Artikel top billede

Mobilgiganten ZTE kan ånde lettet op: USA fjerner handelsforbud

De amerikanske sanktioner imod ZTE bliver ophævet. Til gengæld koster det dyrt for mobilgiganten, der allerede har været hårdt ramt af handelsforbuddet.

Den kinesiske mobilgigant ZTE har i de seneste måneder balanceret på afgrundens rand, efter USA har indført sanktioner, der forbyder amerikanske selskaber at sælge produkter til selskabet i syv år.

Det kan du læse mere om her: Kinesiske ZTE balancerer på afgrundens rand efter amerikansk forbud - suspenderer produktion

ZTE er blevet ekstremt hårdt ramt af forbuddet, og selskabet har blandt andet set sig nødsaget til at lukke ned for produktionen.

Det kan du læse mere om her: Kinesiske ZTE balancerer på afgrundens rand efter amerikansk forbud - suspenderer produktion

Men nu er det lykkedes at indgå en aftale med det amerikanske handelsministerium, der ophæver sanktionerne.

For at fjerne forbuddet har ZTE indvilget i, at skifte ud i sin bestyrelse og ledelse inden for 30 dage samt betale en bøde på 1 milliard dollar, svarende til mere end 6 milliarder kroner.

Derudover deponerer selskabet yderligere 400 millioner dollar, svarende til omkring 2,5 milliarder kroner. Det skriver Reuters.

Manglende handling bag forbud

Baggrunden for de massive sanktioner er, at det i april kom frem efter fem års undersøgelser, at ZTE havde købt amerikansk producerede komponenter til produkter, som siden i al hemmelighed blev solgt ulovligt til Iran, der er under amerikansk handelsembargo.

ZTE indvilgede i fjor i at betale 890 millioner dollar i bøde for det ulovlige salg af amerikansk-producerede produkter til Iran.

Derudover blev ZTE pålagt at fyre fire ledende medarbejdere og derudover indføre sanktioner over for yderligere 35 højtstående medarbejdere.

ZTE fyrede de fire topchefer, men har ikke straffet de 35 øvrige medarbejdere.

Og det er disse manglende sanktioner, der fik det amerikanske handelsministerium til at skride ind med så drastisk et forbud

Regning på mere end 20 milliarder kroner

I maj gjorde ZTE så den foreløbige regning op, og det viste sig, at sanktionerne havde kostet selskabet mere end 20 milliarder kroner.

Det kan du læse mere om her: Mobilgiganten ZTE gør regningen op: Amerikansk forbud forventes at koste 20 milliarder kroner

Siden har den kinesiske regering på vegne af ZTE forhandlet intensivt med den amerikanske regering, og nu er de to lande altså nået frem til en løsning.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere