Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Kriminalforsorgen på vej med it-udbud til 180 millioner kroner

Kriminalforsorgen har fået grønt lys til planerne om at anskaffe sig nyt it-system til 180 millioner kroner. Udbud på trapperne.

Kriminalforsorgen får grønt lyst til at anskaffe sig nyt it-system til 180 millioner kroner og er op vej til at sende opgaven i udbud.

Det fremgår af et aktstykke om det nye system, som du finder her.

Det nye system hedder Offender Management System (OMS), og det skal erstatte det nuværende system, Klientsystem.

Dette system, der blev udviklet af VMdata, blev taget i brug i 2001. I dag står KMD ifølge ITWatch for driften af systemet, mens NNIT står for videreudviklingen.

Klientsystemet er i dag forældet, mener Kriminalforsorgen.

“Systemet er baseret på tekniske standarder, som er forældede i dag, hvilket medfører, at selv mindre systemændringer er relativt bekostelige og tidskrævende at gennemføre,” lyder det i aktstykket.

Det er da også hensigten, at det nye system til 180 millioner kroner skal “resultere i et kvalitetsløft, administrative effektiviseringer og en tidssvarende it-platform, som kan understøtte kriminalforsorgens udvikling og digitaliseringen på tværs af straffesagskæden,” hedder det.

Justitsministeriet forventer at have fundet en ny leverandør i begyndelsen af 2019. Det nye system skal sættes i drift fra 2021.

OMS-projektet modtog for få måneder siden en løftet pegefinger fra It-projektrådet. Det kan du læse mere om her: Løftet pegefinger til fire statslige it-projekter
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


Hvor kommer cybertruslerne fra i OT-miljøer?

Sammen med en række eksperter vil du blive indviet, hvilke udfordringer virksomheder typisk skal forholde sig til, for at sikre OT-miljøet mod udefrakommende trusler og cyberangreb.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere