Artikel top billede

De første test: Så hurtige bliver de bedste Android-telefoner i 2018

Qualcomms seneste Snapdragon 845-processor er blevet testet af en række amerikanske medier. Du kan godt begyndte at glæde dig, hvis du overvejer at købe en ny toptelefon i 2018.

En af de absolutte største producenter af smartphone-processorer er Qualcomm, og hvert år lancerer selskabet en ny Snapdragon 800-processor, der er selskabets hurtigste.

Det er processorer i 800-familien, som du vil finde i topmodeller fra HTC, Sony, OnePlus, Google Pixel, LG, Nokia og endda nogle af Samsungs Galaxy-telefoner solgt uden for EU.

Sidste år var topmodellen Snapdragon 835, der blandt andet gjorde OnePlus 5T til en af de hurtigste smartphones på markedet. I år er navnet Snapdragon 845, og som altid kan du forvente forbedringer i både hastighed og et mindsket batteriforbrug.

Men hvor stor er forskellen? En række amerikanske medier har haft muligheden for at afprøve en test-telefon med den nye processor.

Det gælder blandt andet det tekniske site Anandtech.

Højere ydeevne

For det første er den nye Snapdragon 845 markant hurtigere end sidste års model.

Det er ikke uventet, da en stigning i ydeevnen er ved at være tradition mellem de forskellige generationer, og 845 er godt 30 procent hurtigere end 835’eren.

Det er dog langsommere, end en stigning på 48 procent, som Qualcomm selv havde meldt ud tidligere.

Læs også: Disse nye fede smartphones er på vej: Her er nogle af det kommende års spændende nyheder

Også i spil klarer Snapdragon 845 sig bedre end forgængeren. Snapdragon 845 er ligesom alle sine forgængere ikke blot en processor, men en samling af processor, en grafikchip, modems og billedbehandlingsprocessorer, der samlet går under navnet “system on a chip” eller SoC.

Den nye GPU i 845, Adreno 630, yder da også en tredjedel bedre end forgængeren i Snapdragon 835. Du kan altså forvente flottere spil, eller som minimum mindre varme telefoner.

Intet nyt om strømforbrug

Der vil dog være en forskel i, hvordan telefonen tilpasses de forskellige telefoner. Nogle producenter vælger at sænke ydeevnen en smule for at øge batterilevetiden og omvendt.

Derfor bliver det spændende at se, hvor meget bedre smartphones i 2018 bliver.

Ligeledes mangler vi stadig at se og høre om strømforbruget ved Snapdragon 845. Dog konkluderer Anandtech kort, at det virker til, at 845 trækker den samme mængde watt under belastning som sidste års 835’er.

De første smartphones med Snapdragon 845 kan du forvente at se i løbet af foråret, og måske endda allerede i slutningen af februar ved dette års Mobile World Congress-messe i Barcelona.

Læs også: Ny topmobilprocessor afsløret: Her er de fire ting, du skal vide om Snapdragon 845




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CIO 2023

Vi skal finde Årets CIO 2023 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO og løfte arven efter Årets CIO 2022 Ann Fogelgren fra GN og de 16 andre, der løb med prisen før hende.

08. juni 2023 | Læs mere


B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere


NIS2 - Når ansvaret for cyberforsvaret lægges i hænderne på danske produktionsvirksomheder

I takt med at cybertruslen stiger og kravene til cybersikkerheden skærpes, når det nye NIS2-direktiv træder i kraft den 17. oktober 2024 bliver en endnu større del af det officielle ansvar for at beskytte den kritiske infrastruktur i Danmark lagt i hænderne på direktionen og bestyrelserne i private produktionsvirksomheder og ledelsen i offentlige organisationer og myndigheder.

14. juni 2023 | Læs mere