Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Kriminalforsorgen på vej med it-udbud til 180 millioner kroner

Kriminalforsorgen har fået grønt lys til planerne om at anskaffe sig nyt it-system til 180 millioner kroner. Udbud på trapperne.

Kriminalforsorgen får grønt lyst til at anskaffe sig nyt it-system til 180 millioner kroner og er op vej til at sende opgaven i udbud.

Det fremgår af et aktstykke om det nye system, som du finder her.

Det nye system hedder Offender Management System (OMS), og det skal erstatte det nuværende system, Klientsystem.

Dette system, der blev udviklet af VMdata, blev taget i brug i 2001. I dag står KMD ifølge ITWatch for driften af systemet, mens NNIT står for videreudviklingen.

Klientsystemet er i dag forældet, mener Kriminalforsorgen.

“Systemet er baseret på tekniske standarder, som er forældede i dag, hvilket medfører, at selv mindre systemændringer er relativt bekostelige og tidskrævende at gennemføre,” lyder det i aktstykket.

Det er da også hensigten, at det nye system til 180 millioner kroner skal “resultere i et kvalitetsløft, administrative effektiviseringer og en tidssvarende it-platform, som kan understøtte kriminalforsorgens udvikling og digitaliseringen på tværs af straffesagskæden,” hedder det.

Justitsministeriet forventer at have fundet en ny leverandør i begyndelsen af 2019. Det nye system skal sættes i drift fra 2021.

OMS-projektet modtog for få måneder siden en løftet pegefinger fra It-projektrådet. Det kan du læse mere om her: Løftet pegefinger til fire statslige it-projekter
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
83.439 udviklere har talt: Her er de mest populære programmerings-sprog lige nu - og de mest hadede
Se listen over de mest populære programmerings-sprog lige nu. Og hvilke programmerings-sprog, som ikke ret mange udviklere kan lide.
Computerworld
Tysk unicorn-app stormer ind på det danske marked: Vil levere dine dagligvare-indkøb på 10 minutter
Gorillas er en app-drevet udbringningstjeneste, der er blevet kaldt for Europas hurtigstvoksende startup. Tjenesten vil nu udbringe dagligvare til danskerne inden for 10 minutter.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
End-to-end Server Security: Hvad er det – og hvordan kan det styrke din forretning?
Hvorfor bør serverbaseret sikkerhed være en kritisk del af din sikkerhedsinfrastruktur – og hvordan sikrer du, at din hardware kan leve op til kravene? Læs mere i dette whitepaper.