Artikel top billede

Først vandt Uber appelsag i London: Nu vil tjenesten tilbage til Danmark

Uber planlægger at vende tilbage til det danske marked. Det melder tjenesten efter at Uber tirsdag vandt retten til igen at køre i London.

Tirsdag vandt Uber en appelsag i London, og tjenesten fik dermed grønt lys til igen at køre i den engelske hovedstad - i første omgang på prøvetid i 15 måneder.

Det skete efter Storbritannien i september afviste en ansøgning fra Uber om få lov til at køre i London i fem år, hvilket betød at Uber måtte forlade landet, ligesom det er sket i Danmark.

Sejren i Storbritannien har dog givet Uber blod på tanden.

Tjenesten melder nu, at den også vil tilbage på det danske marked.

"Den nuværende lovgivning gør Ubers tilbagevenden sværere. Men vi er ivrige efter at finde en måde, der er helt i overensstemmelse med transportlovgivningen," oplyser Daniel Byrne, Ubers pressetalsmand i Danmark til Fagbladet 3F.

Han uddyber ikke, hvordan Uber konkret vil bære sig ad med at komme tilbage på det danske marked i overensstemmelse med den danske lovgivning.

Læs også: Ubers elcykler triller ind i Europa

Uber var tre år på det danske marked

Uber kom til Danmark i 2014, og tjenesten forlod landet igen 18. april 2017 som følge af kravene til den kommende taxilov, som, tjenesten mente, ville gøre det umuligt for Uber at operere i landet.

Det nye taxilovgivning omfattede blandt andet krav om fysiske taxametre i bilerne, videoovervågning og sædefølere.

Det er ikke første gang, at Uber lufter intentionen om at vende tilbage til det danske marked, men hvordan det konkret skal foregå, mangler der altså stadig svar på.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere


Seminar: Optimér databasen og styrk kritiske processer på tværs af platform, cloud og on-premise

Det er lettere sagt end gjort at optimere databasemiljøet i en hybrid, distribueret infrastruktur, hvor funktionalitet og stabilitet er afhængig af en lang række integrationer med platforme og teknologier fra talrige leverandører. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du som DBA’er, infrastrukturspecialist eller IT-chef får de bedste forudsætninger for at lykkes med indsatsen. Du får konkret og opdateret viden om værktøjer og kompetencer, der gør det muligt at løfte opgaven i din virksomhed. Uanset om I satser på Oracle DB, Microsoft SQL eller PostgreSQL på eksempelvis IBM Cloud – eller en blanding heraf.

30. marts 2023 | Læs mere


SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere