Artikel top billede

Nu skal Apple overføre 96 milliarder skattekroner: Irland vil stadig ikke have dem

Irland begynder nu modvilligt at indkassere den store skattebøde, som Margrethe Vestager (R) tildelte Apple i 2016.

Nu er tiden kommet, hvor Apple skal betale sin manglende skat til Irland.

Mere præcist 13 milliarder euro eller over 96 milliarder kroner lyder skattebøden på.

Det skriver Reuters.

Tirsdag meddelte Irland, at man ville begynde at indkassere den manglende skatteindbetaling.

Det er dog ikke med god vilje, at de irske myndigheder nu begynder at samle penge ind fra Apple, der ifølge konkurrence-kommissær Margrethe Vestager (R) og EU-Kommissionen har modtaget særlig behandling fra Irland i forhold til skat fra 2003 til 2014.

Både Apple og Irland har anket den oprindelig dom, som de mener har været helt på linje med europæisk og irsk lovgivning. Den proces forventes at begynde til efteråret.

Vi vil ikke have jeres penge

Den noget mærkværdige situation, hvor modtageren af en milliardstor pose penge faktisk slet ikke vil havde dem, fortsætter dermed.

”Jeg er fundamentalt uenig med afgørelsen,” siger den irske finansminister, Paschal Donohoe, ifølge Reuters, men forklarer, at man ville indkassere pengene uanset.

I et brev fra 2016 kommenterede Apples CEO, Tim Cook, situationen i et brev, hvor han blandt andet skrev:

”Vi befinder os nu i den usædvanlige situation, at vi bliver beordret til at tilbagebetale ekstra skatter til en regering, der siger, at vi ikke skylder dem mere, end vi allerede har betalt," skrev han.

96 millarder kroner ind på kontoen

Ifølge den irske finansminister vil Apple begynde at foretage indbetalinger i dette kvartal, som efter planen skal være afslutte i tredje kvartal.

Irland skulle egentlig have indhentet de mange milliarder kroner allerede tilbage i januar 2017, og EU-kommisionen meldte senere ud, at hvis ikke Irland igangsatte processen, ville man trække Irland for den europæiske domstol.

Det har altså fået Irland til at starte indkasseringsprocessen.

De 96 milliarder kroner er manglende skatteindbetaling fra Apple til Irland.

Apple har kanaliseret sin europæiske omsætning gennem to forskellige virksomheder i Irland, hvor Apple kun har skullet betale mellem én og 0,005 procent i skat siden 1991 på grund af en lukrativ aftale.

Apple har tidligere bekendtgjort, at man allerede har afsat pengene til at kunne betale skattebøden.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere