Artikel top billede

Nu skal Apple overføre 96 milliarder skattekroner: Irland vil stadig ikke have dem

Irland begynder nu modvilligt at indkassere den store skattebøde, som Margrethe Vestager (R) tildelte Apple i 2016.

Nu er tiden kommet, hvor Apple skal betale sin manglende skat til Irland.

Mere præcist 13 milliarder euro eller over 96 milliarder kroner lyder skattebøden på.

Det skriver Reuters.

Tirsdag meddelte Irland, at man ville begynde at indkassere den manglende skatteindbetaling.

Det er dog ikke med god vilje, at de irske myndigheder nu begynder at samle penge ind fra Apple, der ifølge konkurrence-kommissær Margrethe Vestager (R) og EU-Kommissionen har modtaget særlig behandling fra Irland i forhold til skat fra 2003 til 2014.

Både Apple og Irland har anket den oprindelig dom, som de mener har været helt på linje med europæisk og irsk lovgivning. Den proces forventes at begynde til efteråret.

Vi vil ikke have jeres penge

Den noget mærkværdige situation, hvor modtageren af en milliardstor pose penge faktisk slet ikke vil havde dem, fortsætter dermed.

”Jeg er fundamentalt uenig med afgørelsen,” siger den irske finansminister, Paschal Donohoe, ifølge Reuters, men forklarer, at man ville indkassere pengene uanset.

I et brev fra 2016 kommenterede Apples CEO, Tim Cook, situationen i et brev, hvor han blandt andet skrev:

”Vi befinder os nu i den usædvanlige situation, at vi bliver beordret til at tilbagebetale ekstra skatter til en regering, der siger, at vi ikke skylder dem mere, end vi allerede har betalt," skrev han.

96 millarder kroner ind på kontoen

Ifølge den irske finansminister vil Apple begynde at foretage indbetalinger i dette kvartal, som efter planen skal være afslutte i tredje kvartal.

Irland skulle egentlig have indhentet de mange milliarder kroner allerede tilbage i januar 2017, og EU-kommisionen meldte senere ud, at hvis ikke Irland igangsatte processen, ville man trække Irland for den europæiske domstol.

Det har altså fået Irland til at starte indkasseringsprocessen.

De 96 milliarder kroner er manglende skatteindbetaling fra Apple til Irland.

Apple har kanaliseret sin europæiske omsætning gennem to forskellige virksomheder i Irland, hvor Apple kun har skullet betale mellem én og 0,005 procent i skat siden 1991 på grund af en lukrativ aftale.

Apple har tidligere bekendtgjort, at man allerede har afsat pengene til at kunne betale skattebøden.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere