Artikel top billede

Tyske myndigheder: Facebook snager i dine data i al hemmelighed

Facebook anklages for at indsamle data om brugerne, når de bruger hjemmesider og apps, der gør brug af Facebooks API.

De tyske konkurrencemyndigheder beskylder nu Facebook for at overtræde de tyske privacy-love, der er kendt for at være nogle af de skrappeste i Europa. Det skriver den britiske avis Financial Times.

Ifølge de tyske myndigheder har Facebook haft adgang til "i ubegrænset omfang at indsamle brugergenereret data fra tredjepart", som herefter bliver koblet med de enkelte brugeres Facebook-konti.

Der således tale om data, der bliver indsamlet udefor Facebooks egen platform.

Det drejer sig ifølge Financial Times både om data fra apps som Instagram og WhatsApp, som Facebook selv ejer, men også om data fra andre hjemmesider og tjeneste, der blot gør brug af Facebooks API.

Læs også: Har du også undret dig over Facebooks foruroligende præcise venneforslag? Dette kan være den hemmelige forklaring på fænomenet

Indsamler data uden, at du ved det

Andeas Mundt, der er chef for de tyske konkurrencemyndigheder, FCO, oplyser ifølge Financial Times, at der på sider som gør brug af Facebooks API bliver indsamlet data om brugerne, selv hvis de ikke klikker på en ”Like-knap” på siden.

”Brugerne er ikke klar over dette, og vi føler os ikke overbeviste om, at de har givet deres fulde samtykke til at Facebook kan overvåge og koble data med deres Facebook-konto,” siger Andreas Mundt til Financial Times.

Facebook går i rette med de tyske myndigheders kritik, der ifølge virksomheden er "upræcis".

Facebook hæfter sig blandt andet ved, at de tyske myndigheder konkluderer, at Facebook har en dominerende markedsposition.

”Den gennemsnitlige person bruger i dag syv forskellige sociale kommunikations app eller tjenester. Det er dobbelt så stort et antal som for fem år siden,” oplyser Yvonne Cunnane, databeskyttelses chef for Facebook, ifølge Financial Times. 

Yvonne Cunnane påpeger desuden, at halvdelen af de tyske internetbrugere ikke bruger Facebook samt at virksomheden vil leve op til EU’s nye persondataforordning, når den træder i kraft til maj.

Læs også: Myndigheder kaster sig over brugerdata fra Facebook: 21 procent flere henvendelser på et halvt år




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere