

“Fra et forbrugerperspektiv kan der være fordele, men som politiker kan jeg også se nogle voldsomme udfordringer,” siger han til avisen.

Han peger blandt andet på, at bitcoin kan anvendes til at ‘understøtte kriminalitet.’

Europæiske nyhedsbureauer vil have penge af Facebook, Twitter og Google

Ni europæiske nyhedsbureaer vil have EU til at sørge for, at Facebook og Google betaler dem penge for at dele nyhedshistorier fra blandt andet nyhedsbureauerne.

Facebook, Twitter, Google og de øvrige sociale medier producerer ikke indhold selv, men tjener penge på den trafik, der bliver udløst af deling af eksempelvis nyheder.

“Facebook er blevet verdens største medie, men de [internetfirmaerne, red] har intet produktionsnetværk, intet reporterhold i Syrien, ingen permanent tilstedeværelse i Zimbabwe eller journalister i Camoroun eller Myanmar,” lyder det fra nyhedsbureauerne i en fælles skrivelse bragt i franske Le Monde.

Jyske Bank klar med mobilt visa

Der er fuld gang i positionerings-kampen på mobilbetalingsområdet. Nu lancerer Jyske Bank et fuldt digitalt Visa-kort, som kun findes på brugerens smartphone i en wallet.

Brugeren vil selv kunne oprette kortet uden at være i kontakt med banken, og løsningen kan blandt andet anvendes med Apple Pay.

Læs også: Den store mobilbetalings-krig i gang i Danmark: Det skal der til for at vinde krigen
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Internationale dataoverførsler: Bananrepublikker og spionage

Det er nu lovpligtigt at dokumentere beskyttelsesniveauet af persondata, når de overføres til tredjelande. Vi sætter derfor fokus på, hvordan virksomhederne styrer deres internationale dataoverførsler fri af tredjelandes overvågning. Vi dykker samtidig ned i hele det spegede kompleks omkring Schrems II, FISA 702 og EO 12.333, og hvordan det spiller sammen med dansk fortolkning og praksis.

25. maj 2021 | Læs mere


Premium
Vigtig opdatering på vej til Windows: Får omsider din HDR-skærm til at funkle
Microsofts Windows 10-styresystem vil i fremtiden kunne arbejde bedre med de flotte farver og den høje kontrast, som HDR-skærme tilbyder.
Computerworld
Nye informationer om det største iPhone-hack nogensinde ser dagens lys: 128 millioner brugere blev ramt
Hidtil hemmeligholdte detaljer om verdens største iPhone-hack er kommet frem under retssagen mellem Apple og Epic Games. 128 millioner brugere blev ramt, og mere end 4.000 apps blev inficeret. Se detaljerne her.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Sådan outsourcer du effektivt – og undgår fælderne
Nogle outsourcer for at minimere omkostningsniveauet, andre for at skaffe ressourcer og spidskompetencer, der er svære at skaffe lokalt – eller af en helt tredje årsag. Der er dog talrige forhold, der er gode at afdække, før man overhovedet begynder at lede en outsourcingudbyder. Man skal klarlægge egne projektbehov samt de spørgsmål og krav, man vil stille samt indsamle viden og erfaringer om, hvordan samarbejdet indledes, drives og styres optimalt. Dertil skal man kende til de hyppigste faldgruber, der kan få et ellers lovende outsourcingsamarbejde til at køre i grøften.