Artikel top billede

(Foto: Ole Hartmann Schmidt/TDC)

Analytikere undrer sig over TDC-køberes planer med TDC - kan ikke se hvordan det kan hænge sammen

En række teleanalytikere kan ikke helt forstå, hvordan de måske kommende ejere af TDC's plan hænger sammen.

En række analytikere undrer sig i Børsen over, hvordan TDC-bejlerne ATP, PKA, PFA og Macquarie kan regne sig frem til, at købet af TDC kan blive en god forretning.

Pensionskasserne og den australske kapitalfond- meddelte i forbindelse med fremlæggelsen af deres tilbud i forrige uge, at de vil dele TDC op i to - en del med infrastruktur og en del med resten.

Køberne er især interesserede i infrastrukturdelen.

“Men hvilke håndtag vil man hive i for på én og samme tid at investere mere, end TDC har gjort det hidtil, hæve overskudsgraden betydeligt og undlade at fyre folk?,” spørger Børsen.

Og det har senioranalytiker Morten Imsgard fra Sydbank svært ved at se.

“Var det nemt, havde TDC nok allerede gjort det. Så det virker som et meget ambitiøst projekt, når man skal sælge kapacitet i nettene til regulerede priser. Jeg tror ikke, at politikerne vil finde sig i det, hvis basisproduktet bliver dyrere," siger han til avisen.

Teleanalytiker John Strand samt Alm. Brand-analytiker Michael Friis Jørgensen ligger på samme kurs. Pensionskasserne meddeler, at de er ‘helt trygge’ ved planerne.

Læs også: 

[b]Her er pensionskassernes plan med at købe TDC: Står klar til at investere massivt i mobil- og bredbånd[/b]

TDC varsler afskedigelser af 350 medarbejdere

Pensionskasserne forhøjer tilbud på TDC til mere end 40 milliarder kroner: Nu anbefaler bestyrelsen et salg

Få overblikket: Her er op og ned i balladen om TDC's fremtid
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere