Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Regeringen klar med 180 millioner kroner: Vil have flere dataloger

Danmark mangler i den grad dataloger og ingeniører. Regeringen pumper nu 180 millioner kroner ind i bestræbelserne på at få flere unge til at vælge naturvidenskabelige uddannelser.

Dansk erhvervsliv og danske organisationer har i årevis skreget efter flere dataloger, ingeniører og andre medarbejdere med uddannelser inden for teknologi, it og naturvidenskab.

I dag er der imidlertid for få ansøgere til uddannelserne, og sådan har det været i årevis, hvor mange unge går i andre retninger, når de skal vælge levevej.

Det vil regeringen forsøge at ændre på.

Det er baggrunden for, at regeringen nu er klar med en såkaldt strategiplan, som skal ‘styrke naturvidenskabsfagene i grundskolen og på ungdomsuddannelserne,” som det hedder.

Med planen følger 180 millioner kroner, der frem til 2024 skal bruges på blandt andet udarbejdelsen af en ‘naturvidenskabens ABC’ samt bedre naturvidenskabelige uddannelser af lærerne.

‘Der skal være et større fokus på at bringe viden og forskning i spil i undervisningen. E-læringsforløb, videnspakker og smidigere overgange fra forskning på universiteter og professionshøjskoler til brug i klasseværelset er nogle af tiltagene. Derudover afsættes penge til at udvikle en ny kandidatuddannelse på universiteterne målrettet naturfaglige lærere,” lyder det fra regeringen.

“Interessen for naturvidenskab skal vækkes tidligt, så flere børn og unge bliver inspireret til at gå ad den vej, når de skal uddanne sig. Jeg tror på, at vi kommer langt med at begejstre og motivere. For eksempel er det afgørende, at vi har dygtige lærere, der kan motivere eleverne til at interessere sig for naturvidenskab,” lyder det fra uddannelses- og forskningsminister Søren Pind (V) i forbindelse med præsentationen af planen.

Læs også:

Her er Danmarks digitale vækstplan: 38 punkter og en milliard kroner skal skubbe dansk erhvervsliv ind i en digital fremtid

Regeringen vil gøre it-undervisning obligatorisk i folkeskolen: "Planen er, at alle danske børn skal lære at kode," siger undervisningsministeren




IT-JOB

DTU, Danmarks Tekniske Universitet

Funktionel udvikler med teknisk flair til Oracle HCM

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Business Analyst til Årsopgørelsen

Vml Map

DevOps Manager

Knud E. Hansen A/S

IT-supporter
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital vækst 2024

På Digital Vækst 2024 bringer vi danske virksomheders organisation, forretning og data i spil samt spejler dem i det, som teknologipartnerne bringer til fadet. Konferencen bliver tætpakket med dygtige digitale ledere og frontkæmpere fra ind- og udland. De har én opgave på dagsordenen: At inspirere dig til at træffe de rigtige forretningsmæssige, teknologiske og strategiske valg i 2024, som kan sikre vækst for dig.

19. marts 2024 | Læs mere


Cyber Threats 2024: Sådan arbejder de IT-kriminelle – og sådan beskytter du dig

De cyberkriminelle har udviklet sig betydeligt, arbejder professionelt, fleksibelt og udnytter hinandens specifikke kompetencer – omtrent som en velsmurt koncern med klar ansvarsfordeling – og har ofte en klar politisk eller kommerciel motivation. Det stiller også nye krav til din tilgang til cybersikkerhed, og på Cyber Threats 2024 får du viden, som gør dig i stand til bedre at prioritere, planlægge og eksekvere en tidssvarende cybersikkerhedsstrategi.

20. marts 2024 | Læs mere


AI Impact Day: Har du styr på risiko og governance – og er du klar til AI Act?

AI og Machine Learning har for længst gjort sit indtog i centrale, kritiske forretningssystemer, og både udviklere, platformleverandører og koncerner er begyndt at udforske mulighederne. På dette eksklusive event dykker vi ned i AI's indflydelse på fremtidens forretnings- og IT-drift. Men vi ser også på, hvordan du mest effektivt arbejder med governance og risikostyring på dine AI-projekter.

21. marts 2024 | Læs mere