Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

TDC-aktionær: Pensionskasser har truet aktionærer til at sælge deres TDC-aktier

TDC-aktionæren Fleming Grunet mener, at pensionskasse-konsortiet, der nu overtager TDC, har brugt ufine metoder til at få TDC-aktionærerne til at sælge.

TDc skal alligevel ikke afnoteres fra Nasdag-børsen i København, oplyser PFA-topchef Allan Pollack, efter konsortiet DK Kommunikation, som han repræsenterer, onsdag sikrede sig knap 88 procent af TDC-aktierne.

"Vi skal ikke tvangsindløse nogen, når vi ligger på 88 procent. Når der stadig er 12 procent, der ønsker at have aktier, som er børsnoterede, så skal de have lov til det. Vi lever med det her. Vi ser det her billede som endeligt," sagde Allan Polack fra PFA til Børsen fredag.

TDC-aktionær og rigmand Fleming Grunet, der har aktier for cirka tre millioner kroner i TDC, mener nu, at DK Kommunikation har truet sig til få så mange TDC-aktionærer til at sælge deres aktier, skriver ITWatch.

Han mener, at køber-konsortiet tydeligt har indikeret, at det ville afnotere TDC fra børsen.

En afnotering ville betyde, at de aktionærer, der sagde nej til pensionskassernes tilbud, ville risikere at stå med aktier, som ikke kunne omsættes på børsen.

"I Danmark vil regeringen gerne have en aktiekultur, nu gør pensionskasserne alt for at ødelægge den. De udsteder trusler om at ende med unoterede aktieposter, som gør aktierne svært omsættelige. Jeg tror, truslerne har medvirket til, at flere har valgt at sælge," siger Fleming Grunet til ITWatch, hvor han kalder fremgangsmåden for ‘uanstændig.’

Læs også: Langt de fleste TDC-aktionærer siger ja til opkøbstilbud - salg af TDC bliver gennemført




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere