Computerworld retter og præciserer tal i årets Top 100-magasin

Computerworld har opdaget nogle fejl i årets Top 100. De betyder dog ikke noget for kåringen af årets vindere. Læs magasinet med de opdaterede lister gratis her.

I årets Computerworld Top 100, som udkom i september 2017, har der desværre indsneget sig en fejl i beregningerne i ét af de fire måleparametre - vækst i resultat af primær drift - som betyder, at vi har måtte producere nye lister.

Fejlen får ikke nogen indflydelse på, hvilke virksomheder der vinder. Kåringen af alle de dygtigste virksomheder i Top 100 - 2017 står stadig ved magt.

Fejlen knytter sig kun til beregningen af placeringen for de virksomheder, som har negative resultater af primær drift i enten ét eller begge af de seneste regnskaber.

De pågældende selskaber er som konsekvens af dette taget ud af beregningen.

GN Store Nord er taget ud af beregningen
Til beregningen af Top 100 bruger Computerworld desuden udelukkende moderselskabstal. Det har vi gjort siden 1996, og det skyldes råd fra flere eksperter i sammenlignende regnskabsanalyser.

Der er flere tungtvejende grunde til, at vi fastholder brugen af moderselskabstal – også selvom det betyder, at vi må undvære en række virksomheder i vores Top100-overblik:

  • For det første vil det være et problem, at mindre koncerner og delkoncerner ikke er forpligtede til at aflægge koncernregnskab. 
  • For det andet risikerer vi at få data med fra virksomheder, som slet ikke er en del af it-branchen - ejendomsadministration, valutahandel, for blot at nævne nogle eksempler. 
  • For det tredje kan vi risikere, at eventuelle datterselskaber påvirker resultatet ved at tælle med efter flere forskellige og usammenlignelige regnskabsmetoder.
  • For det fjerde er der koncerner, som har flere selvstændige it-virksomheder i Danmark, der alle indgår i analysen, og som derfor kunne tælle med to gange.

Desværre har det vist sig, at det i tilfældet GN Store Nord ikke giver mening at bruge moderselskabstal i den udformning, de findes i selskabets regnskaber, da de ikke afspejler virksomhedens formåen.

Her fremgår det nemlig, at selskabet havde et resultat af primær drift i 2015 på  minus 86 millioner kroner og i 2016 på minus 65 millioner kroner.

Virksomheden har derimod som koncern vækst i primær drift fra 1,149 milliarder kroner i 2015 til 1,445 milliarder kroner i 2016. Det svarer til en vækst på 25,8 procent.

Virksomhedens placering som nummer 438 i Top 100 - 2017 er derfor ikke korrekt.

Computerworld samarbejder med GN Store Nord om at definere og indføje sammenlignelige regnskabsdata fra virksomheden i analysen, som dels kan sammenlignes med moderselskabstallene fra de øvrige selskaber i analysen, dels afspejler de resultater, virksomheden kan fremvise.

Indtil det er på plads, vil GN Store Nord ikke indgå i Top 100-analysen - ej heller i den nye beregning, vi nu har gennemført.

Det er i øvrigt helt normalt, at analysen må gennemføres uden deltagelse af et antal virksomheder, vi ellers gerne ville have haft med.

For eksempel skal de to regnskaber, vi sammenligner, dække den samme periode. Det betyder, at selskaber, der ændrer regnskabsperiode, må udelukkes fra analysen, indtil vi igen kan hente data fra to regnskaber, der dækker samme periode.

I sidste ende er sammenligninger udtryk for et til- og fravalg, og på Computerworld har vi i Top 100 valgt at prioriterer de reelt sammenlignelige offentligt tilgængelige regnskabstal over antal deltagende virksomheder. Det synes vi er mest ærligt.


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Udvikling og salg af software til integration, kommunikation og e-handel samt ERP med fokus på leasing, detailhandlen, digitale abonnementer og dagblade/magasiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
Sjællandsk online-veteran leverer rekordregnskab: Hæver omsætning med 25 procent
Online-forhandleren Computersalg.dk fortsætter væksten i det nye årsregnskab, hvor omsætningen overstiger 700 millioner kroner.
Computerworld
YouSee lancerer ny streamingtjeneste i Danmark
Efter sommerferien går YouSee i luften med et nyt streamingtilbud til danskerne, der beskrives som et af verdens mest streamende folkefærd.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Sådan kan du arbejde effektivt uanset tid, sted og type af enhed
Hvad nu hvis dit arbejde, din information, dine processer og teknologien bag ved, var organiseret på en måde så det passede til din organisation – alt sammen guidet af en intelligent udgave af det digitale arbejdsrum? Det er visionen bag Atea og Citrix´s samarbejde med digital workspace – en smartere og mere effektiv måde at arbejde på. I dette whitetpaper kan du derfor læse om, hvordan du kan skabe et mere effektivt og brugervenligt arbejdsrum uanset tid, sted og enhed. En løsning der på en gang er både enkel og som sætter brugeren i centrum.