Et kæmpedisplay får lov til at indtage næsten hele fronten på OnePlus 6

Smugkig: Her er den nye OnePlus 6 – endnu en lovende, prisstærk mobilstjerne fra Kina

OnePlus skruer atter op for ambitionerne – og prisen – i deres nyeste flagskibsmobil, OnePlus 6. Den ser lovende ud.

Det kinesiske mobilbrand OnePlus kan ikke længere kaldes for en opkomling i faget, selvom den ret beset er et af de yngste mærker i mobilbranchen.

I dag præsenterer selskabet den nye OnePlus 6 som - trods navnet - faktisk er selskabets syvende flagskib, siden mærket debuterede med OnePlus One i midten af 2014.

Meget er sket hos selskabet siden dengang. Nu er OnePlus at finde hos samtlige etablerede teleselskaber herhjemme, mens kvaliteten, ambitionerne – og prisen – stødt er steget i takt med den globale fremgang.

Læs også testen af sidste års model: Test: Derfor er OnePlus 5T den mest anbefalelsesværdige telefon i 2017

Ligner de andre
Man kan ikke beskylde OnePlus for at være særligt banebrydende, når det handler om design. Det er ikke her, du finder noget stilmæssigt gennembrud.

OnePlus er til gengæld er dygtig til at tage dagens mest populære design og både forfine og forædle det, så det ender med at matche, eller endda overhale, markedets bedste smartphones.

I OnePlus 6 tilfælde ender vi med at få et miks af det, markedets tre førende smartphones har at byde på: Apples iPhone X, Samsung Galaxy S9 Plus samt Huaweis P20 Pro.

Den er bygget op som en glas-sandwich med en buet aluminiumsramme omkring det nødvendige fyld.

Den er vand- og støvafvisende, hvilket altid er kærkomment, men den er ikke IP-certificeret, hvilket gør at jeg ville tøve med at dyppe telefonen i badekarret.

Størrelsesmæssigt er OnePlus 6 fuldt ud på linje med 5-serien, altså en fuldvoksen mobil, der fylder godt i lommen og oftest kræver to hænder i brug. Glasbagsiden gør samtidig telefonen en tand tungere og tykkere end før.

Se også: Prøvekørt: OnePlus 5T er den bedste telefon til prisen

Selvom dimensionerne er nærmest uændrede, skiller OnePlus 6 sig markant fra sin forgænger ved at byde på et endnu større display end før.

Nu får apps og spil hele 6,3 tommers spillerum – omend i et snævert 19:9 format som tilmed får et lille hak i toppen.

Farver og kontrast er glimrende her, det sørger AMOLED-teknologien for, og når displayet samtidigt er tunet til den farverige DCI-P3 standard, bliver man glad, hver gang mobilen tændes.

Denne proces er i øvrigt automatiseret på fin vis, med en ansigtsgenkendelse som hurtigt og træfsikkert låser mobilen op. Kræves der højere sikkerhed, er en fingeraftrykslæser på bagsiden klar til at genkende dine fingre.

Gaspedal i bund
Popper du motorhjelmen op på OnePlus 6, finder du årets nyeste mekanik signeret af Qualcomm: En Snapdragon 845 octa-core der snurrer lystigt op til 2,8 GHz.

Dertil følger enten 6GB eller 8GB RAM alt efter model, mens lagerpladsen kommer i tre størrelser fra 64 til 256GB.

Sørg for at få den rette størrelse her, for denne kan ikke udvides på sigt via et micro-SD kort. Til gengæld er her plads til to styk nano-SIM kort og en Gigabit-LTE forbindelse.

Batteriet i OnePlus 6 matcher det, du finder i sidste års model: 3.300 mAh som kan oplades med selskabets uhyre effektive Dash-oplader.

Softwaren ombord er nyeste Android version fra Google, Android 8.1 Oreo, krydret med nogle små entusiast-prægede forbedringer i den såkaldte Oxygen-interface og hardwaren.

Anvendeligheden af dem kan sikkert diskuteres, men visse greb er jeg nu fan af, såsom den dedikerede notifikationsknap og muligheden for at tænde displayet med et dobbeltprik – det spiller bare sammen med ansigtsgenkendelsen.

Dobbeltkamera i fremgang
OnePlus største akilleshæl har altid været kameraet – det har bare aldrig rigtig kunnet matche det ellers fine hardware og ydre som OnePlus kunne præstere.

I år satser OnePlus på at indhente det forsømte ved at benytte mere ambitiøse komponenter i kameraet.

På papiret er tallene næsten uændrede, her er fortsat 16 + 20 megapixels at rute med, men nærstuderes teknikbladet, vil man bemærke, at her er en ny større sensor og en forbedret optik med optisk stabilisering.

Det andet kameramodul fungerer her som supplerende kamera, hvilket giver portræteffekter med sløret baggrund og fordele når der bliver mørkt.

Hvorvidt OnePlus i denne omgang formår at matche konkurrenterne, må komme an på en prøve, men på papiret ser selskabet ud til at have sin bedste hånd til dato.

Et lille prishop
Til trods for fornyede evner og større ambitioner, følger OnePlus ikke konkurrenternes himmelflugt mod stadigt mere stratosfæriske priser.

Begyndermodellen med 64GB lagerplads debuterer nu ved 3.899 kroner – nøjagtig hundrede kroner mere end sidste års model med tilsvarende kapacitet. Denne model fås dog kun i ’Mirror Black’ finish med en blank, sort glasbagside.

Højere op af prisskalaen finder man 128GB og 256GB versionerne som fås i ’Mirror Black’ eller de to versioner i matpoleret glas: ’Midnight Black’ og 'Silk White'. Begge kommer med 8GB RAM og får priser på henholdsvis 4.399 og 4.699 kroner alt efter lagerstørrelse.

OnePlus 6 kan forudbestilles fra 16. maj klokken 19:00 på OnePlus' hjemmeside, samt hos de førende danske operatører med levering og egentlig salgsstart fra 23. maj.Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...

Premium
”Vores løsning vil betyde, at du som patient kan tage et billede af en pille med din telefon og herefter få bekræftet, at den medicindosis du er ved at indtage er valid.”
Virkningsløs piratmedicin koster tusindvis af liv hvert år, men it-giganten IBM mener, at den har fundet en løsning på problemet. Bliv klogere på hvordan IBM vil bruge blockchain til at forhindre svindel i medicinalindustrien supply-chain
Computerworld
Se listen: Disse it-virksomheder drømmer de danske it-studerende om at arbejde for
Konsulenthusene buldrer frem på listen over de virksomheder, som de danske it-studerende helst vil arbejde for. "Konsulenthusene har simpelthen øget kendskabet til sig selv som arbejdsgiver blandt de it-studerende. Det kræver heftig aktivitet på de sociale medier og universiteterne," lyder det fra Universum, der står bag undersøgelsen.
CIO
Sådan kan du stå imod, når hackerangrebet rammer: 16 nye anbefalinger fra politiet
En ny vejledning fra Rigspolitiet og Dansk IT skal hjælpe danske virksomheder med at få bedre styr på it-sikkerheden. Se her, hvad du bør gøre før, under og efter du bliver ramt af et hackerangreb.
Job & Karriere
500 uorganiserede it-folk skal holde liv i statens it-systemer under konflikt
Hvis der udbryder konflikt, vil hundredvis af uorganiserede it-folk få ansvaret for at sikre, at de statslige it-systemer ikke går ned. Men ifølge fagforbundet Prosa kan det få store konsekvenser, hvis Danmark bliver ramt af it-sikkerhedsangreb.
White paper
11 skridt, der sikrer dig det bedste udbytte af dit CRM-projekt
Dette whitepaper identificerer 11 skridt, som enhver organisation bør gennemgå i forbindelse med CRM-implementering.