Artikel top billede

It-sikkerhedsfirmaer får 365 millioner kroner til at hyre nye folk og udvikle teknologi: Kæmpe EU-lån skal styrke europæiske virksomheder mod amerikanske konkurrenter

Den Europæiske Investeringsbank har postet 49 millioner Euro i to svenske sikkerhedsfirmaer. Pengene skal bruges til at rekruttere nye folk og styrke den europæiske sikkerhedsbranche overfor amerikanske konkurrenter.

Den svenske it-sikkerhedsbranche har modtaget en betragtelig investering fra EU.

Den Europæiske Investeringsbank (EIB) har postet 365 millioner kroner i to svenske sikkerhedsfirmaer i form af langsigtede lån, som virksomhederne skal bruge til at udvikle ny teknologi og ansætte nye folk.

Det drejer sig om sikkerhedsfirmaerne Nexus og Clavister, der er kendte for at producere henholdsvis identitetsløsinger og netværkssikkerhed til virksomheder.

Nexus har fået den største investering på 29 millioner Euro, der blandt andet skal bruges til at udvikle identitetsstyring til IoT-enheder.

"Denne form for finansiering giver en langsigtet stabilitet. Identitetsstyring er stadigvæk på et tidligt stadie, og ikke mindst indenfor IoT ser vi store anvendelsesmuligheder,” siger vicedirektør Lars Pettersson til Computersweden.

EIB lægger vægt på, at investeringen vil betyde flere europæiske teknologi-arbejdspladser og styrke sikkerhedsbranchen i Europa.

“Sikring af netværk og informationssystemer i Europa er altafgørende for at holde gang i den digitale økonomi og sikre europæisk velstand. Jeg er stolt over vores støtte til innovative virksomheder, der kommer til at fremme de digitale evner i Europa, skabe kvalificeret arbejdskraft og gøre vores digitale liv sikrere,” siger Alexander Stubb, der er Vice President i EIB.

Læs også: Svensk sikkerhedsfirma åbner dansk kontor
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere