Artikel top billede

(Foto: Ole Hartmann Schmidt/TDC)

Analytikere undrer sig over TDC-køberes planer med TDC - kan ikke se hvordan det kan hænge sammen

En række teleanalytikere kan ikke helt forstå, hvordan de måske kommende ejere af TDC's plan hænger sammen.

En række analytikere undrer sig i Børsen over, hvordan TDC-bejlerne ATP, PKA, PFA og Macquarie kan regne sig frem til, at købet af TDC kan blive en god forretning.

Pensionskasserne og den australske kapitalfond- meddelte i forbindelse med fremlæggelsen af deres tilbud i forrige uge, at de vil dele TDC op i to - en del med infrastruktur og en del med resten.

Køberne er især interesserede i infrastrukturdelen.

“Men hvilke håndtag vil man hive i for på én og samme tid at investere mere, end TDC har gjort det hidtil, hæve overskudsgraden betydeligt og undlade at fyre folk?,” spørger Børsen.

Og det har senioranalytiker Morten Imsgard fra Sydbank svært ved at se.

“Var det nemt, havde TDC nok allerede gjort det. Så det virker som et meget ambitiøst projekt, når man skal sælge kapacitet i nettene til regulerede priser. Jeg tror ikke, at politikerne vil finde sig i det, hvis basisproduktet bliver dyrere," siger han til avisen.

Teleanalytiker John Strand samt Alm. Brand-analytiker Michael Friis Jørgensen ligger på samme kurs. Pensionskasserne meddeler, at de er ‘helt trygge’ ved planerne.

Læs også: 

[b]Her er pensionskassernes plan med at købe TDC: Står klar til at investere massivt i mobil- og bredbånd[/b]

TDC varsler afskedigelser af 350 medarbejdere

Pensionskasserne forhøjer tilbud på TDC til mere end 40 milliarder kroner: Nu anbefaler bestyrelsen et salg

Få overblikket: Her er op og ned i balladen om TDC's fremtid
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere


Sådan styrker du din forsyningskæde gennem digitalisering

I dette webinar bygger CGI's eksperter bro mellem de overordnede, strategiske aspekter af den digitale værdikæde og mere konkret de nye muligheder, Intelligent Order Management til Microsoft Dynamics 365 FO byder på.

09. december 2021 | Læs mere