Artikel top billede

”Skrækscenariet er, at vi mister job til automatiseringen - og at vi samtidig ikke kan få besat de stillinger, som opstår som følge af automatiseringen. Det er et lose-lose-scenarie."

Interview: ”Vi er låst i et kapløb med Kina og USA, som, vi ikke må tabe” siger Andreas Tegge, der står bag en ny rapport om kapløbet inden for kunstig intelligens. Og han er bekymret for den retning, som udviklingen tager. De rigtige værdier bliver ikke leveret af kinesiske eller amerikanske firmaer, mener han.

Premium Kun for abonnenter
Det får du i artiklen
  • Hvad den europæiske udfordring er ved at bruge teknologi fra Kina eller USA
  • Vurderingen af udviklingen i jobmarkedet med kunstig intelligens
  • Hvad erhvervslivets rolle er
1.075
5:30 min
Interview: Kunstig intelligens er ikke bare kunstig intelligens. Som med god vin er oprindelsesland, område og omhyggelig pleje afgørende for resultatet.

Derfor kan Europa ikke bare overlade udviklingen inden for kunstig intelligens til Kina eller USA - i hvert fald ikke uden at fremtidens samfund får en direkte kinesisk eller amerikansk bismag.

"Vi har brug for kunstig intelligens, som tager udgangspunkt i mennesker. Men det handler også om etiske standarder, kulturelle værdier og den lokale lovgivning. De ting skal ligge til grund for arbejdet med kunstig intelligens - og de værdier bliver ikke leveret af kinesiske eller amerikanske firmaer. Se bare på den seneste debat om Facebook," lyder det fra dr. Andreas Tegge, som til dagligt er head of global public policy hos software-giganten SAP.

Eksklusivt Premium-indhold for abonnenter

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

Dansk cybersikkerhedsekspert: Sådan har FBI ramt REvil med deres egen medicin

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

Nu fungerer Windows 11 optimalt med AMD-processer: Se hvilke chip-typer, der er omfattet af løsningen

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

Nu sker det: Om to uger er IBM og Kyndryl to fuldstændigt adskilte virksomheder

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

Ryk dit data til de store cloud-udbydere hvis du vil være mere grøn: "Det er faktisk skræmmende og beskæmmende, så lidt danske hosting-leverandører fokuserer på bæredygtighed"

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

USA bruger nu den store hammer mod cyberkriminelle: Den berygtede russiske REvil-hackergruppe blev udslettet af FBI