Artikel top billede

Amerikansk senat siger nej til redningsplan for kinesiske ZTE - fastholder totalforbud

Det amerikanske senat siger nej til den redningsplan, som USA’s Donald Trump har sat i søen for at holde liv i den kinesiske mobilkæmpe ZTE.

Det amerikanske senat fastholder det forbud mod salg af amerikanske produkter til den kinesiske mobilgigant ZTE, som USA indførte i april.

Du kan læse mere om forbuddet her: USA udsteder totalt forbud: Amerikanske firmaer må ikke sælge produkter til kinesisk it-kæmpe i syv år

Forbuddet er livstruende for den kinesiske kæmpe, som reelt ikke kan producere telefoner uden brug af amerikanske komponenter - herunder processorer fra Qualcomm samt styresystemet Android.

Tidligere har USA’s præsident, Donald Trump, stillet ZTE en lempelse i udsigt.

Men det siger senatet altså nu nej til med stemmer fra både demokraterne og republikanerne. 85 af senatorerne stemte for at genindføre et forbud, mens 10 stemte imod.

Ifølge de to partier er det afgørende, at ‘amerikanske job og den nationale sikkerhed kommer i første række, når der indgåes aftaler med lande som Kina, der historisk har lille interesse i begge dele.”

Det amerikanske senats afstemning betyder dog ikke, at forbuddet automatisk bliver indført ved lov.

Det skal fortsat gennem Repræsentanternes Hus og dernæst undgå veto fra den amerikanske præsident, som har mulighed for personligt at skride ind.

Læs også:

Mobilgiganten ZTE kan ånde lettet op: USA fjerner handelsforbud

Kinesiske ZTE balancerer på afgrundens rand efter amerikansk forbud - suspenderer produktion

Mobilgiganten ZTE gør regningen op: Amerikansk forbud forventes at koste 20 milliarder kroner
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere