Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

Undervisningsministeriet går på jagt efter 45 skoler til forsøg med nyt it-fag

Undervisningsministeriet indleder jagten på skoler, der over tre år vil være med til at udvikle det nye it-fag, som har fået navnet teknologi-forståelse. I alt er der brug for 45 skoler.

Undervisningministeriet går på jagt efter omkring 45 skoler i hele Danmark, som ministeriet har brug for i arbejdet med at udvikle folkeskolens kommende it-fag, teknologiforståelse.

Det sker, efter undervisningsminister Merete Riisager (LA) i januar til Computerworld fortalte om sine planer om at udvikle det nye fag.

Det kan du læse mere om her: Regeringen vil gøre it-undervisning obligatorisk i folkeskolen: "Planen er, at alle danske børn skal lære at kode," siger undervisningsministeren

Den overordnede vision er at “alle danske børn skal lære at kode og forstå grund-præmisserne for moderne teknologi,” fortalte ministeren dengang til os.

Stort arbejde

Det er et stort arbejde med mange interessenter at udvikle et nyt skolefag.

I første omgang skal der derfor i samarbejde med de omkring 45 skoler afprøves forskellige modeller, høstes erfaringer og evalueres, inden der træffes en endelig beslutning om, hvordan it-undervisningen skal tilrettelægges i indskolingen, mellemtrinet og i udskolingen.

Ifølge ministeriet får de 45 skoler, som ministeriet håber vil melde sig, mulighed for at deltage i forsøget, som skal løbe frem mod 2021.

“Forsøget med teknologiforståelse er en pionérindsats, og de deltagende skoler får gennem forsøget en unik mulighed for at være med til at lægge grunden til folkeskolens fremtidige arbejde med teknologiforståelse,” lyder det fra ministeriet.

Ministeriet påpeger, at skolerne ikke på forhånd behøver at have nogen teknologiske forudsætninger for at deltage i forsøget, sålænge motivationen og opbakningen er tilstede.

Kommunerne kan melde deres skoler til forsøgsordningen fra torsdag 24. maj og frem til 24. august.

Undervisningsministeriet har siden i sommer medvirket i en forsøgsordning med deltagelse af 13 skoler, som har indført teknologiforståelse som et-årigt valgfag i overbygningen.

Den nye, udvidede forsøgsordning sigter mod at indlemme faget i eksisterende dag fra første klasse og op.

Det nye fag vil ændre hele måden, som folkeskolens lærere i dag underviser på, har vi tidligere fortalt. Det skyldes ikke mindst, at it-udviklingen går så hurtigt, at lærerne bliver nødt til at indtage en rolle som en slags facilatorer.

Det kan du læse mere om her: It som fag i folkeskolen vil ændre hele måden at undervise på

Læs også:

Regeringen vil gøre it-undervisning obligatorisk i folkeskolen: "Planen er, at alle danske børn skal lære at kode," siger undervisningsministeren




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere