Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Kriminalforsorgen på vej med it-udbud til 180 millioner kroner

Kriminalforsorgen har fået grønt lys til planerne om at anskaffe sig nyt it-system til 180 millioner kroner. Udbud på trapperne.

Kriminalforsorgen får grønt lyst til at anskaffe sig nyt it-system til 180 millioner kroner og er op vej til at sende opgaven i udbud.

Det fremgår af et aktstykke om det nye system, som du finder her.

Det nye system hedder Offender Management System (OMS), og det skal erstatte det nuværende system, Klientsystem.

Dette system, der blev udviklet af VMdata, blev taget i brug i 2001. I dag står KMD ifølge ITWatch for driften af systemet, mens NNIT står for videreudviklingen.

Klientsystemet er i dag forældet, mener Kriminalforsorgen.

“Systemet er baseret på tekniske standarder, som er forældede i dag, hvilket medfører, at selv mindre systemændringer er relativt bekostelige og tidskrævende at gennemføre,” lyder det i aktstykket.

Det er da også hensigten, at det nye system til 180 millioner kroner skal “resultere i et kvalitetsløft, administrative effektiviseringer og en tidssvarende it-platform, som kan understøtte kriminalforsorgens udvikling og digitaliseringen på tværs af straffesagskæden,” hedder det.

Justitsministeriet forventer at have fundet en ny leverandør i begyndelsen af 2019. Det nye system skal sættes i drift fra 2021.

OMS-projektet modtog for få måneder siden en løftet pegefinger fra It-projektrådet. Det kan du læse mere om her: Løftet pegefinger til fire statslige it-projekter
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere