Artikel top billede

Først vandt Uber appelsag i London: Nu vil tjenesten tilbage til Danmark

Uber planlægger at vende tilbage til det danske marked. Det melder tjenesten efter at Uber tirsdag vandt retten til igen at køre i London.

Tirsdag vandt Uber en appelsag i London, og tjenesten fik dermed grønt lys til igen at køre i den engelske hovedstad - i første omgang på prøvetid i 15 måneder.

Det skete efter Storbritannien i september afviste en ansøgning fra Uber om få lov til at køre i London i fem år, hvilket betød at Uber måtte forlade landet, ligesom det er sket i Danmark.

Sejren i Storbritannien har dog givet Uber blod på tanden.

Tjenesten melder nu, at den også vil tilbage på det danske marked.

"Den nuværende lovgivning gør Ubers tilbagevenden sværere. Men vi er ivrige efter at finde en måde, der er helt i overensstemmelse med transportlovgivningen," oplyser Daniel Byrne, Ubers pressetalsmand i Danmark til Fagbladet 3F.

Han uddyber ikke, hvordan Uber konkret vil bære sig ad med at komme tilbage på det danske marked i overensstemmelse med den danske lovgivning.

Læs også: Ubers elcykler triller ind i Europa

Uber var tre år på det danske marked

Uber kom til Danmark i 2014, og tjenesten forlod landet igen 18. april 2017 som følge af kravene til den kommende taxilov, som, tjenesten mente, ville gøre det umuligt for Uber at operere i landet.

Det nye taxilovgivning omfattede blandt andet krav om fysiske taxametre i bilerne, videoovervågning og sædefølere.

Det er ikke første gang, at Uber lufter intentionen om at vende tilbage til det danske marked, men hvordan det konkret skal foregå, mangler der altså stadig svar på.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere