Artikel top billede

AMD klar med opdateringer, der beskytter mod Spectre - men der kan gå lang tid, før du får dem

Både Microsoft og AMD her i denne uge lanceret patches, der skal adressere de komplekse sårbarheder. Men du er afhængig af din leverandør for at få AMD-opdateringen.

Sårbarhederne Meltdown og Spectre har sendt både hardware- og softwareproducenter på overarbejde for at sikre deres produkter, og specielt Intel og AMD har haft travlt.

Det har vist sig at være lettere sagt end gjort at lappe sikkerhedshullerne, men i denne uge har AMD lanceret en opdatering, der adresserer den såkaldte “variant 2” af Spectre.

Microsoft patchede sårbarheden i denne uges “patch tuesday”, og i et blogindlæg fortæller AMDs CTO, Mark Papermaster, at AMD har lanceret ny CPU-firmware, der adresserer samme variant af Spectre.

Udmeldingen betyder dog langt fra, at du med det samme kan downloade den relevante software direkte fra AMD.

“AMD-kunder kan installere mikrokoden ved at downloade BIOS-opdateringer fra PC- og serverproducenter samt bundkortleverandører. Hold øje med opdateringer fra din leverandør,” skriver Mark Papermaster.

Den nye kode fra AMD beskytter CPUer fra 2011 og frem.

Intel opgav for nylig at beskytte en række af sine processorer mod Spectre.

Det kan du læse meget mere om her: Intel opgiver at beskytte processorer mod Spectre og Meltdown
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Hvor står Danmark i forhold truslen fra DDoS?

22. marts 2023 | Læs mere


Datadrevet forretning 2023

Gennem inspirerende oplæg fra personer, der – på egne eller andres vegne – har formået at udnytte data til at sikre en kant til konkurrenterne, bliver du inspireret til, hvordan din organisation kan lykkes med at høste gevinsterne gennem målrettet investering i databaseret innovation og udvikling og om, hvordan man i praksis spotter potentialet i og værdien af data.

23. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

28. marts 2023 | Læs mere