Artikel top billede

Morgen-briefing: Navision-rigmænd lægger formuer ind under Formuepleje / Kommuner skal samarbejde på tværs med moderne it / Bekymring over nyt britisk told-system til 1,3 milliarder kroner / Spotify sigter efter børsnotering inden for få måneder

Navision-rigmænd lægger formuer ind under Formuepleje. Kommuner skal samarbejde på tværs med moderne it. Bekymring over nyt britisk told-system til 1,3 milliarder kroner. Spotify sigter efter børsnotering inden for få måneder. Amazon tager patent på virtuelt spejl.

Godmorgen fra Computerworld. Her kommer overblikket over it-nyhederne torsdag morgen v/ morgen-briefing-bestyrer Dan Jensen.

Navision-rigmænd lægger formuer ind under Formuepleje

Selskabet Wealth Management, der forvalter fem milliarder kroner for blandt andet de tre Navision-rigmænd Torben Wind, Jesper Balser og Preben Damgaard - der alle tre blev milliarder på at sælge Navision til Microsoft i 2002 - bliver en del af Formuepleje, skriver Børsen.

Wealth Management forvalter formuer for privatpersoner og familier med en formue på mere end 100 millioner kroner samt fonde.

"Wealth Management kommer til at køre videre i Formuepleje og henvende sig til meget rige familier og fonde. Jeg regner med, at vi vil servicere 20-25 familier, når vi er færdige, og har ingen ambitioner om hverken 50 eller 100 familier," siger administrerende direktør Thor Bendixen til avisen.

Jesper Balser og Preben Damgaard var administrerende direktører i fællesskab i Navision, mens Torben Wind sammen med Peter Bang og Erik Damgaard var medejere.

De fem Navision-ejere landede hver mere end en milliard kroner på salget til Microsoft.

Kommuner skal samarbejde på tværs med moderne it

Kommunernes udfasning af de gamle monopolsystemer kører for fuld udblæsning, skriver Business.

“Nu skal alle de nye it-byggeklodser ud at arbejde i resten af det offentlige og sikre hurtigere og bedre service samt højere kvalitet i sagsbehandlingen for færre penge – med bedre muligheder for, at også små leverandører kan komme på banen,” skriver avisen.

Kombit-direktør Thomas Rysgaard Christiansen siger til avisen, at vejen har været ‘lang’ og ‘til tider lidt bumlet.’

Bekymring over nyt britisk told-system til 1,3 milliarder kroner

Der er nervøsitet i britisk erhvervsliv over planerne for indførelsen af et nyt digitalt toldsystem, skriver Financial Times. 

Det nye CDS-system (‘Customs Declaration Service) til 1,3 milliarder kroner skal nemlig efter planen først sættes i sving tre måneder før Storbritannien forlader EU i 2019.

Storbritannien har siden 1989 anvendt toldsystemet Chief (Customs Handling of Import and Export Freight) til toldbehandlingerne.

“HMRC (de britiske toldmyndigheder, red] lancerer et kæmpestort nyt program på et kritisk tidspunkt. Selv under normale omstændigheder vil det være en kompleks opgave. At gennemføre det nu føles som ‘high stakes gamble,’” lyder det fra erhvervsmanden Paul Williams ifølge avisen.

Spotify sigter efter børsnotering inden for få måneder

Der har længe været rygter, men nu er det sikkert: Den svenske streaming-succes Spotify sigter efter en børsnotering inden for få måneder.

Det fremgår af en ansøgning, som selskabet i al hemmelighed har afleveret til det amerikanske finanstilsyn, SEC.

Ifølge Wall Street Journal kommer det imidlertid til at dreje sig om såkaldt ‘private listing’ på New York Stock Exchange. Det betyder, at aktierne ikke vil blive udbudt i fri handel som normalt, men vil blive beholdt at de nuværende ejere.

Det betyder også, at børsnoteringen ikke - som det sædvanligtvis er tilfældet - har som målsætning at rejse penge.

Spotify er fornylig blevet vurderet til at have en værdi i omegnen af 20 milliarder dollar.

Amazon tager patent på virtuelt spejl

Rigtigt mange af os har prøvet at købe tøj billigt og nemt på nettet for blot at opdage, at det ikke passer eller sidder mærkeligt på vores ganske vist personligt, men dog ikke decideret mærkeligt, proportionerede kroppe. Og det er træls.

Nu har Amazon taget patent på en spejl-teknologi, som selskabet kalder for ‘blended-reality’ - altså hvor du kan se, hvordan du vil se ud med det pågældende tøj på, inden du skrider til køb i e-butikken.

I patentet beskrives spejlet som ‘delvist reflekterende og delvist transmissiv’. Det anvender en blanding af skærme, kameraer og projektor til blandt andet at identificere brugerens øjne og ansigt, så det kan ‘skabe et blended billede,’ hedder det.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere