Artikel top billede

(Foto: Ole Hartmann Schmidt/TDC)

Analytikere undrer sig over TDC-køberes planer med TDC - kan ikke se hvordan det kan hænge sammen

En række teleanalytikere kan ikke helt forstå, hvordan de måske kommende ejere af TDC's plan hænger sammen.

En række analytikere undrer sig i Børsen over, hvordan TDC-bejlerne ATP, PKA, PFA og Macquarie kan regne sig frem til, at købet af TDC kan blive en god forretning.

Pensionskasserne og den australske kapitalfond- meddelte i forbindelse med fremlæggelsen af deres tilbud i forrige uge, at de vil dele TDC op i to - en del med infrastruktur og en del med resten.

Køberne er især interesserede i infrastrukturdelen.

“Men hvilke håndtag vil man hive i for på én og samme tid at investere mere, end TDC har gjort det hidtil, hæve overskudsgraden betydeligt og undlade at fyre folk?,” spørger Børsen.

Og det har senioranalytiker Morten Imsgard fra Sydbank svært ved at se.

“Var det nemt, havde TDC nok allerede gjort det. Så det virker som et meget ambitiøst projekt, når man skal sælge kapacitet i nettene til regulerede priser. Jeg tror ikke, at politikerne vil finde sig i det, hvis basisproduktet bliver dyrere," siger han til avisen.

Teleanalytiker John Strand samt Alm. Brand-analytiker Michael Friis Jørgensen ligger på samme kurs. Pensionskasserne meddeler, at de er ‘helt trygge’ ved planerne.

Læs også: 

[b]Her er pensionskassernes plan med at købe TDC: Står klar til at investere massivt i mobil- og bredbånd[/b]

TDC varsler afskedigelser af 350 medarbejdere

Pensionskasserne forhøjer tilbud på TDC til mere end 40 milliarder kroner: Nu anbefaler bestyrelsen et salg

Få overblikket: Her er op og ned i balladen om TDC's fremtid
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere