Her er Danmarks bedste it-sikkerhedsfirma: Symantec stikker af fra alle andre ... men er det en engangsforestilling?

Top 100: Symantec er suverænt det højest placerede sikkerhedsfirma på Computerworlds liste over Danmarks bedste it-virksomheder. Resultatet er forbedret med mere end 400 procent på et år. Men det flotte resultat kommer næppe til at gentage sig.

En vækst på 400 procent på et år. Det er meget. Selv i it-sikkerhedsbranchen, der generelt stormer fremad på en bølge af globale hackerangreb og datalæk.

Med mere end 11.000 ansatte verden over er Symantec verdens største sikkerhedsfirma, og virksomheden leverer blandt andet cybersikkerhed til NATO. Herhjemme har Symantec været med til at sikre den danske stats it-systemer, og det er på den baggrund ikke den store overraskelse, at

Symantec er det højest rangerede sikkerhedsfirma på Computerworlds lister over de it-virksomheder, der er bedst til at tjene penge i Danmark.

Faktisk er der 99 pladser ned til det næste sikkerhedsfirma på Top 100-listen, hvor Symantec dominerer sikkerhedskategorien totalt.

Når det alligevel er værd at kigge nærmere på, så skyldes det karakteren af Symantecs regnskabssucces.

Symantec Denmark leverer i det seneste regnskab et overskud på 18 millioner kroner mod blot 3,7 millioner året før, hvor virksomheden end ikke var at finde på Top 100-listen.

Det er en vækst på mere end 400 procent på et år, men det imponerende resultat stammer tilsyneladende fra frasalg, der af gode grunde ikke kan gentages i næste regnskab.

Verdens største it-sammenlægning
Sikkerhedsgigantens danske vækst kan koges ned til, at Symantec har solgt softwarevirksomheden Veritas.

Veritas og Symantec blev lagt sammen i 2005 i en handel, der havde en værdi af 85 milliarder kroner, hvilket på daværende tidspunkt gjorde det til den største it-sammenlægning nogensinde. Men i januar 2016 blev Veritas så solgt til Carlyle Group for 50 milliarder kroner.

For Symantec Denmark betyder det, at man har solgt sin aktiepost i Veritas Danmark til en værdi af 17.633.267,75 kroner – nogenlunde svarende til det overskud, som Systematic præsenterer i det aktuelle regnskab.

Dermed vil årets suveræne topscorer i sikkerhedskategorien næppe være at finde i samme position næste år.

Symantec har meget strenge regler for, hvem der må udtale sig om hvad, og da Symantec p.t. ikke har en godkendt talsperson i Danmark, er der ingen af de tusindvis af ansatte hos virksomheden, der må udtale sig om det danske regnskab.

Engelske kilder hos Symantec bekræfter dog over for Computerworld, at man ikke forventer at kunne gentage resultatet næste år.

Tre CEO’er på to år
Ud over det faktum, at ingen må udtale sig om Symantec Denmark, kan det være svært i det hele taget at holde styr på organisationen i verdens største sikkerhedsfirma.

I Danmark hedder direktøren Eunice Kim.

Hun bor dog i Los Angeles og er samtidig vice president for Symantecs juridiske afdeling i USA, hvilket også må antages at være et mere eller mindre fuldtidskrævende job.

Også globalt er der i de senere år blevet skiftet flittigt ud i Symantec-ledelsen.

I 2012 blev daværende CEO Enrique Salem fyret på grund af skuffende indtjening og afløst af Steve Bennett, der iværksatte en stor reorganisering af virksomheden, som skulle styrke Symantecs produkter og fokusere mindre på salg.

I 2014 blev Bennett så fyret, og Michael Brown blev tredje CEO på to år. I 2016 var det så farvel til Brown, og den australske forretningsmand Greg Clark leder i dag Symantec.

Branchen skovler penge ind
Men selvom Symantec gennemsnitligt skifter leder hvert andet år og ikke har flere store sikkerhedsfirmaer at sælge, er der umiddelbart ingen grund til at frygte fremtiden.

Ordrebøgerne bugner generelt i sikkerhedsbranchen, og ifølge en analyse fra Gartner venter der investeringer for 589 milliarder kroner næste år.

Globalt går det da også udmærket for Symantec, der i seneste kvartalsregnskab på verdensplan omsatte for 7,3 milliarder kroner.

Efter salget af Veritas har Symantec denne sommer investeret og købt de to israelske sikkerhedsfirmaer Skycure og Fireglass.

Skycure laver sikkerhed til mobilenheder, og Symantec forventer med købet at komme i en lukrativ position på et voksende marked, der forventes at flerdoble sin værdi frem mod 2020.Premium
Knowit overtager konsulenthuset Creuna: 80 danske Creuna-medarbejdere følger med i købet
Konsulenthuset Knowit køber Creuna, der i de senere år har landet dundrende underskud. Ambitionen er nu at blive Nordens førende leverandør af datadrevet CX. 80 danske Creuna-medarbejdere følger med i købet.
Computerworld
Det nye MitID er et tigerspring for bedre cybersikkerhed
Klumme: Det nye MitID er en enestående mulighed for et markant løft af it-sikkerheden i danske kommuner. Med baggrund i udfasningen af det nuværende NemID kan de samtidig forbedre og styrke deres it-systemers værn overfor cyberangreb.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Sådan sikrer du hovednøglen til jeres data
80% af alle ransomwareangreb skyldes misbrug af privilegerede brugeradgange. Ved at begrænse og overvåge adfærden på de privilegerede konti samt kontrollere mængden af tildelte rettigheder kan du mindske skaden ved hackerangreb mod din virksomhed og i visse tilfælde helt blokere dem. Internt kan du bruge kontrollen med brugeradgange til at dokumentere, hvem der bevæger sig i hvilke systemer, og hvad der foregår derinde. Privilegeret brugerstyring har de seneste to år stået øverst på Gartners Top10-liste over it-sikkerhedsprojekter, der bør få højeste prioritet. Alligevel er teknologien kun så småt ved at finde fodfæste i Danmark. Det kan viden om åbenlyse gevinster, relativ kort implementeringstid og yderst rimeligt budget være med til at ændre på. I dette whitepaper folder vi temaet privilegeret brugerstyring ud og placerer teknologien i det væld af prioriteringer, som CISO’en hver dag skal foretage.