Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Navision-rigmænd lægger formuer ind under Formuepleje / Kommuner skal samarbejde på tværs med moderne it / Bekymring over nyt britisk told-system til 1,3 milliarder kroner / Spotify sigter efter børsnotering inden for få måneder

Navision-rigmænd lægger formuer ind under Formuepleje. Kommuner skal samarbejde på tværs med moderne it. Bekymring over nyt britisk told-system til 1,3 milliarder kroner. Spotify sigter efter børsnotering inden for få måneder. Amazon tager patent på virtuelt spejl.

Godmorgen fra Computerworld. Her kommer overblikket over it-nyhederne torsdag morgen v/ morgen-briefing-bestyrer Dan Jensen.

Navision-rigmænd lægger formuer ind under Formuepleje

Selskabet Wealth Management, der forvalter fem milliarder kroner for blandt andet de tre Navision-rigmænd Torben Wind, Jesper Balser og Preben Damgaard - der alle tre blev milliarder på at sælge Navision til Microsoft i 2002 - bliver en del af Formuepleje, skriver Børsen.

Wealth Management forvalter formuer for privatpersoner og familier med en formue på mere end 100 millioner kroner samt fonde.

"Wealth Management kommer til at køre videre i Formuepleje og henvende sig til meget rige familier og fonde. Jeg regner med, at vi vil servicere 20-25 familier, når vi er færdige, og har ingen ambitioner om hverken 50 eller 100 familier," siger administrerende direktør Thor Bendixen til avisen.

Jesper Balser og Preben Damgaard var administrerende direktører i fællesskab i Navision, mens Torben Wind sammen med Peter Bang og Erik Damgaard var medejere.

De fem Navision-ejere landede hver mere end en milliard kroner på salget til Microsoft.

Kommuner skal samarbejde på tværs med moderne it

Kommunernes udfasning af de gamle monopolsystemer kører for fuld udblæsning, skriver Business.

“Nu skal alle de nye it-byggeklodser ud at arbejde i resten af det offentlige og sikre hurtigere og bedre service samt højere kvalitet i sagsbehandlingen for færre penge – med bedre muligheder for, at også små leverandører kan komme på banen,” skriver avisen.

Kombit-direktør Thomas Rysgaard Christiansen siger til avisen, at vejen har været ‘lang’ og ‘til tider lidt bumlet.’

Bekymring over nyt britisk told-system til 1,3 milliarder kroner

Der er nervøsitet i britisk erhvervsliv over planerne for indførelsen af et nyt digitalt toldsystem, skriver Financial Times. 

Det nye CDS-system (‘Customs Declaration Service) til 1,3 milliarder kroner skal nemlig efter planen først sættes i sving tre måneder før Storbritannien forlader EU i 2019.

Storbritannien har siden 1989 anvendt toldsystemet Chief (Customs Handling of Import and Export Freight) til toldbehandlingerne.

“HMRC (de britiske toldmyndigheder, red] lancerer et kæmpestort nyt program på et kritisk tidspunkt. Selv under normale omstændigheder vil det være en kompleks opgave. At gennemføre det nu føles som ‘high stakes gamble,’” lyder det fra erhvervsmanden Paul Williams ifølge avisen.

Spotify sigter efter børsnotering inden for få måneder

Der har længe været rygter, men nu er det sikkert: Den svenske streaming-succes Spotify sigter efter en børsnotering inden for få måneder.

Det fremgår af en ansøgning, som selskabet i al hemmelighed har afleveret til det amerikanske finanstilsyn, SEC.

Ifølge Wall Street Journal kommer det imidlertid til at dreje sig om såkaldt ‘private listing’ på New York Stock Exchange. Det betyder, at aktierne ikke vil blive udbudt i fri handel som normalt, men vil blive beholdt at de nuværende ejere.

Det betyder også, at børsnoteringen ikke - som det sædvanligtvis er tilfældet - har som målsætning at rejse penge.

Spotify er fornylig blevet vurderet til at have en værdi i omegnen af 20 milliarder dollar.

Amazon tager patent på virtuelt spejl

Rigtigt mange af os har prøvet at købe tøj billigt og nemt på nettet for blot at opdage, at det ikke passer eller sidder mærkeligt på vores ganske vist personligt, men dog ikke decideret mærkeligt, proportionerede kroppe. Og det er træls.

Nu har Amazon taget patent på en spejl-teknologi, som selskabet kalder for ‘blended-reality’ - altså hvor du kan se, hvordan du vil se ud med det pågældende tøj på, inden du skrider til køb i e-butikken.

I patentet beskrives spejlet som ‘delvist reflekterende og delvist transmissiv’. Det anvender en blanding af skærme, kameraer og projektor til blandt andet at identificere brugerens øjne og ansigt, så det kan ‘skabe et blended billede,’ hedder det.
IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


Hvor kommer cybertruslerne fra i OT-miljøer?

Sammen med en række eksperter vil du blive indviet, hvilke udfordringer virksomheder typisk skal forholde sig til, for at sikre OT-miljøet mod udefrakommende trusler og cyberangreb.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere