Artikel top billede

Dansker bliver chef for World Economic Forums splinternye globale center mod cyberkriminalitet i Schweiz

World Economic Forum udnævner danskeren Troels Ørting til ny chef for det splinternye Global Centre for Cybersecurity.

Danskeren Troels Ørting bliver ny chef for det splinternye Global Centre for Cybersecurity, som World Economic Forum er på vej til at slå dørene op for.

Troels Ørting tiltræder som øverste chef for Global Centre for Cybersecurity 2. april.

“Centeret er den første globale platform, der skal håndtere tidens cybersikkerheds-problemer på tværs af industrier, sektorer og i tæt samarbejde med den offentlige sektor,” lyder det fra Klaus Schwab, formand for World Economic Forum.

Han siger, at Troels Ørting er en ‘dokumenteret leder’ inden for området.

Den 60-årige dansker har tidligere været chef for Europos cybercrime-center (EC3) og har i de senere år været koncern-sikkerhedschef i den britiske storbank Barclays.

“Jeg er glad for, at vi har fundet en dokumenteret leder på området, som er flittig og i stand til at hjælpe os med at adressere den mørke side af den fjerde industrielle revolution,” siger han.

World Economic Forum meddelte i slutningen af januar, at organisationen for ‘undgå en digital mørke-alder’ ville etablere det globale sikkerhedscenter.

Centeret skal ud fra hovedkvarteret i Geneve i Schweiz bidrage til opbygningen af ‘et sikkert globalt cyberspace.’
Hovedopgaven bliver at ‘etablere den første globale platform til regeringer, erhvervsliv, eksperter og politi for samarbejde om cybersikkerheds-udfordringer,” lød det fra World Economic Forum i januar.

Her blev det også fremhævet, at Global Centre for Cybersecurity skulle tackle ‘et i sandhed grænseløst problem,’ som i dag siver imellem alle de institutioner, der arbejder med it-sikkerhed.

“Kun gennem samarbejde, informations-udveksling og fælles standarder kan det globale samfund med succes bekæmpe digital kriminalitet,” hed det.

Konkret får centeret til opgave at opbygge et uafhængigt bibliotek over best practices, at konsolidere eksisterende cybersikkerheds-initiativer, at hjælpe partnere med at forbedre deres viden, at fungere som laboratorie og tænketank og med udvikle agile frameworks på området.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Computerworld
Apple præsenterer iPhone 13 og iPhone 13 Pro - se dem her
Snart kan du få fingre i den nye iPhone 13 og iPhone 13 Pro. Bliv klogere på de to helt nye iPhones her.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Få overblik over forhindringer på den digitale rejse og kom hurtigt videre
Få indblik i gennemprøvet metodik, som gør det muligt at analysere og gennemskue præcis hvordan du moderniserer dine legacy-systemer.