Artikel top billede

Amerikansk senat siger nej til redningsplan for kinesiske ZTE - fastholder totalforbud

Det amerikanske senat siger nej til den redningsplan, som USA’s Donald Trump har sat i søen for at holde liv i den kinesiske mobilkæmpe ZTE.

Det amerikanske senat fastholder det forbud mod salg af amerikanske produkter til den kinesiske mobilgigant ZTE, som USA indførte i april.

Du kan læse mere om forbuddet her: USA udsteder totalt forbud: Amerikanske firmaer må ikke sælge produkter til kinesisk it-kæmpe i syv år

Forbuddet er livstruende for den kinesiske kæmpe, som reelt ikke kan producere telefoner uden brug af amerikanske komponenter - herunder processorer fra Qualcomm samt styresystemet Android.

Tidligere har USA’s præsident, Donald Trump, stillet ZTE en lempelse i udsigt.

Men det siger senatet altså nu nej til med stemmer fra både demokraterne og republikanerne. 85 af senatorerne stemte for at genindføre et forbud, mens 10 stemte imod.

Ifølge de to partier er det afgørende, at ‘amerikanske job og den nationale sikkerhed kommer i første række, når der indgåes aftaler med lande som Kina, der historisk har lille interesse i begge dele.”

Det amerikanske senats afstemning betyder dog ikke, at forbuddet automatisk bliver indført ved lov.

Det skal fortsat gennem Repræsentanternes Hus og dernæst undgå veto fra den amerikanske præsident, som har mulighed for personligt at skride ind.

Læs også:

Mobilgiganten ZTE kan ånde lettet op: USA fjerner handelsforbud

Kinesiske ZTE balancerer på afgrundens rand efter amerikansk forbud - suspenderer produktion

Mobilgiganten ZTE gør regningen op: Amerikansk forbud forventes at koste 20 milliarder kroner




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere