Artikel top billede

It-sikkerhedsfirmaer får 365 millioner kroner til at hyre nye folk og udvikle teknologi: Kæmpe EU-lån skal styrke europæiske virksomheder mod amerikanske konkurrenter

Den Europæiske Investeringsbank har postet 49 millioner Euro i to svenske sikkerhedsfirmaer. Pengene skal bruges til at rekruttere nye folk og styrke den europæiske sikkerhedsbranche overfor amerikanske konkurrenter.

Den svenske it-sikkerhedsbranche har modtaget en betragtelig investering fra EU.

Den Europæiske Investeringsbank (EIB) har postet 365 millioner kroner i to svenske sikkerhedsfirmaer i form af langsigtede lån, som virksomhederne skal bruge til at udvikle ny teknologi og ansætte nye folk.

Det drejer sig om sikkerhedsfirmaerne Nexus og Clavister, der er kendte for at producere henholdsvis identitetsløsinger og netværkssikkerhed til virksomheder.

Nexus har fået den største investering på 29 millioner Euro, der blandt andet skal bruges til at udvikle identitetsstyring til IoT-enheder.

"Denne form for finansiering giver en langsigtet stabilitet. Identitetsstyring er stadigvæk på et tidligt stadie, og ikke mindst indenfor IoT ser vi store anvendelsesmuligheder,” siger vicedirektør Lars Pettersson til Computersweden.

EIB lægger vægt på, at investeringen vil betyde flere europæiske teknologi-arbejdspladser og styrke sikkerhedsbranchen i Europa.

“Sikring af netværk og informationssystemer i Europa er altafgørende for at holde gang i den digitale økonomi og sikre europæisk velstand. Jeg er stolt over vores støtte til innovative virksomheder, der kommer til at fremme de digitale evner i Europa, skabe kvalificeret arbejdskraft og gøre vores digitale liv sikrere,” siger Alexander Stubb, der er Vice President i EIB.

Læs også: Svensk sikkerhedsfirma åbner dansk kontor
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere