Artikel top billede

Løftet pegefinger til fire statslige it-projekter

Statens It-råd løfter pegefingeren over for fire statslige it-projekter, der har problemer med tids- og økonomistyringen.

Statens It-råd løfter pegefingeren over for fire statslige it-projekter, viser rådet nyeste halvårsrapport.

De fire it-projekter har alle fået tildelt rødt lys for deres it-projekter.

Det røde lys er rådets mest alvorlige advarsel til projekterne og tegn på, at der er behov for særlig ‘ledelsesmæssig opmærksomhed på at mitigere udfordringer og risici i projekterne,” som det hedder.

I løbet af det halve år har rådet gennemgået i alt 36 statslige it-projekter, hvoraf altså de 11 procent har fået rødt lys.

“Statusrapporten viser, at antallet af røde trafiklys er fordoblet siden seneste statusrapport, og de gule trafiklys er steget med en enkelt. Generelt er porteføljen væsentlig større end sidste gang. Det skyldes bl.a. at flere af de projekter, der skulle være sluttet i 2017, er forsinkede,” lyder det fra Statens It-råd.

“Der er et højere antal røde trafiklys i forhold til seneste rapport,” hedder det i rapporten.

De fire it-projekter, der har fået de røde lys, er:

- Forsvarsministeriets Projekt Tidsstyring: Sat på pause.

- Forsvarsministeriets Kapacitetsplanlægning for materielvedligehold: Forsinket og prisen er steget.

- Kriminalforsogens OMS-Projekt: Forsinket og prisen er steget.

- Bygningsstyrelsens Atrium: Prisen er steget.

Statens It-råd har desuden givet gult lys til seks projekterm og et såkaldt program, mens 23 projekter har fået grønt lys.

“Forsinkelserne har flere årsager, men særligt to tendenser går igen. Dels sker en del forsinkelser på grund af vigtige input fra brugerne, som man i projekterne har ønsket at tage hensyn til. Dels har leverandøren i flere tilfælde ikke været i stand til at levere det aftalte. En del projekter forventer at slutte i første halvår 2018,” lyder det fra rådet.

Du finder rådets halvårsrapport med nærmere beskrivelser af de pågældende projekter her. Halvårsrapport: Statens it-projekter

Læs også:

[b]It-minister Sophie Løhde vil have stoppet 'sløseriet' blandt statslige it-chefer
[/b]




IT-JOB

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Test Manager

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Teknisk tester til kontoret Erhvervsindberetningssystemer

Businessmann A/S

DevOps Consultant
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere