Artikel top billede

Dansker bliver chef for World Economic Forums splinternye globale center mod cyberkriminalitet i Schweiz

World Economic Forum udnævner danskeren Troels Ørting til ny chef for det splinternye Global Centre for Cybersecurity.

Danskeren Troels Ørting bliver ny chef for det splinternye Global Centre for Cybersecurity, som World Economic Forum er på vej til at slå dørene op for.

Troels Ørting tiltræder som øverste chef for Global Centre for Cybersecurity 2. april.

“Centeret er den første globale platform, der skal håndtere tidens cybersikkerheds-problemer på tværs af industrier, sektorer og i tæt samarbejde med den offentlige sektor,” lyder det fra Klaus Schwab, formand for World Economic Forum.

Han siger, at Troels Ørting er en ‘dokumenteret leder’ inden for området.

Den 60-årige dansker har tidligere været chef for Europos cybercrime-center (EC3) og har i de senere år været koncern-sikkerhedschef i den britiske storbank Barclays.

“Jeg er glad for, at vi har fundet en dokumenteret leder på området, som er flittig og i stand til at hjælpe os med at adressere den mørke side af den fjerde industrielle revolution,” siger han.

World Economic Forum meddelte i slutningen af januar, at organisationen for ‘undgå en digital mørke-alder’ ville etablere det globale sikkerhedscenter.

Centeret skal ud fra hovedkvarteret i Geneve i Schweiz bidrage til opbygningen af ‘et sikkert globalt cyberspace.’
Hovedopgaven bliver at ‘etablere den første globale platform til regeringer, erhvervsliv, eksperter og politi for samarbejde om cybersikkerheds-udfordringer,” lød det fra World Economic Forum i januar.

Her blev det også fremhævet, at Global Centre for Cybersecurity skulle tackle ‘et i sandhed grænseløst problem,’ som i dag siver imellem alle de institutioner, der arbejder med it-sikkerhed.

“Kun gennem samarbejde, informations-udveksling og fælles standarder kan det globale samfund med succes bekæmpe digital kriminalitet,” hed det.

Konkret får centeret til opgave at opbygge et uafhængigt bibliotek over best practices, at konsolidere eksisterende cybersikkerheds-initiativer, at hjælpe partnere med at forbedre deres viden, at fungere som laboratorie og tænketank og med udvikle agile frameworks på området.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CIO 2023

Vi skal finde Årets CIO 2023 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO og løfte arven efter Årets CIO 2022 Ann Fogelgren fra GN og de 16 andre, der løb med prisen før hende.

08. juni 2023 | Læs mere


B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere


NIS2 - Når ansvaret for cyberforsvaret lægges i hænderne på danske produktionsvirksomheder

I takt med at cybertruslen stiger og kravene til cybersikkerheden skærpes, når det nye NIS2-direktiv træder i kraft den 17. oktober 2024 bliver en endnu større del af det officielle ansvar for at beskytte den kritiske infrastruktur i Danmark lagt i hænderne på direktionen og bestyrelserne i private produktionsvirksomheder og ledelsen i offentlige organisationer og myndigheder.

14. juni 2023 | Læs mere