Artikel top billede

Først vandt Uber appelsag i London: Nu vil tjenesten tilbage til Danmark

Uber planlægger at vende tilbage til det danske marked. Det melder tjenesten efter at Uber tirsdag vandt retten til igen at køre i London.

Tirsdag vandt Uber en appelsag i London, og tjenesten fik dermed grønt lys til igen at køre i den engelske hovedstad - i første omgang på prøvetid i 15 måneder.

Det skete efter Storbritannien i september afviste en ansøgning fra Uber om få lov til at køre i London i fem år, hvilket betød at Uber måtte forlade landet, ligesom det er sket i Danmark.

Sejren i Storbritannien har dog givet Uber blod på tanden.

Tjenesten melder nu, at den også vil tilbage på det danske marked.

"Den nuværende lovgivning gør Ubers tilbagevenden sværere. Men vi er ivrige efter at finde en måde, der er helt i overensstemmelse med transportlovgivningen," oplyser Daniel Byrne, Ubers pressetalsmand i Danmark til Fagbladet 3F.

Han uddyber ikke, hvordan Uber konkret vil bære sig ad med at komme tilbage på det danske marked i overensstemmelse med den danske lovgivning.

Læs også: Ubers elcykler triller ind i Europa

Uber var tre år på det danske marked

Uber kom til Danmark i 2014, og tjenesten forlod landet igen 18. april 2017 som følge af kravene til den kommende taxilov, som, tjenesten mente, ville gøre det umuligt for Uber at operere i landet.

Det nye taxilovgivning omfattede blandt andet krav om fysiske taxametre i bilerne, videoovervågning og sædefølere.

Det er ikke første gang, at Uber lufter intentionen om at vende tilbage til det danske marked, men hvordan det konkret skal foregå, mangler der altså stadig svar på.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere